dimecres, de març 21, 2007

Comunicat de la Cup en relació amb els dos desallotjaments de la setmana passada


Per cada desallotjament, una nova okupació

Davant els nous desallotjament il·legals del Centre Social Alliberat “Malcom X” i de l’habitatge anomenat “El Partenó”, la Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell vol manifestar que:

1.Lamentem profundament que s’hagin produït dos nous desallotjaments a la nostra ciutat. Amb aquestes actuacions només s’afavoreix l’especulació i es condemnen les activitats alternatives dels sabadellencs i sabadellenques.

2.Denunciem el comportament del govern autonòmic i, especialment, el del seu conseller d’Interior, el senyor Joan Saura d’ICV-EUiA, que va pel món fent veure que és d’esquerres i antisistema, però realment és un peó més del capitalisme espanyol, i com a tal gaudeix de les prebendes que en treu del seu posicionament polític.

3.Denunciem, també, el comportament còmplice de l’equip de govern municipal (tan progressistes i d’esquerres ells), que no dubte gens de posar-se al costat del capital i contra els interessos de la majoria de la població.

4.Ens congratulem que la gent d’ICV i d’EUiA ja no els calgui anar fent comunicats com aquest de condemna de nous desallotjaments a Sabadell, ja que desacomplexadament s’han posat definitivament al servei dels poders reals que remenen les cireres en l’Estat capitalista espanyol.

5.El que cal són mesures per lluitar contra l’especulació i la manca d’habitatges i espais socials i culturals autogestionats, en comptes de la violència repressiva jurídico-policial.

6.Ens reafirmem en exigir a l’Ajuntament un estudi i un cens dels espais buits i abandonats de la ciutat de cara a la seva expropiació, rehabilitació i utilització adequada a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell; un gravamen fiscal exemplar a aquelles propietats
d’habitatges que no hagin estat introduïdes en el mercat de lloguer; i l’establiment normatiu de l’obligatorietat que en totes les noves promocions privades un 30% de l’oferta sigui destinada a habitatges de renda fixa i un altre 30% a habitatge social.

7.Ens solidaritzem amb la lluita dels joves anticapitalistes per aconseguir nous espais socials autogestionats i habitatges assequibles.

Sabadell, 16 de març del 2007
Candidatura d'Unitat Popular :: Sabadell