divendres, de març 16, 2007

El Moviment Popular de Sabadell respecte als desallotjaments del 15-M

Avui, 15 de març del 2007, una dotació d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra han realitzat una doble intervenció a la ciutat, el resultat de la qual ha estat el desallotjament de la Vivenda Okupada el Partenó i del Ateneu Popular dels Barris del Sud Malcolm X.
Per nosaltres, l’anàlisi a fer és el de sempre, doncs és la repressió de sempre la que pateixen els moviments socials i polítics que han decidit situar-se al marge, qüestionar i enfrontar-se amb l’aparell jurídic, polític, social i econòmic actual. Emmarquem doncs aquests desallotjaments en les dinàmiques de repressió i de desgast -de caire absolutament antidemocràtic- que han decidit aplicar contra nosaltres. Sota un sacralitzat dret a la propietat privada s’ha implantat una legislació de caire pseudomilitar, on l’objectiu és el desgast de l’enemic. En aquest cas els moviments com el nostre. És per això que la recuperació d’immobles abandonats amb finalitats socials és considerada un delicte penal i és per això que es ven com legítima la postura d’un propietari que vol recuperar un immoble abandonat des de fa 22 anys, amb finalitats estrictament econòmiques.
Aquests dos projectes -tant el de centre social alliberat com el de vivenda okupada- formaven part del Moviment Popular de Sabadell. És per aquest motiu que des del conjunt del MPS, és a dir, des de tots i cadascun dels projectes que en formen part, hem sentit aquesta agressió com a pròpia i és com a pròpia que volem assumir-ne les conseqüències i les respostes. Ara més que mai, la lluita és l’únic camí. Ara més que mai, sense justícia no hi ha pau.
Moviment Popular de Sabadell
Sabadell, 15 de març del 2007