dijous, de març 29, 2007

La Núria encarà està segrestada !


El dia 7 de Febrer set furgones dels mossos d’esquadra amb 50 policies amb la cara tapada, van assaltar Kan Rusc de forma desproporcionada, i detingueren a la Nuri. Els suposats motius del per què la policia fa aquest escorcoll són el de pertinença a banda armada i possessió d’explosius. El detonant d’aquesta operació és l’existència d’una llibreta i divers material de difusió anarquista, que se li va incautar dues setmanes abans en un control al tornar d’una manifestació contra els abusos de poder a Olot. Un cop segrestada se li aplica la llei antiterrorista i se l’enduen a la comissaria del mossos de la Zona Franca a Barcelona, on es passa dos dies detinguda i incomunicada.

El divendres 9 és portada a Madrid a l’Audiència Nacional, davant del jutge Santiago Pedraz. Durant la declaració li fan preguntes sobre el contingut de la llibreta però sobretot sobre la relació política que pugui tenir amb Juan, detingut el 21 de desembre i posteriorment empresonat a Soto del Real, pendent d’extradició a Itàlia.

El jutge Santiago Pedraz decreta presó preventiva per la Núria i ordena l’ingrés a Soto del Real, sota l’acusació de col•laboració amb banda armada. La investigació segueix oberta sota secret de sumari i fins que el jutge no faci la revisió del cas en unes setmanes, la Núria haurà de romandre a presó.

Un cop més els cossos repressius de l’Estat amb la complicitat dels mitjans de comunicació opten per reprimir i empresonar les persones que es solidaritzen en contra la repressió estatal.