dijous, d’abril 19, 2007

Més de 150 persones ompliren ahir l'auditori del Centre Cívic de la Creu Alta per tal d'escoltar la presentació de la proposta "Sabadell Cruïlla"

Convocades per l'Associació de Veïns/es d'aquest barri el públic es mostrà molt interessat en el conjunt de la proposta i formulà diverses preguntes entorn els efectes de l'avantprojecte oficial al seu pas pel barri. Des de l'entitat es posà èmfesi en el doble efecte, evitable amb la proposta Sabadell Cruïlla, que patirà el barri, ja que aquest es veu efectat pels esborancs que preveu la proposta oficial a Pi i Margall i a l'Avinguda Tarradellas. Esborancs que no venen sols, i que comportaran la pèrdua definitiva del solar que l'associació ha reclamat històricament (de propietat municipal, actualment destinat a zona blava) a Pi i Margall i l'enderroc temporal d'una petita part de l'Escola Creu Alta, per facilitar les obres. També es posà sobre la taula les molèsties no només del tall de l'Avinguda Tarradellas, sinó també els efectes de les obres en termes de polució i molèsties per la continua circulació de camions, ja que se n'han d'extreure més de 210.000 metres cúbics de terra entre els dos esborancs.
L'entitat Sabadell Cruïlla plantejà la necessitat de forçar un replantejament de l'Administració, i va fer una crida a la ciutadania a mobilitzar-se i a escampar la proposta alternativa. Per una banda per la diferència (abismal) entre una i altra proposta i els efectes sobre la mobilitat, i en la vida qüotidiana dels sabadellencs. I per altra com una mostra de voluntat de la ciutadania sabadellenca de ser agosarada i pretenciosa de cara al futur. És a dir, fent una aposta de màxims d'acord amb la capitalitat sabadellenca, i no de mínims com plantegen Ajuntament i Generalitat.

L'entitat també va anunciar que estaria presenta en el Sant Jordi (diumenge i dilluns) amb una paradeta informativa, en la qual té previst repartir més de 5000 punts de llibre, on s'hi denuncia els efectes de l'avantprojecte oficial i s'hi defineixen les solucions plantejades per Sabadell Cruïlla.