divendres, de juny 08, 2007

Arnaldo Otegi empresonat !

El Suprem ha ratificat per unanimitat la sentència de quinze mesos dictada per l'Audiència nacional espanyola

Batasuna ha emès un comunicat en què qualifica de fet de màxima gravetat la detenció i empresonament del seu líder, Arnaldo Otegi, aquest migdia, i acusa el govern espanyol de donar via lliure a la repressió contra l'esquerra abertzale. Otegi ha estat detingut a Sant Sebastià quan es disposava a fer una conferència d premsa i l'han traslladat a la presó basca de Martutene. La detenció s'ha produït per ordre de l'Audiència nacional espanyola.

L'Audiència ha actuat després que el Tribunal Suprem ha ratificat la sentència de quinze mesos de presó i set anys i tres mesos d'inhabilitació per un delicte d'enaltiment del terrorisme.

Aquest empresonament arriba dos dies després que ETA trenqués l'alto-el-foc de catorze mesos i de l'empresonament d'Iñaki de Juana Chaos. El jutge Baltasar Garzón ja havia prohibit Otegi de sortir de l'estat espanyol i assistir a unes jornades sobre processos de pau que es fan a Sud-àfrica.

A més del comunicat, el dirigent de Batasuna, Pernando Barrena, ha cusat el PSOE de tornar a les etapes més fosques i de voler neutralitzar l'esquerra abertzale. Barrena ho ha dit des de Sant Sebastià, des de la mateixa conferència de premsa en la qual havia de participar Otegi.

Font: Vilaweb.cat