divendres, de juliol 13, 2007

Avui i durant tot el cap de setmana, Acampada a Sabadell per un habitatge digne

Avui divendres 13, es muntarà al Passeig Manresa una acampada que durarà fins el diumenge a la tarda, reivindicant l'accés a un habitatge digne i assequible, cosa inimaginable per a la majoria de la població avuí en dia.
- 15% de cases buides.
- 50 anys de mitjana d'hipoteca
- 3900 €/m2
Són només tres dades significatives (referents a la ciutat de Sabadell), del que representa el gran negoci inmobiliari que s'han muntat quatre gats que es beneficien de la resta.
Per això necessitem ser moltes i fer-nos veure, exigint recuperar un dret que s'ha convertit en luxe, esteu totes convidades a plantar la vostra tenda de campanya, i a cridar ben fort:
HABITATGE DIGNE JA !

Organitza: Assemblea Popular per un habitatge digne de Sabadell.

--------------------------------------------------------

Així van les coses; després de patir en primera persona els problemes per accedir a un habitatge mínimament en condicions i no aconseguir-ho, i destinar més de la meitat dels nostres sous en pagar lloguers etc, de manera que només aconseguim enriquir a les grans constructores, promotores, bancs...Hem decidit començar a moure fils, per tal de desfer aquest nus tan complex!

El primer pas ha estat construir una Assemblea Popular per un habitatge digne, formada per tot tipus d'individualitats i amb un gran nombre de col·lectius adherits a la mateixa. A partir d'aquí van sortir certes propostes, la primera a tirar endavant va ser l'acampada que es durà a terme a partir del proper DIVENDRES 13, al Passeig Manresa (Sabadell Centre).

Amb tres dades força significatives es pot resumir el tema del gran negoci immobiliari:
- 15% de cases buides
- 50 anys de mitjana d'hipoteca
- 3900 €/m2

L' ACAMPADA, com dèiem, anirà de la següent manera:

DIVENDRES 13:

- 19h: Comencem amb la Plantada de Tendes de Campanya, després a partir de les 21:30h hi haurà teatre i un petit concert a les 22:30h amb motiu de les festes del barri de Covadonga (Concert organitzat per l'Ateneu Popular Mika Etxebrhere)

DISSABTE 14:

- 10h: La primera cosa al matí és esmorzar, després, farem un parell de tallers: "La ciutat de cartró" i "Fem-nos les xaboles!".
A la tarda, 18:30h, veurem teatre compromès, i a les 19:30 hi haurà una xerrada-debat "Habitatge digne JA!".
A les 22h passarem el documental "A Tornallom", i d'hora a dormir, que encara ens queda un altre dia!!

DIUMENGE 15:

- 10h: A esmorzar...a les 11h una mica d'esport, torneig de Volley!
A les 14:30 hi haurà dinar popular, a càrrec del Teixit de la Terra, i després tocarà un cantautor.
A les 18:30h l'Acampada conclourà amb una Assemblea oberta per un habitatge digne.

* Durant tota l'acampada hi haurà una carpa amb entrepans i begudes, i una altra amb informació sobre el tema de la vivenda.

Per acabar, només dir que necessitem ser moltes i fer-nos veure, exigint recuperar un dret que s'ha convertit en luxe, esteu totes convidades a plantar la vostra tenda de campanya, i a cridar ben fort: HABITATGE DIGNE JA!!

Salut, i ens veiem a l'acampada!!