dimarts, de setembre 18, 2007

Nou cas d’assetjament a col·lectius de la ciutat per part de l’Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell vulnera drets fonamentals enregistrant il·legalment les concentracions de protesta que es fan davant del consistori. Els fets en qüestió van succeir el passat dilluns 23 de juliol quan es va localitzar a un individuo amb una càmera en una finestra de l’Ajuntament enregistrant una concentració en favor d’unes Festes Majors Populars i participatives.

Després que l’Ajuntament de Sabadell imposes unes condicions lamentables a la Comissió de Festes Populars de Sabadell, que han provocat que enguany hagi hagut de suspendre una part important dels actes previstos, com les ja tradicionals Barraques, aquesta comissió va convocar una concentració de protesta davant l’Ajuntament de Sabadell coincidint amb l’últim ple de juliol, el dimecres 25 de juliol.

Durant la concentració es va poder veure com un individuo enregistrava la concentració amb una vídeo-càmera i fins hi tot se’l va poder fotografiar. Sembla que aquesta és una pràctica habitual per part de l’Ajuntament de Sabadell en totes les concentracions de protesta que es realitzen a la ciutat, segons denuncien altres col·lectius que també asseguren haver estat gravats en d’altres ocasions.

Les gravacions en qüestió en cap cas es realitzen amb l’objectiu de captar qualsevol possible conducta delictiva, com segurament argumentarà l’Ajuntament, ja que l’edifici municipal ja disposa de com a mínim 4 càmeres de seguretat que enregistren permanentment. Així doncs, l’objectiu d’aquests enregistraments il·legals és, sens dubte, el d’identificar tots el ciutadans i ciutadanes que puguin participar en actes de protesta a la ciutat per prendre posteriorment represàlies contra ells. El fet de prendre represàlies contra les persones i col·lectius que discrepen respecte les propostes municipals és una forma d’actuar habitual per part de l’Ajuntament de Sabadell, a tall d’exemple podem recordar l’episodi del bar Bemba, on els regidors Paco Bustos i Josep Ayuso van dirigir a peu de carrer la policia municipal contra diversos joves de la ciutat (aquests regidors actualment s’enfronten a una demanda penal per aquests fets), o el cas del noi de 14 anys que va ser detingut i maltractat per enganxar un adhesiu contra l’alcalde.

Davant d’aquesta constant persecució contra qualsevol forma de dissidència, és necessària una denúncia contundent i implacable ja que no es pot permetre que l’Ajuntament de Sabadell, governat pel PSC i amb Manuel Bustos al capdavant, segueixi vulnerant els drets més elementals de la població sabadellenca.

Per això, des d’Alerta Solidària:

- Hem posat en marxa una campanya simbòlica “d’autoinculpacions” per tal de denunciar els enregistraments il·legals (Aquestes es podran trobar a aquí o a www.festespopulars.org i s'haurien de deixar a la bústia del Carre Compte Jofre 30, al costat de Sabadell estació).

- El grup municipal Entesa per Sabadell farà una pregunta al respecte al ple de finals d'aquest mes.

- Segons les respostes que doni l'Ajuntament no descartem emprendre accions legals conjuntament amb les diverses persones que van participar a la concentració i vàries entitats i col·lectius de la ciutat.

Alerta Solidària
Sabadell, 17 de setembre de 2007

------------
Al mateix dia, l'Informació Sabadell ja publicava una notícia on es parlava d'això, ho podeu veure aquí