dilluns, d’octubre 27, 2008

EL QUART CINTURÓ, O LA DESTRUCCIÓ I FRAGMENTACIÓ DE LA QUALITAT TERRITORIAL

La tragèdia: l'obra feta

Després de 18 mesos des de l’inici de les obres, la magnitud de l’impacte del Quart Cinturó sobre el paisatge, sobre la vegetació, sobre la qualitat de vida dels veïns i veïnes de les zones afectades, és ja totalment visible. L’objectiu d’aquest acte es visualitzar la transformació radical de l’espai entre l'abans i el després de la construcció d'aquesta infraestructura. És tan senzill com comparar els indrets destruïts per les obres de construcció amb els espais per on hauria de passar la continuació d'aquesta autovia.

La comparació entre el paisatge que es pot veure avui entre Abrera i Terrassa i el paisatge dels espais amenaçats posa de relleu l’amenaça real que suposa el projecte i la impossibilitat de reduir-ne el seu impacte i integrar-ne el seu traçat. La magnitud de la infraestructura, ja visible en qualsevol àmbit de les obres en marxa, fa increïble les afirmacions que alguns càrrecs polítics encara mantenen: “El Quart Cinturó no generarà impacte” o “El farem ben fet”. La poca cura en els detalls constructius, en la definició dels talussos, en el respecte als torrents, els abocaments de terres més enllà de les autoritzacions... Tot plegat visibilitza les dificultats reals per convertir en veritats absolutes afirmacions gratuïtes.


El drama: el que vindrà

Per tal d’ajudar a visualitzar aquest impacte més enllà del tram Abrera-Terrassa la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) ha integrat la traça del Quart Cinturó recollida en el Pla Territorial Metropolità dins el programa de mapes Goggle Maps. A partir de la web d'aquest programa o descarregant-se el visor Google Earth tothom podrà veure el darrer traçat que la Generalitat ha integrat en el planejament, tot sobre una fotografia aèria, sobre el relleu o en un mapa els indrets afectats i el seu valor paisatgístic. A partir de l’aplicació Goggle Maps, oferim la possibilitat de fer un viatge aeri i recórrer vitualment els espais afectats. Des del web de la CCQC es podrà accedir a les instruccions per poder visualitzar la traça.


L'absurditat del debat: Quart Cinturó o Ronda del Vallès?

El debat entre el model Quart Cinturó i el model Ronda del Vallès és un debat sense substància. La visualització de les obres, el manteniment de la titularitat de la via per part de l’estat i les darrers declaracions dels responsables de la Generalitat posen en evidència la poca capacitat de trencar amb el model de via de pas i el gran impacte que en qualsevol cas la via tindria. Si més no és el que obligatòriament hem de deduir de la continuïtat de les partides assignades en els pressupostos generals de l'Estat a l'A7 a tot el llarg de l'autopista AP7. El model que ven el PSC a Catalunya no és el mateix que ven el PSOE a Madrid, i ja sabem com es resol habitualment aquesta dicotomia.

Cap dels dos models no s’adequa al context estratègic actual, no dóna resposta als problemes ni als reptes de mobilitat i de sostenibilitat. En un moment d’austeritat econòmica, de reforma del model energètic i de necessitat de mitigació del canvi climàtic una infraestructura com el Quart Cinturó o la Ronda del Vallès estan totalment fora de lloc. L'obstinació que té la Campanya mai ha estat contra la via, sinó contra el model que representa el Quart Cinturó: un paradigma que ja sabem, més en els nostres dies, que està en crisi.

Quant de temps fa falta, quants errors més (el tram Abrera-Terrassa hauria de ser el darrer cant del cigne) són necessaris per abordar la necessitat de superar un model energètic amb data de caducitat?

On són les apostes estratègiques veritables, o els debats rigorosos i amplis sobre el model de mobilitat?


CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ


El Baix Llobregat, el Penedès i el Vallès, 25 d'octubre de 2008

Xavier Espiña i Mònica Aguilera guanyen la XIV edició de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya

Xavier Espiña, amb un temps de 3:35:58', va ser el primer classificat en la categoria masculina de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya, mentre que en la categoria femenina la guanyadora va ser Mònica Aguilera, amb un temps de 04:35:27.

La competició atlètica, que es va disputar ahir diumenge a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), puntuava aquest any pel Circuit Català de Curses de Muntanya. En la seva XIV edició, la Marató va "estrenar" un nou recorregut molt més tècnic, que s'endinsava al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i passava pel cim de La Mola.Simultàniament es va disputar també la Mitja Marató, que compartia part del recorregut amb la prova reina. En aquesta categoria, la victòria va ser per Abdeslam El Ouahabi en categoria masculina, amb un temps de 01:37:54, i per Mònica Ardid en la femenina, amb un temps de 01:55:22.

Aquest any es va registrar un augment dels participants, tant a la Marató com a les diverses curses que es celebraven simultàniament, amb un total de 832 atletes (respecte els 755 de l'any passat). Hi va haver 160 inscrits a la Marató, 413 a la Mitja Marató, 216 a la Cursa de Sant Jaume (popular) i 83 al Canicross.La Primera Marató de Muntanya de Catalunya, la Mitja Marató, la Cursa de Sant Jaume i el Canicross els organitzen en Centre Excursionista Llorençà, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall i el control tècnic de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Fotos: Manel Díaz

Sant Llorenç Savall, 27 d'octubre de 2008

dijous, d’octubre 23, 2008

PROPOSTA COMARCAL: REALITZACIÓ DE JORNADES DE CULTURA LLIBERTARIA AL VALLÈS

Ja fa dos anys, les companyes de l’Ateneu Llibertari de Sabadell i la CNT-Sabadell hem organitzat Jornades de Cultura Llibertària durant el mes de Maig.

Jornades on s’hi han realitzat tot tipus d’activitats de formació i debat sobre alimentació, educació, assemblearisme, presons...és a dir, aquelles temàtiques en les que els Moviments Socials Antiautoritaris tracten de tenir una important influència.

Creiem que en aquest moment és important crear vincles amb els ja esmentats col·lectius i individualitats antiautoritàries amb qui potser quasi mai hem tingut contacte tot i compartir una reduïda extensió territorial.

És per això que us convidem a una primera presa de contacte, plantejament i propostes per a les properes jornades, i a començar a construir totes juntes projectes fructífers en comú. La primera assemblea de presentació es durà a terme a l’espai de l’Ateneu el dimecres dia 29-10-2008 a les 20h.

Cal destacar que aquesta és una proposta que pretén aglutinar a molta i molt diversa gent, no és la nostra intenció que hi participin exclusivament col·lectius, ans al contrari, qualsevol persona amb ganes de tirar endavant el projecte i aportar noves idees no és benvinguda, sinó imprescindible.

Si no pots venir el dia proposat, però tens interès pel projecte, contacta amb nosaltres per e-mail o telèfon:

Ateneu: www.ateneullibertaridesabadell.blogspot.com, a.ll.sbd@gmail.com

CNT: 93.717.53.01, cntsabadell@cnt.es

Ens trobem al Passatge Edgard Ricetti nº16 i 18, al costat de la Plaça Marcet i a 10 minuts de Sabadell Rambla (FGC) o Sabadell Centre (RENFE).

Neix un web sobre els efectes de la Crisi a Sabadell

sabadellencrisi.ppcc.cat
en aquest espai podreu trobar informació
sobre la crisi a nivell local, i a nivell nacional
a més de trobar textos formatius
i de debat sobre la crisi.



si voleu participar d'aquest espai (col·laborar, enviar textos, enviar artícles,...)
envieu un correu a: endavant.osan.sbd@gmail.com

L'AUDIÈNCIA NACIONAL TÉ ARXIVAT EL CAS DEL XAVI!!!!

Acabem de saber a través de l'advocada del Xavi i d'Alerta Solidària que l'Audiència Nacional té arxivat el cas. És una molt bona notícia per tots i totes excepte per la veïna i els 7 càrrecs públics (4 de la Policia Municipal, Antonio Báez al PSC, Ana del Frago al PSC i Celestino Sánchez a EUiA) que han organitzat tot aquest muntatge, per activa i per passiva, i que ha suposat l'encarnissament contra el company i veí de Barberà i Badia Xavier Oñate. El més estrany de tot és que no existís cap coordinació entre el que Jutjat de Cerdanyola i l'Audiència Nacional, ja que aquesta última ja tenia el cas (!!) i l'havia arxivat al juliol passat sense cap notificació (!!!!?) i, a sobre, el jutge de Cerdanyola va celebrar una vista dos mesos després (!!!!??). Lamentable tot plegat. En tot cas, i un cop s'hagi oficialitzat per escrit aquest arxivament, es continuarà treballant amb més força que mai per demanar explicacions i responsabilitats a aquests 7 càrrecs públics davant aquest muntatge perquè cap veí i veïna de Barberà pugui patir un nou cas de persecució personal i política.

Esquerra Alternativa per Barberà
22 d'octubre de 2008

>> L'Audiència Nacional arxiva la causa contra els independentistes de Barcelona i el de Barberà

Tan ràpid com absurd. En menys d'una hora, quatre independentistes han resolt el tràmit de la declaració davant el Jutjat Central d'Instrucció núm. 1 de l'Audiència Nacional. Eren les 11 del mati i han hagut d'esperar-se fina a les 12'45 per rebre la notificació: l'Audiència Nacional, a l'espera del possible recurs de la fiscalia, arxiva la causa i passa el cas als jutjats ordinaris de Barcelona. Així, el tribunal polític de Madrid entén que no hi ha proves per jutjar els quatre independentistes per la crema de fotografies del rei. Ara, els jutjats de Barcelona hauran de dir si s'interessen o no pel delicte de cremar banderes.

Manca de proves, excés de zel polític per part dels Mossos de Joan Saura

La única prova aportada pels Mossos és un abstracte informe que denota urgència per encausar persones que, conscientment sabem que no poden ser ni jutjades per l'Audiència Nacional (per no ser competent en algunes matèries com la crema de banderes) i conscients també que cap d'elles era autora material de la crema de les fotografies del rei ni de les banderes.

Els imputats només han respost, i en català, les preguntes de l'advocada de la defensa, Montserrat Salvador. Tots ells han negat haver cremat fotografies o banderes el passat 11 de setembre tot i que, a mode de reafirmació, un d'ells ha afirmat, com consta en l'acta, que no haver-ho fet "no vol dir que no recolzi aquest tipus d'actes".

Aprofitant la visita forçada al tribunal d'excepció, l'advocada ha tingut accés al sumari contra en Xavier de Barberà, imputat per una pancarta antiborbònica a la seu de l'Ateneu Popular d'aquesta ciutat. La sorpresa ha estat saber que, malgrat que dels jutjats de Cerdanyola avisaven ahir que la causa havia estat acceptada a Madrid, aquesta va ser arxivada sense cap notificació el dia 15 de juliol. Per tant, bona notícia també per a en Xavier i es confirma que la declaració que va haver de fer el passat 22 de setembre era un simple muntatge per a escarni polític ja que no tenia cap sentit jurídic. Mira també:
http://www.alertasolidaria.org

Defensa del territori: el nostre rodal, el Parc agrari i el Quart Cinturó

des de Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell iniciem un cicle de Taules rodones de debat i propostes per tal d’abordar políticament i tècnicament aquells afers que ens afecten com a sabadellencs i sabadellenques.

La primera Taula rodona que organitzem tracta sobre la Defensa del territori, amb l’objectiu de plantejar i analitzar la situació del paratge que envolta la zona urbana de la ciutat: el nostre rodal, el Parc agrari i el Quart Cinturó.


Intervindran:

* Maties Serracant, membre de l’Adenc, que ens parlarà del Rodal i del Quart Cinturó
* Un representant del Parc Agrari de Sabadell
* Un membre de la CUP, que parlarà de les accions i lluites dutes a terme en diferents indrets dels Països Catalans

Data: dissabte 25 d’octubre
Hora: 17:00h
Lloc: Centre Cívic de la Creu Alta (Can Balsach), carretera de Prats de Lluçanès 2.

Convidem, doncs, a totes les persones interessades en la defensa del nostre territori a participar en aquesta Taula rodona de la CUP de Sabadell!

Rebeu una cordial salutació tot esperant veure-us el dissabte 25.
Atentament,

Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell

dilluns, d’octubre 20, 2008

Més de 300 persones es manifesten a Castellar del Vallès contra el polígon industrial de Can Bages



La Plataforma Aturem Can Bages va aconseguir, ahir diumenge, reunir més de 300 persones a la manifestació convocada a Castellar del Vallès per demanar l’aturada de les obres del nou polígon industrial. L’acte estava recolzat per diverses associacions ciutadanes i comarcals.

La manifestació, formada per un grup molt divers de ciutadans i sota el lema “Preservem el Vallès”, va discórrer pels carrers del centre de Castellar del Vallès per demanar a l’equip de govern i als partits polítics que li fan costat que s’aturin les obres del futur polígon de Can Bages. Els vuit mesos de constants denúncies per irregularitats en el projecte i en la forma de portar-lo endavant no han servit per fer reaccionar l’equip de govern municipal. Per això, amb l’inici de les obres que ha comportat la tala de boscos de pins i alzines i l'abocament de terres a un torrent, la Plataforma ha convocat els ciutadans per protestar.

En la lectura del manifest, els convocants van destacar que volien deixar clar a l’actual equip de govern i als que vinguin en un futur que desitgen una vila que no creixi desmesuradament, i que el futur de Castellar i de la comarca del Vallès no estigui marcat només pels interessos econòmics d’uns quants.

Al final de l’acte es van lliurar als regidors municipals unes llesques de pi procedents dels que han estat tallats aquests dies a l’indret de can Bages. Els obsequis-recordatoris es van deixar a la porta d’entrada de l’Ajuntament.

Castellar del Vallès, 20 d'octubre de 2008

Plataforma Aturem Can Bages

Entitats integrades en la Plataforma: Assemblea de Joves de Castellar - Castellar Sostenible – Centre Excursionista de Castellar - El Local del Mig - Els 4 Banks - EuiA-ICV – L'Altraveu - Adenc-Edc - Amics del Ripoll – Assessors Ambientals de Catalunya - Assossiació Els Verds Esquerra Ecologista - Candidatures Alternatives del Vallès (PAS - Compromís per Ripollet - Alternativa Ciutadana per Rubí - Entesa per Sabadell - CUP Sant Cugat - CUP Terrassa – Alternativa d'Esquerres per Badia - Esquerra Alternativa per Barberà) - Col·lectiu a les Trinxeres - Col·lectiu Dissident - Gent del Ter - Grup Senderista Barberà - La Ruda - Salvem Montserrat - Unió Pagesos - Unió Excursionista de Sabadell

divendres, d’octubre 10, 2008

L'Esbart Sabadell Dansaire participa a la VIII MOSTRA FOLKLÒRICA CIUTAT D'EVISSA

L’Esbart Sabadell Dansaire a estat convidat aquest proper cap de setmana a la ciutat d’Eivissa (Balears), per participar els dies 11 i 12 d’octubre a la VIII Mostra Folklòrica Ciutat d’Eivissa.

Grups participants a la Mostra:

· Grupo Virgen de la Vega (Múrcia)

· Grup Revellers des Puig (Inca-Mallorca)

· Grup de Balls Tradicionals de Santa Gertrudis (Eivissa)

· Colla de Sa Bodega (Eivissa)

· Esbart Sabadell Dansaire (Sabadell-Catalunya)

El programa previst és el següent:

El dissabte al matí hi ha prevista una recepció oficial a tots els grups participants a l’Ajuntament de la Ciutat d’Eivissa i al Consell Insular d’Eivissa. La representant de l’Ajuntament de Sabadell que ens acompanya és la regidora Montserrat Capdevila.

Tots els grups participants faran una cercavila el dissabte i un altre el diumenge (ambdues a la tarda).

Tant el dissabte com el diumenge a la tarda hi ha actuacions de tots els grups en llocs diferents de la ciutat.

L’Esbart Sabadell Dansaire actuarà amb l’acompanyament musical del conjunt instrumental de l’esbart La Corranda”.

El grup de l’esbart que viatja a Eivissa esta composat per 33 membres, entre dansaires, músics, tècnics de vestuari, maquillatge, directius i representant municipal.

dimecres, d’octubre 08, 2008

Manifestació Aturem Can Bages el 19/10/08

omés la voluntat decidida i massiva de la ciutadania pot posar fre al despropòsit d'un polígon industrial innecessari en un espai natural d'interès connector i ecològic al Vallès.

Des de la Plataforma Aturem Can Bages convoquem a tota la ciutadania a assistir el diumenge 19 d'octubre a les 12'00 h. a la manifestació que recorrerà els carrers de Castellar de Vallès.

Iniciarem el recorregut a la plaça de la Fàbrica Nova de l'Espai Tolrà i l'acabarem a l'Ajuntament.

Ara és el moment de dir un NO alt i clar a la destrucció del nostre medi natural, a l'augment de la contaminació i el colapse circulatori amb més de 15.000 vehicles diaris a la carretera, al malbaratament dels recursos hídrics, als interessos econòmics d'uns pocs a costa de la salut i el benestar de la majoria.

Per nosaltres, pels qui vindran darrera nostra, pel futur del nostre planeta, per dignitat. Aturem la destrucció de Can Bages. Si volem, podem.

Per més informació http://www.aturemcanbages.org/

dimarts, d’octubre 07, 2008

Les nostres masies, el nostre passat, els nostres barris.





La masia catalana va sorgir com a unitat d’explotació agrària . La casa era aixecada pel mestre d’obres de la contrada en un lloc en total harmonia amb el paisatge natural. A totes les ciutats i per descomptat a la nostra això ha canviat molt. El creixement urbanístic a vegades desmesurat i sense control ha canviat totalment aquest paisatge.

Diu el professor Josep Miquel Sobrer de la Universitat d’Indiana (EUA): “Desapareix l’arquitectura sense estrelles, sense egos, sense pressupostos astronòmics. Hi havia una arquitectura que recollia la saviesa dels anys i de la terra. A Catalunya havíem construït masies. La masia és una forma plàcida sòlida. Un imperial clatell de pagès, clivellat i torrat al sol, fet casalot. Si davant de la masia s’hi aixeca una palmera, ens acostem a la perfecció; si dins hi ha un vol d’escala, ja hi hem arribat.”

Sabadell és una ciutat bàsicament comercial i de serveis, però també hem tingut i tenim masos i masies per arreu. Aquestes construccions han sofert moltes modificacions depenent de les necessitats de cada època i han arribat als nostres dies amb les reformes efectuades entre els segles XVII i XVIII.

De les cases més apartades del nucli de la població, algunes encara es dediquen a la ramaderia o l’agricultura. Podem citar la masia de Can Vilar. Altres estan en perill de mort imminent totalment abandonades i ensorrades: Can Fadó Vell, Can Lletget. En aquesta última encara es conserva un finestral gòtic i part de la porta adovellada.

Cal dir que la paraula Can, que han agafat gran part del les nostres masies és una contracció de “casa d’en” molt habitual en les pagesies de la Catalunya Vella. Diu Jaume Vicens Vives : “Aquest can , aquest mot tan peculiar de la nostra parla, exemplifica la nostra lliçó en l’instrument vocal i indefectible creat per la nostra mentalitat col·lectiva per a expressar una de les seves més punyents realitats socials”. Recordem que la casa és la primera creació d’un poble, d’un barri , d’una ciutat.

Anem dons a les masies que tenim més a tocar de la meva ciutat que és Sabadell i que, moltes d’elles, han acabat donant nom als nostres barris.

Can Deu, ha arribat molt ben conservada als nostres dies gràcies a l’Obra Social de la Caixa Sabadell que en té cura. És un bon exemple de masia catalana que ens fa veure com vivien en nostres avantpassats a pagès.

Ca n’Oriac , casa de dos cossos engolida pels pisos que s’han construït al seu costat.

Can Borgonyó, masia desapareguda. Es trobava situada en el barri de la Concòrdia, avui només en queda un bosquet que porta el seu nom.

Can Rull, de tipologia basilical, recuperada per l’Ajuntament. Un annex reformat de la casa s’ha cedit a l’agrupació andalusa San Sebastian de los Ballesteros.

Can Llonch, sembla ser que també es vol recuperar, ara que s’ha format el nou barri al seu voltant. Actualment es troba en un estat llastimós.
Can Gambús, gran pagesia amb torre quadrada. Aquesta zona, prop dels Merinals, ha de prendre en els propers anys el relleu de Can Llong com a zona d'expansió residencial de Sabadell.

Can Puiggener, només en queda l’entrada al pati de la masia i la paret que la tancava.

Can Feu, gran casalot amb trets modernistes comprat recentment per l’Ajuntament. Ja s’hi han fet jornades de portes obertes el que ha permès conèixer-lo a molts sabadellencs. Falta fer-hi una gran tasca de rehabilitació.

Can n’Oleguer, també coneguda com la masia de Sant Oleguer, ben conservada al ser la seu durant molt anys del club Falcons Sabadell.

Castellarnau, masia senyorial amb torre de defensa adossada, d’aquí li deu venir la denominació de castell. També coneguda com Torre Berardo, avui fa les funcions de restaurant.

Casa Duran, al centre de Sabadell. De propietat municipal, no fa massa es van acabar les obres del cos annexat que era destinat a graner o secador. Segons el meu humil parer, aquesta part no s’hauria d’haver conservat i hauria d’haver estat enderrocada. D’aquesta manera s’hagués pogut tenir una visió més acurada de la planta quadrada de la masia amb la seva teulada a quatre vessants símbol de forta pairalia i el pati de la casa, que dona al carrer de Sant Joan, hagués pogut estar una petita plaça pública.

Can Roqueta, dona nom al polígon industrial. Hi ha un projecte per construir-hi un centre residencial per a persones amb discapacitat psíquica profunda i severa. En aquesta zona s’han dut a terme diverses excavacions que han posat al descobert l’assentament més important de Catalunya de pagesos i pastors de fa entre 3.800 i 2.700 anys.

Els estudiosos de les masies ens recorden sovint la vessant autosuficient que han tingut els masos des dels seus orígens. Aquestes cases han estat sempre lligades a l’home i a la terra, per això cal respectar-les, conservar-les i donar-hi nous usos.

En paraules de Josep Pla, “Les masies són importants i no pas des del punt de vista de l’arquitectura rural. L’estructuració de la societat d’aquest país s’alimenta, dimana de les nostres masies: d’elles ha sortit, surt i sortirà la millor sang del país, la seva força humana bàsica, perennement activa, positiva i ascendent en tots els aspectes”.

En aquest món tant globalitzat i tecnològic val la pena parar i pensar una mica en aquest tros de la nostra història passada, oi?.

© Feliu Añaños i Masllovet

Font: Bloc Conèixer Catalunya

divendres, d’octubre 03, 2008

II Fira de l'intercanvi de Sabadell

Sumant recursos, multipliquem oportunitats
Diumenge 5 d'octubre del 2008 de 10 a 14 h.
a la Plaça Marcet de Sabadell

Què és la Fira d'intercanvi de Sabadell?

És un espai de trobada i de relació entre persones interessades en oferir i rebre coneixements, habilitats i objectes de segona mà en bon estat.

Què es pot intercanviar a la Fira d'intercanvi de Sabadell?

Material i objectes que, estant en bon estat, no fem servir i que poden ser útils a una altra persona: música, llibres i contes, roba, jocs i joguines, mobles i electrodomèstics, objectes de decoració, material esportiu, estris de cuina, material informàtic, menjar (conserves, pastissos, etc.), estris de canalla, plantes, eines, etc. i altres intercanvis no materials com ara un massatge, conversa en anglès, trucs de cuina...

PROGRAMA PREVIST

10H INSCRIPCIONS I MUNTATGE DE PARADETES I EXPOSICIÓ DELS OBJECTES I MATERIAL

11H INICI DELS INTERCANVIS AMB UN TALLER DE MITJA I UN TALLER DE MAQUILLATGE ARTÍSTIC

12H PRESENTACIÓ DE LA XARXA SABADELL i XERRADA SOBRE CONSUM RESPONSABLE

14H. DESMUNTATGE DE PARADETES I COMIAT

Al llarg del matí podreu fer intercanvis, jugar amb les cartes d'inspiració per descobrir les vostres habilitats i trobareu un stand informatiu sobre les xarxes d'intercanvis de coneixements i serveis.

I Recordeu a la Fira d'intercanvi els diners no troben canvi!!!. No cal portar ni un Euro només objectes ganes de compartir

No hi podeu faltar...