diumenge, d’octubre 01, 2006

Pallissa, humiliació i detenció il·legal a Sabadell

EXPLICACIÓ DELS FETS

Aquesta matinada a Sabadell la policia nacional ha detingut de forma totalment il·legal i sense cap tipus de motiu a un veí quan sortia de casa seva perquè sentia soroll al carrer. Des del primer moment i durant les 12 hores que ha estat pres ha esta vexat, colpejat i humiliat pels agents.

Avui cap a les dues de la matinada al carrer Montserrat s’han produït diversos aldarulls provocats per un neonazi. Un veí que es trobava a la vivenda okupada, que havia estat apedregada diversos cops les últimes setmanes per part de grups d’ultradreta, ha sortit al carrer en sentir soroll. Un cop fora s’ha trobat davant de diversos agents de la policia nacional que de forma agressiva i sense cap motiu l’han llançat a terra on l’han immobilitzat durant uns minuts mentre l’apallissaven brutalment. Posteriorment l’han lligat de mans i peus i l’han llençat de mala manera dins el cotxe, del que l’han hagut de treure i després tornar-lo a posar ja que no podia respirar. Un cop dins el cotxe, diversos veïns s’han posat davant del vehicle que sense cap tipus de mirament ha arrancat posant en perill la integritat física dels veïns. Alhora apareixien diversos cotxes tant de la policia nacional com de la policia local, fins a 8 cotxes en menys de 5 minuts( 2 cotxes de paisà, 1 cotxe de la policia nacional, 3 cotxes de la policia municipal i 2 furgonetes de la brigada d’intervenció ràpida de la policia municipal) .

Per altra banda, el nazi, que en ocasions anteriors ja havia amenaçat i agredit a diversos veïns de la vivenda i aquesta nit ha trencat retrovisors i vidres de diversos vehicles aparcats, ha estat retingut i traslladat a dependències policials en mans de la policia municipal. Ha sortit en menys de 20 minuts i s'ha encarat novament amb els companys del detingut que estaven fora de la comissaria esperant notícies.

El veí del carrer Montserrat ha estat tractat de forma denigrant: l'han colpejat de nou, l'han obligat a despullar-se, li han negat diverses vegades el dret a habeas corpus, també ha estat insultat i amenaçat.

Les persones que han anat a donar-li suport i a interessar-se per la seva situació. han hagut d’aguantar provocacions, insults i amenaces per part dels agents de la policia nacional. Inclosa la família a qui no només han mantingut desinformada sinó que també han hagut de fer grans peripècies per poder entrar a la comissaria.

1. Després d'haver passat la nit a comissaria, ha estat traslladat als jutjats on les agressions i el tracte vexatori ha continuat. Cap a les dues del migdia l'han deixat en llibertat sota càrrecs de resistència, desobediència i atemptat a l'autoritat. Clars eren els símptomes de les pallisses que havia rebut per tot el cos i dels maltractaments psicològics.

CONTEXT HISTÒRIC

El tracte vexatori a les comissaries no és un fet aïllat, en els darrers anys a Sabadell hem trobat diversos episodis d'aquest estil. Tots recordem els maltractaments propiciats per la policia municipal als joves que s'acomiadaven del Bemba, la pallissa a un noi de 14 anys per enganxar un adhesiu en contra de l'Estil Bustos, les agressions contra persones que protestaven contra la celebració d'una missa en memòria del dictador en motiu del 20N el 1998...

Amb aquestes accions es demostra que els cossos policials no defensen els interessos del poble sinó que suposen una amenaça contra aquest, especialment amb les persones que es mostren crítiques amb el sistema.

EXIGIM
-
L'anulació immediata del procés per la detenció il·legal feta per la policia nacional, clarament intencionada i que l’únic que buscava era perseguir políticament a les persones de la casa okupada.
-
Que es donin explicacions en tots els nivells sobre la connivència de la policia amb el nazi que estava provocant aldarulls al carrer.
-
Que l'ajuntament local es posicioni públicament i com a acusació particular contra l'actuació policial i alhora demani l'absolució per al veí de Sabadell.
-
L'expulsió del cos de tots els agents que han participat en aquesta tortura.
-
La dimissió del senyor delegat del govern en tant que responsable polític d'aquest cos.
-
La fi de la impunitat amb què actualment actuen tots els cossos repressius

En aquest sentit, fem una crida a la solidaritat a tots els veïns i veïnes de la ciutat. Cal que ens mobilitzem per defensar els nostres drets fonamentals i per denunciar els cossos repressius que actuen amb total impunitat pels nostres carrers.

Familiars, companys i entitats sabadellenques contra la impunitat policial.

Sabadell, 30 de setembre del 2006