dimecres, de juny 18, 2008

Celebrat el judici contra les dues solidàries que es van penjar en suport a en Franki

Aquest matí s'ha celebrat el judici contra dues solidàries que es van penjar en suport a en Franki de Terrassa el passat més de maig a un pont de l'entrada de Sabadell. Mentre la fiscal ha mantingut la petició d'un anys de presó per desobediència i resistència, la defensa n'ha demanat l'absolució.

El desenvolupament del judici:

Durant el judici, que ha durat unes dues hores, ha quedat palesa que l'acusació de resistència no es sostenia ja que com els mateixos agents dels mossos d'esquadra han declarat ( i com ja posava a l'atestat policial) no van poder parlar dirèctament amb les persones penjades per tal de requerir-los que baixessin (degut al soroll i a la distància), i així no es donen els supòsits que per al delicte de resistència són necessaris: que es requereixi per part de l'autoritat de forma punyible i que per tant hi hagi un incompliment voluntari de l'ordre de l'autoritat. Alhora, des de la defensa també s'ha mostrat com a argument el principi d'intervenció mínima del dret.

Finalment, la defensa ha expressat la voluntat de les persones acusades de penjar-se al pont amb l'únic objectiu de fer pública la situació de presó injusta de Francesc Argemí, en aquells moments en règim de presó tancat, i actualment en 3er grau degut a accions com la que aquestes dues solidàries van fer i que van permetre que el cas es denunciés públicament.

Concentració de suport

Per altra banda, una cinquantena de persones s'han concentrat durant tot el matí en suport a les persones jutjatdes. Entre elles el mateix Franki.

Valoracions

- L'actuació de la fiscal ha estat marcada per una clara voluntat d'escarment contra les dues solidàries i ha mantingut la pena malgrat els dubtosos fonaments jurídics d'un delicte de resistència. Això ens fa pensar en realment què volia que es condemnés en aquest procés, un fet penal o una actitud de solidaritat política envers un company pres.

- Pel què fa al jutja, ha realitzat un clar tracte desigual entre els testimonis de la defensa i els de l'acusació, tallant-ne fins hi tot a un d'ells sense permetre-li acabar amb el testimoni.

- Finalment, dir que ens reiterem en la necessitat d'absolució dels nostres companys ja que l'únic delicte que han comès és el de solidaritzar-se amb una persona presa per motius injustos, fent ús dels mitjans al seu abast per fer pública aquesta situació, en una clara acció de manifestació política i llibertat d'expressió

Per tot això, exigim l'absolució de les nostres companyes i la llibertat incondicional d'en Franki.

Finalment anunciem que si la sentència és condemnatòria es convocaran noves mobilitzacions i nous actes de rebuig contra una repressió de caràcter polític que l'únic que vol escarmentar qualsevol intent de denúncia de les injustícies i contradiccions de la "democràcia" actual.