divendres, de setembre 26, 2008

5 anys de la Barbàrie! Regidors absolts! Acte aquest dissabte!

Ja fa 5 anys de la nit del Bemba. De la estrena de la Brigada d’ Intervenció Ràpida, de les persecucions policials pel centre de Sabadell. De les detencions arbitràries i agressions a joves en presència de l’ alcalde Manuel Bustos, el seu germà Paco, regidor de Via Pública i del regidor Frances Ayuso.

I ho seguim recordant perquè 5 anys després els 11 joves encara esperen el judici. I les 22 denuncies posades contra la policia i els regidors també esperen.

Aquest any, però, el Jutjat d’ Instrucció 3 de Sabadell ha deixat al marge del procés judicial als regidors imputats (Paco Bustos i Ayuso), així com el comissari Roviralta.

Una clara defensa encoberta del poder judicial a polítics i policies, aprofitant que els anys passen.

I passen, però no oblidem.

Per això demanem el suport de la ciutadania de Sabadell per commemmorar junts els 5 anys de la barbària.


I mantenim clares les nostres exigències:

· La absolució dels 11 detinguts.

· La condemna als policies i polítics implicats.

· Les responsabilitats polítiques i les disculpes públiques als joves detinguts, els ferits, les seves famílies i a tots els sabadellencs per un model de ciutat basat en la arrogància i la repressió.

· El retorn al procés judicial com a imputats a Paco Bustos, Josep Ayuso i el comissari Roviralta.

Plataforma en Defensa dels detinguts del Bemba

27/9/08

-------------------

El fiscal demana dos anys de presó per Oleguer Presas per uns incidents amb la Policia l'any 2003

La Fiscalia sol·licita una pena de dos anys de presó per al futbolista sabadellenc Oleguer Presas per la seva presumpta participació en uns incidents amb la policia municipal el 27 de setembre de 2003 que van acabar amb un agent ferit. Oleguer Presas, que jugava al FC Barcelona fins l'any passat i que actualment milita a l'Ajax d'Amsterdam, està acusat d'un delicte d'atemptat i una falta de lesions per haver ferit en un colze un agent municipal de Sabadell amb una pedra, segons que indica l'escrit d'acusació del fiscal, presentat davant el Jutjat d'instrucció número tres de la ciutat. El futbolista és una de les onze persones a qui el ministeri públic acusa d'haver participat en els incidents amb membres de la policia municipal de Sabadell, als quals es van enfrontar amb pedres, bosses d'escombraries i bolcant contenidors.

El fiscal, que també demana que Presas indemnitzi l'agent ferit amb la quantitat de 450 euros, assegura que l'exdefensa del Barça es va refugiar en un bar proper amb altres joves i que, quan hi va entrar la policia, els van tornar a llançar múltiples objectes. Els incidents, segons l'escrit de la fiscalia, es van iniciar poc després de l'una de la matinada del 27 de setembre de 2003 quan diversos veïns del carrer Concepció van avisar la policia pel soroll que feien un grup d'uns 200 joves que estaven concentrats davant el bar Bemba.

Quan van arribar els policies, els joves "van adoptar una actitud de menyspreu al principi d'autoritat i van reaccionar de forma violenta insultant els agents i llançant-los ampolles i pedres", assegura el fiscal. Al lloc dels fets també es va desplaçar l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i dos regidors, que van ser igualment objecte de "vexacions verbals". Després de parlar els policies amb el responsable del bar Bemba, el gruix del grup va començar a dispersar-se però uns quants joves van mantenir "una conducta hostil, el que va obligar a reforçar la presència de la policia", que va haver d'intervenir quan la situació "es va intensificar en carregar (els joves) contra vehicles estacionats, a incendiar contenidors i a arrencar senyals de trànsit".

Entre quinze i vint joves que es resistien a dissoldre's es van refugiar en un bar pròxim, situat al carrer Sant Cugat, on es van atrinxerar i van llançar gots i ampolles cada vegada que intentaven entrar els agents. El fiscal explica que finalment la policia va aconseguir accedir a aquest bar i identificar les persones que havien tingut una participació més significativa en l'altercat del carrer, entre els quals hi havia el futbolista.

Del total d'onze persones acusades per la fiscalia per aquests fets, a tres els demana dos anys de presó i, a la resta, 18 mesos. Els fets van desembocar en un encreuament de denúncies, però la fiscalia demana el sobreseïment provincial de les actuacions judicials per a vuit agents de la policia municipal de Sabadell, un agent de la Policia Nacional i l'intendent del cos municipal, Jordi Roviralta, en considerar que "el seu exercici professional va ser en tot moment conforme a dret".

Font: Ràdio Sabadell