dilluns, d’octubre 27, 2008

Xavier Espiña i Mònica Aguilera guanyen la XIV edició de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya

Xavier Espiña, amb un temps de 3:35:58', va ser el primer classificat en la categoria masculina de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya, mentre que en la categoria femenina la guanyadora va ser Mònica Aguilera, amb un temps de 04:35:27.

La competició atlètica, que es va disputar ahir diumenge a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), puntuava aquest any pel Circuit Català de Curses de Muntanya. En la seva XIV edició, la Marató va "estrenar" un nou recorregut molt més tècnic, que s'endinsava al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i passava pel cim de La Mola.Simultàniament es va disputar també la Mitja Marató, que compartia part del recorregut amb la prova reina. En aquesta categoria, la victòria va ser per Abdeslam El Ouahabi en categoria masculina, amb un temps de 01:37:54, i per Mònica Ardid en la femenina, amb un temps de 01:55:22.

Aquest any es va registrar un augment dels participants, tant a la Marató com a les diverses curses que es celebraven simultàniament, amb un total de 832 atletes (respecte els 755 de l'any passat). Hi va haver 160 inscrits a la Marató, 413 a la Mitja Marató, 216 a la Cursa de Sant Jaume (popular) i 83 al Canicross.La Primera Marató de Muntanya de Catalunya, la Mitja Marató, la Cursa de Sant Jaume i el Canicross els organitzen en Centre Excursionista Llorençà, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall i el control tècnic de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.