dimecres, de desembre 20, 2006

Absolts els activistes que van aturar les excavadores al parc de Sant Llorenç del Munt


El Jutjat d'Instrucció número 1 de Manresa, atenent al principi d'intervenció mínima del Codi Penal, considera l'acció pacífica dels activistes com un exercici democràtic de crítica a les decisions del poder públic.

La percepció dels activistes respecte a la gravetat de l'actuació de la Diputació sobre el patrimoni natural del Parc, la necessitat de fer palès el seu rebuig a la construcció de la carretera, la seva conducta compromesa i pacífica, i la seva vinculació al teixit de la societat civil, decisives en l'absolució.

La sentència absolutòria és valorada com una victòria per la Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac ,ja que encara que no entra valorar els motius dels activistes, legitima en el marc democràtic les accions de rebuig a la construcció de la carretera realitzades.

La coordinadora ha anunciat que continuarà amb les accions de rebuig a la construcció de la carretera. I també ha dit que propers dies, els responsables de la Diputació de Barcelona rebran un recordatori, adequat a les dates en què ens trobem,del greu atemptat contra el patrimoni natural que han comès.