dimarts, de desembre 19, 2006

Aquest matí han desallotjat el CSO Calamarsa

Crònica 19/12/2006:Avui a les 6.30 del matí un ampli dispositiu d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra han desallotjat el Centre Social sense cap avis previ i han permès l'enderrocament parcial del Calamarsa, amb la gran majoria del material dins. Des de les 8.15 s'ha començat a concentrar gent davant el CSO. Al principi no han deixat entrar a ningú a recollir i a buidar el CSO, més tard a les 11h per ordre del jutje s'ha pogut entrar a recollir algunes coses.
A les onze i deu del matí la prepotència dels antidisturbis carregats amb piloteres (com podeu veure a les imatges) escuts i porres, ja s'havia fet notar en varies ocasions amb múltiples provocacions, insults i dues càrregues, que han fet 6 ferits. (Les càrregues s'han fet en el moment que els preriodistes hanvien marxat del lloc o estaven esmorzant a un bar pròxim). Quan la premsa ha tornat a venir en avisar-los de la càrrega els mossos s'han posat a la formació normal. Així mateix els diversos col·lectius han denunciat que han desaparegut els documents de les assemblees, i que han trencat dos ordinadors. La majoria de la gent remarcava que l'actuació havia sigut molt desproporcionada i sense seguir cap critèri. Tothom recordava que amb la policia nacional en els desallotjaments no s'havia produit cap enfrontament i els havien deixat buidar el local abans d'entrar a fer l'enderrocament, i s'han queixat de les maneres de fer dels mossos.

Per aquesta tarda s'ha convocat una manifestació a les 20h davant l'ajuntament (plaça Dr. Robert)


Per veure un petit reportatge del matí aquí. Totes les fotogarfies són d'en David Datzira estan sota Llicència Creative Commons