dissabte, d’abril 14, 2007

Dos centenars de joves clamen a Sabadell per la defensa de la terra i per una sortida digna al problema de l’habitatge

Un gran mural al centre social Malcolm X, una immobiliària atacada amb ous de pintura i els constants crits contra l’especulació marquen la manifestació, que ha estat custodiada per una desena de policies d’incògnit

Més de 200 joves s’han manifestat aquesta tarda pels carrers de Sabadell, convocats per la CAJEI sota el lema "Ni especulació ni destrucció. El jovent defensa el territori". Els lemes i les consignes que s’han cridat durant més d’una hora i sota la pluja s’han centrat en la demanda d’espais col·lectius i autogestionats, contra la criminalització de l’okupació d’espais en desús, en favor d’habitatges dignes pel jovent i, també amb molta força, contra la destrucció del territori i en favor d’un nou model de desenvolupament. Els lemes més cridats han estat: "la lluita del jovent, la lluita al carrer", "defensar la terra no és cap delicte" i "contra l’especulació, okupació".

Durant la manifestació s’ha atacat una immobiliària amb ous de pintura com a "símbol de resposta al tràfic que practiquen les immobiliàries, els constructores i les promotores amb el territori amb el sòl urbanitzat". A més, els i les manifestants s’han aturat davant el centre social okupat Malcolm X, recentment desallotjat.

En el moment de començar la mobilització unes deu persones han destacat per unir-se a l’acte com a policies d’incògnit. A més, els i les companyes que es trobaven preparant l’acte polític a la Plaça de l’Ajuntament, han estat identificats per membres de les forces de seguretat de l’estat.

En aquests moments s’està celebrant l’Acte Polític previst per presentar la Campanya Nacional de la CAJEI que s’inicia amb aquesta jornada combatia. D’aquí a unes hores tindrà lloc un concert de caràcter reivindicatiu i que pretén recollir fons per la campanya.

La roda de premsa

Previ a la mobilització, dos portaveus de la coordinadora han ofert una roda de premsa entre diferents mitjans de comunicació. Un breu anàlisi sobre la situació que pateix el jovent a nivell d’accés a l’habitatge i de precarietat en el treball ha servit als portaveus de la CAJEI per plasmar la crua realitat que pateix el jovent en plantejar-se el seu futur. A més, durant la roda s’ha donat molt èmfasi a la gravetat de les agressions que pateix el territori català. "Exemples com la MAT, el TAV o les autopistes d’Eivissa i Mallorca donen fe de com s’estan prioritzant projectes dirigits al turisme i a l’engreixament dels beneficis de les multinacionals i dels grans empresaris per sobre dels drets del jovent i del conjunt de classes populars catalanes", han sentenciat.

Des d’una taula instal·lada a la Plaça de l’Ajuntament de Sabadell, les portaveus de la CAJEI han erigit una llista de reclamacions i exigències a les institucions públiques i han instat al jovent a organitzar-se per construir un nou model d’urbanisme i de desenvolupament territorial al servei de les necessitats i de la voluntat del poble català. A més, han assegurat que seguiran "fomentant l’okupació d’habitatges i de centres socials a totes les viles i ciutats dels Països Catalans on estan implantades les Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista" que, ara per ara, són unes 30.

CAJEI

Països Catalans, divendres 13 d'abril de 2007