dijous, de maig 29, 2008

La fiscal demana un any de presó per als solidaris amb en Franki

Després d'anunciar que demanaria sis mesos de presó, amb possible reducció a quatre si els acusats signaven estar d'acord amb la petició, la fiscal va canviar la demanda per un any de presó per resistència a l'autoritat. El judici penal als dos solidaris que es van penjar del pont de la Rambla Ibèria el passat dilluns demanant la llibertat sense condicions de Francesc Argemí es farà per la via ràpida el proper 18 de juny, acusats d'un delicte de resistència.

La defensa està sorpresa pel canvi d'opinió de la fiscal, que en saber que els dos acusats no signarien estar d'acord amb els càrrecs que se'ls imputen per aconseguir una reducció de condemna va doblar la petició a un any de presó.Paral·lelament les mostres de suport a en Franki i les mobilitzacions segueixen reproduint-se arreu de la comarca i del país. Dimarts l'ajuntament de Castellar del Vallès va demanar en bloc 'la immediata posada en llibertat d’en Francesc Argemí que actualment es troba sota privació de llibertat a la presó de Can Brians 2', gràcies a una moció que presentava l'Altraveu a petició de l'Assemblea de Joves de Castellar (AJC). La moció també contemplava instar al Parlament espanyol a abolir el delicte d'ultratge a la bandera i cap dels grups municipals va posar-hi objecció. Mentre es llegia la moció membres de l'AJC van desplegar banderoles on es llegia 'Franki et volem a casa' i van repartir octavetes entre els regidors i el públic assistent al Ple.

Aquesta tarda hi ha Ple municipal a Terrassa i hi ha convocada una concentració a la porta de l'ajuntament egarenc a partir de les 8 del vespre.

Font: Vilaweb Sabadell
Fotografies: David Datzira