dimarts, de maig 13, 2008

Marxa en defensa del territori - 18 de Maig

"Les veus que s'aixequen contra l'especulació urbanística cada cop són més als Països Catalans. I és que ara mateix, la joventut catalana percep la lluita per un habitatge digne com quelcom ja inevitable, necessari i imprescindible per poder viure un futur dignament.

Alhora, són centenars les viles i ciutats dels Països Catalans que s'aixequen contra els grans projectes urbanístics i les obres faraòniques que destrueixen el nostre patrimoni natural, cultural i paisatgístic.

La destrucció del territori, l'especulació del sòl i els espais de les nostres ciutats tenen uns responsables comuns. Constructores, immobiliàries i polítics doblegats al servei dels interessos econòmics privats estan donant lloc a una situació en la que totes i tots, però sobretot el jovent, estem veient com s'hipoteca el nostre futur i el nostre territori.

Cal combatre els responsables d'aquesta situació. Cal unir les nostres forces i aglutinar les nostres lluites.

És per això que el passat mes d'abril la CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista) va presentar la campanya: "ni especulació ni destrucció, el jovent defensa el territori". Amb aquesta campanya es volia impulsar des de totes les assemblees de joves dels Països Catalans, una sèrie de denúncies cap a immobiliàries, ajuntaments i tots els elements partíceps en l'especulació i la destrucció del territori. Fer visible aquest conflicte i donar una sèrie d'alternatives per a tot el jovent català és l'objectiu. Seguint aquesta línia, són moltes les assemblees de joves d'arreu les que han aixecat la seva veu i han començat a lluitar contra l'especulació i la destrucció del territori.

Després d’aquesta primera fase, la campanya a continuat i ja amb un any després d’haver-se presentat, la campanya s’encara en fer un seguit de caminades i marxes arreu del territori. És per això que des de l’Assemblea de Joves Sabadell realitzarem un acte en defensa del territori, convocant a tota la societat sabadellenca el proper diumenge 18 de Maig a les 9:00h. del matí a la Plça. Dr. Robert i que constarà d’una marxa que arribarà fins a baix del Puig de la Creu, passant per Castellar del Vallès i servirà per denunciar l’especulació i la destrucció que està patint el nostre entorn natural amenaçat sobretot ara amb el 4rt cinturó.

El recorregut de la marxa que tindrà lloc el diumenge 18 de Maig passarà pels voltants del riu Ripoll fins a Castellar on es creuarà el poble i es pujarà fins el coll del Puig de la Creu i acabarà a la cruïlla de Can Catafau. Un cop arribats realitzarem un esmorzar gratuït durant el recorregut i hi haurà un dinar popular a Can Catafau on també es realitzarà un petit acte polític relacionat amb la campanya.

L’objectiu és evidenciar la pèrdua important que ha tingut la nostre ciutat dels seus espais naturals, amb exemples com el camp de golf de Torrebonica o el Quart Cinturó..."