dimecres, de maig 28, 2008

Torna la poesia al Marquet de les Roques

Núria Martínez-Vernis i Josep Tuset inauguren el II Cicle de poesia al Marquet de les Roques a Sant Llorenç Savall, que culminarà a la tardor homenatjant a dos poetes imprescindibles: Joan Brossa i Agustí Bartra

Aquest proper dissabte dia 31 de maig de 2008, a partir de dos quarts de sis de la tarda, la poesia torna a la que va ser casa pairal de la família de Joan Oliver-Pere Quart, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. S’inicia, d’aquesta manera, el II Cicle de poesia al Marquet de les Roques, després de l’èxit de l’edició passada.


La primera sessió anirà a càrrec de la poeta barcelonina Núria Martínez-Vernis i del sabadellenc Josep Tuset. Martínez-Vernis es va donar a conèixer quan es va endur el Premi Amadeu Oller del 2000 amb el llibre L’acròbata tampoc no en sortirà il·lès (La Magrana, 2000), al qual va seguir Quantes mentides fan una sola veritat (Proa, 2004). Josep Tuset va guanyar el VIII Premi Màrius Torres per l’obra Devora l’estimball (Edicions 62, 2004) i recentment ha participat en algun dels plecs poètics impulsats pel grup de poetes Papers de Versàlia.


El cicle continuarà el dissabte dia 7 de juny, a les set de la tarda, amb la presència dels poetes Àlex Susanna i Víctor Mañosa. Després de l’estiu serà l’hora dels poetes absents. Primer, el dia 20 de setembre, un homenatge a Joan Brossa (amb Joaquim Sala-Sanahuja i Rosa Cadafalch), i després, i ja per cloure el Cicle, un homenatge a Agustí Bartra (amb Feliu Formosa, Jaume Aulet i Pepita Company).


La principal diferència del cicle d’enguany és el canvi d’estació meteorològica: s’ha passat de l’hivern a la primavera/tardor. En l’edició anterior, els poemes eren llegits a la vora de la llar de foc, i aquesta vegada els recitals es duran a terme sota l’ombra dels til·lers de l’era del Marquet de les Roques.

Sota els til·lers

II Cicle de poesia al Marquet de les Roques


Dissabte 31 de maig, a les 17.30

Núria Martínez-Vernis

Josep Tuset

Dissabte 7 de juny, a les 19.00

Àlex Susanna

Víctor Mañosa

Dissabte 20 de setembre, a les 19.00

Homenatge a Joan Brossa,

amb Joaquim Sala-Sanahuja i Rosa Cadafalch

Dissabte 4 d’octubre, a les 19.00

Homenatge a Agustí Bartra,

amb Feliu Formosa, Jaume Aulet i Pepita Company