diumenge, d’octubre 01, 2006

Comunicat Alerta Solidària


Detenció il·legal i brutalitat policial a Sabadell

Aquesta matinada a Sabadell la policia nacional ha detingut de forma totalment irregular i sense cap tipus de motiu a un veí quan sortia de casa seva perquè sentia soroll al carrer.

Avui cap a les dues de la matinada al carrer Montserrat s’han produït diversos aldarulls provocats per un neonazi. Un veí que es trobava a la vivenda okupada, que havia estat apedregada diversos cops les últimes setmanes per part de grups d’ultradreta, ha sortit al carrer en sentir soroll. Un cop fora s’ha trobat davant de diversos agents de la policia nacional que de forma agressiva i sense cap motiu l’han llançat a terra on l’han immobilitzat durant uns minuts mentre l’apallissaven brutalment. Posteriorment l’han lligat de mans i peus i l’han llençat de mala manera dins el cotxe, del que l’han hagut de treure i després tornar-lo a posar ja que no podia respirar. Un cop dins el cotxe, diversos veïns s’han posat davant del vehicle que sense cap tipus de mirament ha arrancat posant en perill la integritat física dels veïns. Alhora apareixien diversos cotxes tant de la policia nacional com de la policia local, fins a 8 cotxes en menys de 5 minuts( 2 cotxes de paisà, 1 cotxe de la policia nacional, 3 cotxes de la policia municipal i 2 furgonetes de la brigada d’intervenció ràpida de la policia municipal) .

Per altra banda, el nazi, que en ocasions anteriors ja havia amenaçat a diversos veins de la vivenda i aquesta nit ha trencat retrovisors i vidres de diversos vehicles aparcats, ha estat simplement traslladat a dependències policials per la policia municipal.

Tots aquests fets es produïen davant la mirada perplexa del veïnat.

Un cop a comissaria, el nazi i autor dels aldarulls ha estat posat en llibertat en pocs minuts. En canvi el veí del carrer Montserrat ha estat tractat de forma denigrant al igual que les persones que han anat a donar-li suport i a interessar-se per la seva situació. Aquestes fins hi tot han hagut d’aguantar provocacions i insults per part dels agents de la policia nacional.

Fins al moment (11 del matí) el veí segueix detingut i després d’haver passat la nit a comissaria ha estat traslladat a dependències judicials on encara es troba. La família només ha pogut saber a través de l’advocat d’ofici que el veí tenia símptomes clars d’haver estat apallissat i que ell mateix havia demanat l’Habeas Corpus, al·legant detenció il·legal.

Ara mateix hi ha diversos familiars i companys/es concentrats davant els jutjats esperant rebre notícies.

Des d’Alerta Solidària denunciem:
-
La detenció il·legal per part de la policia nacional, clarament intencionada i que l’únic que buscava era perseguir políticament a les persones de la casa okupada.
-
La connivència de la policia amb el nazi que estava provocant aldarulls al carrer.
-
Les agressions que ha rebut el veí dins la comissaria.

En aquest sentit, fem una crida a la solidaritat a tots els veïns i veïnes de la ciutat. Cal que ens mobilitzem per defensar els nostres drets fonamentals i per denunciar els cossos repressius que actuen amb total impunitat pels nostres carrers.

Alerta Solidària, 30 de setembre del 2006