diumenge, d’octubre 01, 2006

Manifestació 1 d'octubre


Centenars de ciutadans denuncien la policia nacional per tortures a Sabadell

Avui a la tarda centenars de veïns de Sabadell han sortit al carrer per denunciar els fets del passat divendres, quan un veí de la ciutat va ser detingut i apallissat brutalment per la policia. La manifestació ha començat a la plaça de l’Ajuntament i ha transcorregut tranquil·la fins a la seu de la policia nacional de Sabadell. Davant de comissaria s’ha llegit un manifest on es criticava durament l’actuació policial i s’exigia el posicionament de l’Ajuntament, l’expulsió dels agents implicats i la fi de la impunitat dels cossos policials. La manifestació s’ha dissolt tranquil·lament.

La manifestació, que ha aplegat prop de 1500 persones, ha reunit ciutadans de generacions i estils molt diferents. Tot i així, tots compartien una forta indignació per la brutalitat de la violència policial i la sensació d’indefensió en què es troba la ciutadania davant l’abús de poder.

Els comentaris més recurrents al llarg de la manifestació giraven al voltant de la similitud d’aquests casos amb l’època franquista, el silenci institucional davant del cassos flagrants de tortura a les comissaries i la necessitat d’una actuació immediata de la administració per evitar que episodis com aquests es tornin a repetir.

Els veïns i veïnes del detingut, que van poder veure l’actuació policial en el moment de la detenció, es mostraven desconcertats i remarcaven que si no ho haguessin vist amb els seus propis ulls els hagués estat difícil de creure que encara avui dia la policia pogués actuar amb la brutalitat i la violència amb què van fer-ho.

Familiars, amics i diferents entitats sabadellenques tenen pensat organitzar diferents activitats i actes en els propers dies per denunciar els fets. Des de l'organització s'exigeix que en Pau quedi absolt i que es produeixi una investigació sobre el què succeí i la fi de les tortures en les comissaries catalanes.

Familiars, companys i entitats sabadellenques contra la impunitat policial.


Quan tornem a tenir alguna informació sobre el cas l'anirem penjant.