divendres, de novembre 03, 2006

Comunicat de l'assemblea d'estudiants del Pau VilaLa matinada del 30 de setembre, un ex-alumne del nostre institut va ser brutalment apallissat per la policia nacional.
Els fets ocorreguts van ser el següents: un individu d’estètica neonazi portava dies creant aldarulls prop de l’habitatge ocupat “La Cantonada”, on s’allotjava en Pau. Després de destrossar retrovisors i trencar vidres dels vehicles aparcats al carrer, va començar a cridar consignes feixistes contra l’habitatge ocupat.
La gent del veïnat, alertada pel soroll, va trucar la policia. Quan aquesta va arribar, el provocador va fugir corrent i els agents del cos policial es van llençar sobre en Pau, que havia sortit de l’edifici per veure què passava.
Després de detenir-lo i colpejar-lo, el van lligar de mans i peus i el van llençar de mala manera dins el cotxe, del que el van haver de treure i després tornar-lo a posar ja que no podia respirar.
Un cop a comissaria, va ser apallissat i humiliat durant les següents dotze hores, mentre que l’individu neonazi va ser retingut durant tan sols vint minuts.

Des del Pau Vila, com a ciutadanes i ciutadans de Sabadell, exigim:
- La immediata nul•litat del procés judicial contra en Pau, i per tant la seva absolució.
- La condemna de tots els agents implicats en la tortura i la detenció il•legal
- Prou impunitat policial

Assemblea d’estudiants de l’IES Pau Vila

Cap comentari: