dimarts, de novembre 21, 2006

Més informació sobre l'agressió

Els manifestants van cridar lemes contra el feixisme, els grups neonazis i els cossos policials / MdBEls manifestants, convocats ahir al vespre per la Plataforma Antifeixista de Sabadell (PAS) en motiu de l’aniversari del 20-N, van aprofitar l'acte per a denunciar l’agressió patida per un skin antifeixista la passada matinada de dissabte, quan un grup de quatre neonazis el van atacar als voltants de l’estació de Renfe-centre, provocant-li una ferida d’arma blanca que li ha perforat lleument la pleura.

La manifestació, encapçalada per una pancarta on s’hi podia llegir "Contra el feixisme i la seva impunitat, organitza la resposta", es va iniciar a la plaça de la Creu Alta i va recórrer l’avinguda 11 de Setembre, la ronda Zamenhoff i el carrer Gràcia fins a la plaça del Dr. Robert, on una portaveu de l’organització va llegir un manifest en contra de les "moltes" agressions de caire feixista que s’han produït a Sabadell els darrers anys i que, segons la PAS, "no són fets puntuals". El manifest advertia que "davant l’augment del neofeixisme no ens podem quedar callats" i animava la ciutadania a denunciar "qualsevol atac feixista per petit que sigui" perquè "a Sabadell el feixisme no hi té cabuda".

Versió de l’agredit

Josep Maria va rebre una punyalada a l'esquena / MdBJosep Maria, l’skin antifeixista agredit, de 20 anys d’edat, va estar present ahir a la manifestació. El jove, que va rebre l'alta diumenge al matí després de passar 24 hores en observació a l'Hospital Parc Taulí, va negar que es produís cap baralla entre dues bandes rivals d’skins. El jove va explicar que en el moment de l’agressió es dirigia a un bar amb un grup d’amics. Ell es va avançar dos carrers i en girar una cantonada, es va trobar amb un grup de quatre cap rapats neonazis, un dels quals, Genís, de Castellar del Vallès, se li va tirar a sobre i li va trencar una dent colpejant-li la cara amb una sivella de cinturó. Mentre la resta del grup els intentava separar, un dels neonazis va llançar-se contra Josep Maria i li va clavar una navalla. Segons l’agredit, l’autor de la punyalada és un veí de Ca n’Oriach que "l’any passat li va obrir el cap a un amic nostre".

Els Mossos d’Esquadra van detenir el mateix cap de setmana els dos neonazis que van protagonitzar l’agressió, Genís i Andy, de 17 anys d’edat. Els joves, que han ingressat al centre de menors Els Til·lers per ordre de la fiscalia de menors, es troben en espera de judici.

Font : SabadellPress
Informació Sabadell no es fa responsable de l'opinió que pugui generar el contingut de la pàgina web