divendres, de novembre 03, 2006

Comunicat Alerta Solidària

Convocatòries:


DIUMENGE 5 DE NOVEMBRE 18.30 DAVANT JUTJATS MANIFESTACIÓ

DIMECRES 8 DE NOVEMBRE 9.30H DAVANT JUTJATS (CONCENTRACIÓ).



Davant l'actitud del delegat del govern J. Rangel, Alerta n'extreu les
següents conclusions


La impunitat policial confirmada i justificada

Després de la visita de Rangel, delegat del govern a Catalunya i responsable polític de la policia nacional, ha quedat clar que existeix impunitat policial i que els polítics no només no fan res per evitar-ho sinó que hi actuen amb total complicitat.

Tanta espera i expectatives davant la seva visita i tot per no respondre ni tan sols a les preguntes que els grups polítics de l’oposició va formular-li. En el cas que Rangel hagués acceptat la possibilitat d’una actuació indeguda de la policia nacional, hagués obert la porta als valors democràtics i hagués donat una certa confiança a la població. Tanmateix la situació no ha estat aquesta, i això ens porta a confirmar totes les negatives hipòtesis que aquests dies havien anat sorgint: hi ha impunitat policial i els polítics no només ho saben sinó que en són còmplices.

Davant aquesta situació, l’únic de positiu que en podem extreure és el fet que aquest tancament de files i aquesta defensa aferrissada de la policia nacional, un cos que no ha hagut d’assumir mai responsabilitats (ni tan sols durant l’anomenada Transición), pot servir a tota la població per tal d’extreure’n unes clares conclusions:


-
Els cossos policials actuen amb impunitat policial als nostres carrers, apallissant, agredint, insultant, detenint i humiliant a totes aquelles persones que els vingui de gust.


-
Les institucions polítics, en comptes d’intentar corregir la situació per tal d’evitar nous fets similars, donen suport a aquestes accions per activa i per passiva.


-
L’única forma de què aquests fets no es repeteixin és que la societat no els en deixi passar ni una més.


Per tots aquests fets, i havent posat cadascú les cartes sobre la taula, des d’Alerta Solidària exigim:

- La dimissió del responsable polític d’aquest fets, J. Rangel.

- L’absolució d’en Pau Rigol.

- La investigació dels policies que van participar en la seva detenció.

Prou impunitat policial! Prou complicitat política!

Alerta Solidària, octubre del 2006