divendres, d’agost 31, 2007

L'ajuntament de Sabadell intenta ofegar les Festes Populars...ofeguem l'ajuntament!

Per tal de mostrar el nostre rebuig a l'ajuntament de Sabadell i al seu despreci cap a les iniciatives populars com les Festes Populars autoorganitzades per la Comissió de Festes Populars de Sabadell, us convoquem a tots i a totes als següents actes:

- ANEM A REBRE A L'ALCALDE! Dijous 06 de Setembre a partir de les 19:00h anem a rebre a l'alcalde a la seva festa privada a la Bassa de Sant Oleguer!

- ANEM AL PREGÓ! Divendres 07 de Setembre a partir de les 20:30h anem a dir la nostra a l'alcalde a la plaça de l'ajuntament!

- ANEM A LA CERCAVILA! Dissabte 08 de Setembre a les 18:00h a la Plaça Creu Alta anem a acompanyar la cercavila de Festa Major!

...i cada dia donem suport a les Festes Populars participant de les activitats organitzades per la comissió de festes a la Plaça Creu Alta i a les sorpreses de després de la 01:00h!!

PSC, la ciutat no és vostra!!!
Democràcia és Decidir, Democràcia és Participar, Democràcia és Cultura Popular!!!


NOU !!! Escolta aquí la cançó no oficial de la festa major de Sabadell --> Plora Sabadell



AQUEST ÉS EL COMUNICAT:

L’ajuntament de Sabadell ha bloquejat i prohibit l’elaboració d’un nou model de Festa Popular autoorganitzada i les Barraques d’enguany. Aquest nou model de festes –elaborat per la Comissió de Festes Populars de Sabadell- pretenia plantejar, organitzar i oferir unes festes en les quals la Cultura Popular, la participació i la implicació col·lectiva tinguessin més pes que la simple festa nocturna de caràcter juvenil. Sense renunciar a l’autoorganització i a la resta de valors que representa la CFPS, la intenció d’aquesta era avançar en el camí de la construcció d’un autèntic oci alternatiu i clarament intergeneracional. Conseqüentment, en aquest nou model, el programa d’activitats de tarda i vespre adquiria més importància que les activitats nocturnes. La proposta concreta de la Comissió era traslladar les Barraques i el conjunt d’activitats de la Festa Popular autoorganitzada a un espai cèntric, separat però no marginat de la resta d’activitats de la Festa Major de Sabadell i amb uns horaris que reduïssin les molèsties als veïns i veïnes.
Presentada a l’ajuntament el mes de febrer, la proposta no es va començar a debatre fins a mitjans de maig, degut a la voluntat del PSC de dedicar tots els seus esforços als afers electorals i a les eleccions municipals d’aquest any. No explicarem res de nou sobre els polítics professionals i les seves prioritats...
Així doncs, les converses es van iniciar a mitjans de maig i en aquestes, el PSC va sorprendre a la CFPS i a la resta de Grups Municipals amb una inèdita crida al consens. Concretament, van fer saber a la Comissió que només acceptarien la proposta si aquesta rebia el suport del conjunt de Grups Municipals. Essent evident per a la majoria de ciutadans lúcids de la ciutat que el PSC ni ha modificat ni pretén modificar les seves conductes unilateralistes i autoritàries, aquesta crida al consens polític ha de ser analitzada com una maniobra que perseguia el doble objectiu de bloquejar la previsible projecció de les Festes Populars de Sabadell i guardar-se les espatlles enfront les possibles problemàtiques que una festa d’aquestes característiques podria generar. No explicarem res de nou sobre els polítics professionals i les seves maniobres...
Tot i el consens absolut aconseguit inicialment –CiU, PP, Entesa, ERC, ICV-EUiA, AAVV del barri, la FAV i el conjunt de la CFPS van estar-hi d’acord-, la nova proposta de Festes Populars tenia els dies contats. De forma unilateral i d’una setmana per l’altra, el Grup Municipal de CiU va decidir trencar aquest consens, donant al PSC i a l’ajuntament l’excusa necessària per a prohibir, de facto, l’elaboració del nou model de festes i la seva ubicació al centre.
Posteriorment, l’ajuntament va proposar diversos espais alternatius al pàrquing Creueta. Des de la CFPS es va analitzar que cap d’ells reunia les condicions necessàries per a l’elaboració de les Festes Populars autoorganitzades. La resposta de l’ajuntament parla per si mateixa: o s’acceptava alguna de les seves propostes en un termini màxim d’una setmana, o l’únic espai que oferirien seria el Camí de Can Quadres. En aquesta disjuntiva, des de la CFPS es va decidir acceptar la Plaça Creu Alta -amb permís fins a la 01:00h- amb la intenció de no dinamitar el compromís establert amb la ciutadania sabadellenca que gaudeix de les Festes Populars, així com el compromís establert amb el conjunt d’entitats i agents culturals que la dinamitzen i hi participen. Les conseqüències immediates de la imposició d’aquestes condicions són la supressió de moltes activitats i la impossibilitat de muntar les Barraques degut a la manca d’espai. No direm res de nou sobre els polítics professionals i la seva capacitat d’assassinar tota iniciativa popular que escapi al seu control...

Les conclusions que s’extreuen de tot aquest procés són obvies:
El PSC ha prohibit la realització d’un nou model de Festes Populars autoorganitzades a Sabadell.
Es perpetua l’estil i la forma d’actuar d’aquest partit polític basades en el clientelisme, l’autoritarisme i el despreci cap a les iniciatives populars.
Aquest estil i aquesta forma d’actuar amaga una concepció segons la qual el conjunt de la ciutat, així com els seus espais i les activitats que desenvolupa la seva ciutadania són propietat del PSC, menyspreant l’important paper que històricament han desenvolupat el conjunt de l’associacionisme sabadellenc.

No direm res de nou sobre la necessitat de fer visible el nostre rebuig...sobre la necessitat de mobilitzar-se i lluitar per aconseguir un major respecte per a la CFPS i per al conjunt d’iniciatives populars autoorganitzades.

PSC, la ciutat no és vostra!
Democràcia és decidir, democràcia és participar, democràcia és Cultura Popular!

Font: Indymedia Barcelona

2 comentaris:

Anònim ha dit...

...
Estic MOLT indignada amb el comunicat.
Que la bassa de st oleguer es un lloc MARGINAT?
Pensava que la festa major de SABADELL era la festa major de la ciutat, no dels barris del centre i de la creu alta.
Per si no ho sabieu, barris com st oleguer, sol i padris, covadonga i torre-romeu, que envolten la bassa, existeixen i formen part de sabadell.
Potser no es el lloc mes centric (aquesta paraula que tant estimeu) pero crec que tothom coneixia les barrakes, aixi que no crec que us quedessiu sense gent.
Esteu fent d'una festa popular una festa privada.
Ara us renteu les mans fotent la culpa a l'ajuntament quan no us ha sortit la jugada, i ara la culpa es del senyor Bustos
L'ajuntament clarament va dir que si volieu barrakes, doncs a la bassa, i es molt mes facil quedarse alla mentres s'intenta solucionar una cosa que no anarsen al vostre estimat barri centric de la creu altan encara que sigui cagantla.
Jo normalment no hi estic d'acord amb la politica den manel bustos, pero crec que els que l'han cagat heu estat vosaltres.
I ja no es una critica personal, es una critica general del joevent de sabadell, que assegura que ens hauriem d'haver quedat a la bassa.
El parc catalunya tampoc us va semblar be, i si feu enquestes al jovent, veureu que tambe els hi semblava una bona idea.
AI, clar, no recordava que es la vostra festa PRIVADA.

Anònim ha dit...

Quantes vegades havies vist gent gran o nens a les barrakes? Si aquest any es proposava una festa amb mes activitats per tota la població (no nomes el jovent) era evident que es necesitava un lloc on tothom pogues passar,no una d'aquestes raves que es feien a la bassa...Es veritat que el jovent de sabadell no hi estaba gaire d'acord perque ells buscaven un lloc de festa i punt, pero estic segur que molts no joves estaran ben contents de que s'hagi fet a la Creu Alta tot i la manca de medis per a fer-les mes grans, perque aquesta vegada ells tambe han pogut participar.