dimecres, de desembre 12, 2007

Neix el Col·lectiu d'Advocades Caia Afrània. Presentació i Festa

El pròxim 15 desembre ens volem reunir a l'Ateneu Llibertari de Sabadell per celebrar que neix un nou col·lectiu d'advocades/ts Caia Afrania al Vallès i Barcelones, amb la intenció d'implicar-nos políticament en l'exercici de l'advocacia amb la defensa dels moviments, col·lectius i persones individuals que lliuten contra les estructures socials que salvaguarden les desigualtats.
Tenim molta il·lusió en que aquest projecte funcioni i ens agradaria compartir-la amb vosaltres a la festa de inauguració, a més la recaptació de la festa l'entregarem per la defensa de les persones imputades a 3 procediments judicials clarament repressius:


1) Terrassa: Kork III.
Del 14 al 18 del proper gener seran jutjades a Terrassa 26 persones pels fets ocorreguts el juny de 1999 durant el desallotjament del KORK III (un Centre Social Okupat de Terrassa). Després de quasi deu anys, s'enfronten a una petició fiscal de 5 anys i 2 mesos de presó pels delictes d'usurpació, atemptat contra l'autoritat, danys i una falta a l'ordre públic. Val a dir que, per contra, les denúncies interposades per aquestes persones contra el cos nacional de policia per vexacions i amenaces van ser arxivades a l'inici del procediment.

2)
Sabadell: Bemba.

Fa quatre anys es realitzà una brutal càrrega policial arrel de la clausura del Bar Bemba que es saldà amb 11 detinguts i més de 20 ferits. Posteriorment, el col•lectiu de ferits i afectats denunciaren davant els tribunals l'actitud violenta dels policies i la passivitat dels polítics implicats. als policies encausats. Així el 'cas Bemba' té dos fronts de denúncia: d'una banda, la dels policies contra els onze detinguts, i de l'altra, la de vint persones que van resultar ferides la mateixa nit (entre elles alguns dels detinguts) i van denunciar membres de la policia municipal i els regidors Paco Bustos i Josep Ayuso, que estaven presents durant les detencions. En iniciar-se el procés, els dos fronts es consideraven casos independents, però posteriorment es van unificar, de manera que només hi haurà un judici. Recentment s'ha donat per acabada la fase d'instrucció. El fiscal els acusa de desordre públic, danys i atemptat contra l'autoritat.


3) Barcelona: 4-F

Entre el 7 i 11 de gener de 2008 seran jutjats l'Àlex en Juan i en Rodrigo,falsament acusats d'haver lesionat un guardia urbà deixant-lo en estat gairebé vegetatiu, i que ja fa gairebé 2 anys que es troben empresonats esperant aquest judici. Des del maleït 4 de febrer de 2006 han hagut d'aguantar les tortures, la presó, el canvi de les versions oficials que ara els incriminen, la neteja de les proves del lloc dels fets, les amenaces de la jutgessa als testimonis presencials, el fet de què s'ignorin els peritatges científics que els exculpen i un munt d'irregularitats més. Per si fos poc, ara s'enfronten a una petició fiscal que els hi demana 520.000 euros, 11 anys de presó per cada un d'ells i entre 4 i 8 anys per cada un dels altres 6 acusats, en un procés judicial tant corromput que fins i tot Amnistia Internacional ha mostrat la seva preocupació sobre la falta de garanties d'imparcialitat que ofereix aquest judici.


Precisament, el passat 15 de novembre, Amnistia Internacional va presentar el seu informe de 2007 sobre els casos de tortures a l'Estat Espanyol, en el que destaquen, entre d'altres casos escandalosos, el cas del 4F.

Esperem la vostra visita...

- 19:30 presentació del Col·.lectiu i taula rodonda amb representants de 4F, Bemba i Kork.

-o 22:00 Txalaparta i desprès festa amb dj's.

Petons i Abraçades per tothom

Adreça Festa: Ateneu Llibertari de Sabadell

Pge. Edgard Ricetti, al costat de la Pl. Marcet i a deu minuts de Renfe Centre i Catalans.:

Cap comentari: