dissabte, d’agost 02, 2008

El desè aniversari de la Festa Major de les Barraques es celebrarà a la Plaça Creu Alta

Tot i que la Comissió de Festes no ho considera un espai definitiu es congratula de poder realitzar la festa amb normalitat en un espai cèntric

Després de l’ambient de crispació de l’any passat provocat per la prohibició ‘de facto’ de l’Ajuntament de realitzar les Barraques de Festa Major, enguany sembla que el desè aniversari d’aquest espai es podrà celebrar al complet a la Plaça Creu Alta. En un comunicat els organitzadors asseguren que la Plaça Creu Alta ‘ens permet celebrar la festa amb tots els seus al·licients i característiques, revaloritzant-ne les activitats diürnes, i recuperant les paradetes de les entitats’.

Des de la Comissió de Festes Populars de Sabadell, han volgut posar de manifest en un comunicat que l’emplaçament ‘ens permet fer al pas definitiu que veniem impulsant a unes festes populars de qualitat, intergeneracionals i transversals, que permetin repensar el model de festes, on la participació i les expressions culturals sabadellenques en són les màximes protagonistes’.

Les activitats de Festa Major organitzades per la CFPS, s’iniciaran com ja és tradició el dijous dia 4 amb la cercavila de l’Animalada, gegants, bastoners, danses i el Pregó. I continuaran fins el dilluns 8 a la Plaça Creu Alta, amb fira d’entitats, accions artístiques, concursos i concerts. Aquests últims, a diferència de l’any passat, s’allargaran fins a les tres de la nit, ja que a les quatre és l’hora d’acord entre Ajuntament i Comissió.

La CFPS, que assegura que hi haurà diverses noves propostes de format en motiu del desè aniversari, ha explicat que per tal d’evitar aglomeracions, i per retornar la importància a les Barraques de les entitats aquestes estaran repartides per la plaça i els grups de música de la nit actuaran en un escenari que es muntarà a la Carretera de Prats.

Deu anys d’història

Tot i que la Comissió de Festes Populars de Sabadell tan sols té 4 anys de vida, la Festa Major de les Barraques enguany celebra el seu desè aniversari. Amb deu anys, i sobretot els últims 6 anys, aquest espai de Festa Major ja alberga més de 20 entitats i ha aconseguit aplegar més de 12.000 sabadellencs i sabadellenques en les seves activitats.

En el seu comunicat fet públic ahir la Comissió feia referència a aquests deu anys assenyalant que ‘des de la Comissió de Festes ens sentim orgullosos del camí traçat. El pas de ser un espai minoritari alternatiu al programa de cultura comercial que proposava l’Ajuntament, a esdevenir un dels espais de la festa major amb més participació social, i per a molta gent una alternativa cultural i social al model desarrelat que proposa el consistori, ens fa sentir enormement forts per seguir treballant en la construcció d’una alternativa cultural a la ciutat.’ Per acabar reiterant que la Festa Major de les Barraques és ‘una fita que hem aconseguit les entitat i les persones que creiem amb el projecte, tot i el poc suport (per no dir els pals a les rodes) de l’Ajuntament’.

Per ara la Comissió no ha anticipat gran cosa del programa d’enguany, que farà públic juntament amb el diari, el proper 1 de setembre.

Font: Vilaweb Sabadell