dissabte, d’agost 02, 2008

"Cas Xavi"_Relat del ple d'ahir

Us passem el relat de la jornada d'ahir. La moció de suport al Xavi va obtenir el suport del consistori de Badia del Vallès, on tots i totes les regidores van votar a favor (AEB, ICV-EUiA i PSC) a excepció de la representant del PP que es va abstenir. A Barberà la moció va ser votada a favor per la Plataforma Ciutadana, ERC i ICV. El PP, com a Badia, es va abstenir, i els i les regidores d'EUiA i PSC van votar en contra.

Volem remarcar que ahir també es va realitzar una parada informativa a la Plaça de la Vila, on també es van recollir firmes de suport (el text del full de firmes de suport és el mateix que el de la moció) que ja ha arribat a les 200 firmes. Moltes gràcies a tots i totes les veïnes que estan mostrant la seva solidaritat i comprensió sobre la persecució personal que està rebent l'amic i company Xavi Oñate i sobre el dret a opinar sobre la monarquia.

També us volem fer partíceps de l'entrevista que el portal informatiu de l'esquerra independentista www.llibertat.cat ha fer al Xavi Oñate.

Al mateix temps, també volem difondre el vídeo de l'anterior ple municipal on Antonio Báez explicar com va anar la denúncia contra el Xavi: http://es.youtube.com/watch?v=fJ4VQ6Atuh4
Aquesta és l'única explicació pública que ha fet el Sr. Báez i l'equip de govern. Parla per si sola i que cadascú i cadascuna tregui les seves conclusions. Només direm que en el ple d'ahir, les referències a la veïna van desaparèixer del regidor i tampoc va voler respondre a cap de les preguntes que se li van plantejar en l'anterior ple. També volem deixar clar que mentre al Xavi se l'assenyala impúnement i de forma parcial per una pancarta que es va cololocar cololectivament a l'Ateneu dies abans que agents de la Policia Municipal engegués la denúncia, aquest matí la Policia Municipal ha informat al centre social que davant de l'incendi provocat que ha patit l'Ateneu de Barberà el passat diumenge, on es va afectar seriosament la façana i la xarxa pública elèctrica i de gas, només han obert un expedient intern. Per què no van fer el mateix amb la pancarta? De nou, que cadascú i cadascuna tregui les seves conclusions.

El proper diumenge 3 d'agost celebrarem una nova assemblea oberta a tot el veïnat de la ciutat a l'Ateneu de Barberà, a partir de les 19h, on tractarem el següents passos a fer de cara al judici del dia 22 de setembre. És important que tothom que vulgui mostrar la seva solidaritat, veïnat a títol individual i entitats i partits polítics sensibles vers el cas estigueu present.

Barberà vila antimonàrquica!!
A Barberà ni monarquia, ni roblisme!!

Assemblea Informativa i de Seguiment del Cas Xavi


--------

Entràvem al dia d’ahir amb la constància i notícies de què la moció redactada per l’Assemblea Informativa i de Seguiment del Cas Xavi, i que s’havia presentat via urgència a l’anterior Ple Municipal de Barberà, seria presentada per l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB) a Badia i per ERC a Barberà. En el cas de Barberà, no volem passar per alt que es tracta d’una moció que s’havia fet arribar a tots els grups municipals de Barberà perquè se la fessin seva i retoquessin en pro del consens i que pogués sortir aprovada amb l’objectiu de solidaritzar-se i donar suport al Xavi de cara al judici del proper dia 22 de setembre.

A Badia, tots els grups municipals van discutir-la i van adaptar alguna frase i, finalment, era aprovada amb els vots favorables de tots els i les regidores de l’AEB, d’ICV-EUiA i del PSC i l’abstenció del PP. El representant de CIU no hi era present. A Barberà es va viure el lamentable espectacle que el portaveu d’EUiA, Celestino Sánchez, i el portaveu del PSC, Antonio Báez, van justificar el seu vot contrari a la moció perquè, segons ells, el portaveu d’ERC, no va voler consensuar i es va voler atribuir l’autoria de la moció. Quina apropiació d’ERC volen vendre si el representant d’ERC va deixar clar que aquella moció era impulsada per l’Assemblea Informativa i de Seguiment del Cas Xavi? Quina apropiació si la moció s’havia enviat des de l’Assemblea a tots els grups municipals des de feia més d’un mes i mig per tal que la treballessin per poder aprovar-la? No matin al missatger i no donin excuses barroeres. Si a Badia ha estat possible el consens per què no a Barberà? Se n’adonen Celestino Sánchez (EUiA) i Antonio Báez (PSC) que amb qui estan jugant, de forma partidista, és amb en Xavi Oñate? I tornen a jugar de nou, com també han jugat amb ell donant,com a mínim, cobertura a la iniciativa d’obrir unes diligències que l’assenyalen de forma parcial i irregular i, que recordin tots i totes, i-r-r-e-g-u-l-a-r.

No volem passar per alt que EUiA va presentar una moció alternativa sobre el funcionament de la Policia Local, que prèviament des de l’Assemblea s’havia demanat que s’enviés només per informar, cosa que no ha passat fins a dia d’avui. Aquesta moció va ser votada favorablement només amb els vots del representant d’EUiA i els i les regidores del PSC. Dues mocions que, creiem, compatibles, fusionant-les o no fusionant-les. Aquí és on es veu qui fa política, qui fa malabarismes i qui és arrogant i cec i aplica la majoria absoluta com si carta blanca fos en el funcionament d’institucions públiques i col·lectives. Política van fer ahir els i les regidores de Badia del Vallès i els i les regidores de la Plataforma Ciutadana per Barberà, d’ERC i d’ICV que van votar a favor de la moció i del PP que va es va abstenir. I cap d’aquestes formacions polítiques ens ha utilitzat sinó que han mostrat la seva solidaritat i coherència polítiques com no han sapigut mostrar ni EUiA ni PSC. Política també va fer el veïnat que es va apropar a la parada informativa per firmar el full de suport al Xavi -i ja en van 195 firmes, amb pocs dies de recollida- i també al veïnat que va fer dret de la paraula durant el ple. No volem passar per alt el fet del trencament de la coalició a Barberà d’ICV-EUiA que ahir es va fer oficial al ple, remarcant, de nou, qui va fer política i qui va fer malabarismes ahir al vespre. Malabarismes va fer el responsable polític al ple barberenc d’EUiA, un malabarisme lamentable, perquè a vegades la dignitat política ha d’anar per davant de mantenir una cadira i un poder que, més que mai, ahir es va evidenciar que és un fals poder, perquè la supeditació d’EUiA als designis del PSC barberenc arriben fins al punt del tutelatge. El PSC, simplement, va seguir el guió de qui l’ha cagat i qui ha de professar fe cega i fidelitat per contraprestacions a un polític arrogant i, sobretot, que ahir va fer ús de la mentida per voler excusar-se d’una situació que, tothom tingui clara, només ha provocat una veïna, agents de la Policia Municipal i el responsable polític d’aquests funcionaris públics, que no és un altre que Antonio Báez.

No volem passar per alt tampoc els moments de tensió dialèctics a dins i fora del ple. Els lamentem i esperem que no es tornin a produir, però no és l’Assemblea Informativa i de Seguiment del Cas Xavi qui ha generat aquesta situació. En el darrer ple vam fer ús dels Precs i Preguntes. Cap prec ni cap pregunta ha estat respost fins a dia d’avui. La ràdio municipal es va tallar just quan intervenien en l’anterior ple. La nostra veu és nostra, només faltaria, i si no ens atenen on les institucions de tots i totes les barberenques diuen que ens han d’atendre ens farem sentir allà on calgui, com es va fer ahir durant els transcurs de les intervencions, sobretot, d’Antonio Báez i, també, de Celestino Sánchez, perquè creiem que no estan actuant com a representants escollits per veïnat de Barberà sinó per interessos que sobrepassen i deslegitimen la política local i la POLÍTICA en majúscules. I, sobretot, perquè Antonio Báez va mentir. Ja no va esmentar a la veïna i, el pitjor de tot, va assegurar que a ell no li ha arribat cap demanda de reunió i trobada. Totalment fals. En aquest sentit volem agrair les gestions d’Elvira Maza (PSC) i de tota la regidoria de Joventut que van traslladar aquesta petició de trobada obtenint el no per resposta per part d’Antonio Báez. I el pitjor de tot, ni Celestino Sánchez ni Antonio Báez, i per extensió ni EUiA-PSC de Barberà van tenir la dignitat de dir i posicionar-se al ple com ho estan fent a fora d’ell. No passa res en admetre els errors. Que no s’excusin d’una responsabilitat que també és seva en tot aquest cas i mirin, de veritat, pels interessos i necessitats de tots i totes les barberenques, no els seus particulars.

Per últim, remarcar que som independentistes, republicanes, llibertàries, comunistes, socialistes, feministes, ecologistes o, simplement, gent que està farta dels abusos de poder i del retall de la llibertat d’expressió al nostre poble i sabem que la nostra tasca política, malauradament, encara a Barberà i a la resta de l’Estat està perseguida i criminalitzada com no ho estan altres posicionaments polítics i ideològics però, sobretot, som amics i amigues d’en Xavi Oñate i barberencs i barberenques que no permetrem ni que es jugui amb nosaltres, ni que se’ns manipuli ni que es jugui amb les nostres institucions públiques i col·lectives. Seguirem treballant per transformar la societat i denunciant la manipulació i la irregularitat d’aquest cas i de la política municipal que estigui dirigida pel benefici d’una minoria.

Comissió de premsa de l’Assemblea Informativa i de Seguiment del Cas Xavi.

Cap comentari: