divendres, de febrer 09, 2007

Kelme rescindeix el patrocini amb Oleguer Presas. Però què hi ha darrere de Kelme?

oleguer_presas9.2.07 Arran de l’article “Bona fe”, signat pel futbolista Oleguer Presas i publicat al setmanari La Directa, en què qüestionava els repetits casos de discriminació judicial a favor dels poderos, l’empresa d’equipaments esportius Kelme ha rescindit el contracte de patrocini que tenia establert amb l’esportista.

A través d’un comunicat l’empresa Grup Deportivo Kelme SA, situada a Elx (Baix Vinalopó), ha declarat explícitament que “els motius d’aquesta recessió es deuen a les recents declaracions del futbolista a diversos mitjans de comunicació.”

La decisió de l’empresa de material esportiu correspon clarament a un càstig contra l’opinió personal d’Oleguer sobre alguns aspectes d’actualitat. Però què hi ha darrera d’aquesta empresa que havia contractat el patrocini del jugador barcelonista?

L’empresa de fabricació de calçat i complements esportius Grupo Deportivo Kelme SA està dirigida pels germans Quiles Navarro, dos empresaris elxans enriquits amb l’auge de la nova economia valenciana promoguda pel govern del Partit Popular.

Quiles Navarro Els germans Quiles Navarro són també propietaris d’empreses de contrucció i de l’economia lligada al món esportiu professional. Diego Quiles va ser president de club esportiu de futbol Elche F.C. durant els anys vuitant i noranta, i el seu germà José és l’actual president del grup ciclista patrocinat per la fabricant de calçat Kelme Costa Blanca. Aquests germans directius de Kelme són també els màxims càrrecs d’empreses constructores com Marina Blanca SA i Promociones Quiles Navarro SA, especialitzats en la construcció de xalets i camps de golf i responsables de la urbanització sense escrúpuls del litoral valencià.

La decisió de Kelme de rescindir el contracte de patrocini amb Oleguer s’explica per l’afinitat ideològica i els lligams d’aquest complex empresarial amb el govern conservador del País Valencià. Les bones relacions d’aquest clan familiar amb els càrrecs polítics del PP valencià es van posar de manifest arran de la denúncia interposada pel grup Ecologistes en Acció contra José Quiles, propietari d’unes finques situades a Aiora (Vall de Cofrents), les quals havia tancat de manera il.legal impedint el pas dels ramaders per una via pecuària i posant en perill l’ecosistema d’aquests camps. En aquesta ocasió, segons l’entitat ecologista tant Rafael Blasco, Conseller de Territori i Vivenda, com Manuel Ignacio Prieto Honorato, Director dels Serveis Territorials d’aquesta conselleria, van negligir les seves funcions per tal de beneficiar els interessos de Quiles.

En aquesta mateixa línia, el interessos del clan dels Quiles Navarro també van sortir afavorits en una resolució de la Direcció General de Costes el 2004. Ecologistes en Acció del País Valencià va denunciar com irregular la resolució per la qual se’n reduïen 8 hectàrees de les 36 de domini públic a Aigua Amarga, en una zona d’aiguamolls i saladars protegits propietat de la família Quíles.José Quiles Navarro

José Quiles Navarro (Kelme) i Esteban González Pons, Conseller d'Educació, Cultura i Esports de la Comunitat Autònoma Valenciana.

Font: Llibertat.cat

Per saber-ne més:

La bona fe

Kelme rescindeix el contracte amb Oleguer per l'article sobre la justícia