divendres, de febrer 09, 2007

L’ADENC inicia el programa d’activitats ambientals i naturalistes del 2007

L'ADENC (Associació per l'Estudi i la Defensa de la Natura) inicia la seva programació d'aquest nova temporada, en què celebrem els 25 anys!, amb forces renovades i amb ganes de donar a conèixer, descobrir i protegir diferents àmbits i espais del nostre entorn.

Apart de les nostres activitats habituals, aquest any celebrem els 25 anys amb diferents actuacions, la més destacada serà al maig, en què “sortirem al carrer”. A més enguany organitzem la 20ena trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans, del 23 al 25 de març.

El programa d'activitats fins a l’estiu inclou sortides, xerrades i cursos naturalistes amb l'objectiu d'aprendre diferents aspectes del nostre patrimoni natural. El disseny d'aquestes activitats s’ha fet tenint en compte aspectes com la riquesa i el rigor dels coneixements que es transmetran així com aspectes més pedagògics per tal de fer-les assequibles per a la població en general d'una manera satisfactòria i amena.

D’entre les sortides i excursions destaquem el cicle de sortides d'ornitologia que s’inicia el proper 17 de Febrer amb el cens de Gamarussos. A més, es faran sis sortides per hàbitats de diferents característiques, amb un monogràfic sobre el cant dels ocells; les sortides de botànica, on descobrirem els secrets de les plantes de la ciutat, de les zones rocoses i del Pirineu.

En quant a cursos ens iniciarem a finals de Febrer amb el curs sobre “l’hort ecològic al balcó” per aprendre a aprofitar al màxim els espais amb terra, i al març continuem amb el curs “Quin temps farà”, preparat deforma participativa per entendre els mapes de previsió i com llegir els canvis de temps. Juntament amb l’Obra Social de Caixa Sabadell farem un cicle de xerrades per conèixer l’estat i la importància dels rius i altres zones d’aigua dolça a Catalunya, sota el títol “Habitants d’aigua dolça”. Cap al maig farem un curs relacionat amb la gestió d'entitats i com organitzar-nos.

A més es faran monogràfics sobre amfibis, libèl·lules, dibuix naturalístic i fotografia de natura i un any més estem portant a terme la campanya “Una gla, un arbre” per a centres educatius i esplais del Vallès, per tal de fer arribar als nens i adolescents la importància de respectar la natura.

Les activitats amb canalla comencen aquest diumenge 11 de Febrer, construint caixes niu i menjadores per ocells, que es penjaran al març. Cada mes faran una activitat relacionada amb el què passa a l’entorn natural del Rodal de Sabadell.

Apart, els socis continuem tenint la possibilitat de trobar-nos els divendres, al local de l'ADENC per conversar, riure, participar dels passis de diapositives o debats que es van programant i col·laborar en el que sigui possible. Tothom hi és convidat!!

Per més informació de les activitats que us presentem podeu consultar la nostra pàgina web www.adenc.cat, on s’anirà actualitzant la informació, o telefonant a l'ADENC al 93.717.18.87


ADENC

Sabadell, 9 de Febrer de 2007