dilluns, de febrer 05, 2007

MÉS PERSECUCIÓ POLÍTICA PER PART DELS MOSSOS D'ESQUADRA A SABADELL

Ahir diumenge, un cop acabada la manifestació contra el racisme, un membre de la Plataforma Antifeixista de Sabadell i la seva companya, foren seguits per membres del cos de Mossos d’Esquadra quan tornaven cap a casa. Al carrer Duran i Sorts, un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra va entrar al carrer contra direcció i es va autar a pocs pams del membre de la Pas, mentre els policies de paisà se’ls van llançar al damunt. Després del seguiment i “l’espectacular operació” els van identificar tot justificant-ho dient que eren els organitzadors de la manifestació. En aquest sentit, des de l’organització de la PAS ja s’havia parlat amb els mossos abans de la manifestació que s’havien compromès a no donar problemes i a escortar-la. Alhora, un portaveu dels dels Mossos d’Esquadra, va declarar públicament, un cop finalitzada la manifestació, que aquesta havia ocorregut sense incidents.
Per altra banda, un cotxer patrulla dels mossos d’esquadra va estar seguint durant 20 minuts un veí de la Vivenda Alliberada “Cantunada”, des que va sortir de l’immoble. Recordem que aquesta casa ocupada, no té denúncia i que per tant es tracta d’un seguiment totalment polític.
Amb fets com aquests, es posa de manifest un altre cop l’estratègia de persecució política que estan duent a terme els Mossos d’Esquadra. Així doncs, des d’Alerta Solidària denunciem de nou el tarannà antidemocràtic d’aquest cos que amb aquestes persecucions pretén sembrar la por a aquelles persones que treballen dia a dia per transformar la nostra societat.
Per tot això, demanem a l’Ajuntament i als partits polítics que es posicionin respecte a aquests fets. Exigim a aquests que:
- o es prenguin les mesures necessàries per tal que aquests fets no tornin a succeir,
- o que hi hagi un posicionament favorable a aquestes actuacions policials pròpies d’una dictadura feixista.
És necessari que es posin d’una vegada en el debat públic les pràctiques sistemàtiques fora de la legalitat per part dels Mossos d’Esquadra.
Alerta Solidària, febrer del 2007