dilluns, de novembre 26, 2007

Agressions, insults, amenaces de mort i sicaris a sou contra el nou espai okupat a Sabadell

Des de l'Assemblea d'Okupes de Sabadell (AOS) i l'Assemblea de Joves de Sabadell (AJS) volem denunciar públicament l'actitud mafiosa que està mantenint contra nosaltres el propietari legal de l'immoble okupat a l'Avinguda Barberà nº69. Aquest espai, que portava abandonat més de 15 anys, va ser alliberat per l'AOS i per l'AJS en una acció conjunta, emmarcada dins la campanya “Ha vessat el got”. Aquesta campanya pretén, com vam anunciar a la seva presentació, denunciar l’especulació que pateix la ciutat de Sabadell de forma clara i directa, exposant sense intermediaris les seves causes i conseqüències. També pretén, alhora, dur a terme accions i iniciatives que serveixin per combatre aquesta lacra social que ens nega el dret a la vivenda, que ens deixa sense espais socials i que destrueix sistemàticament el nostre territori.
Les accions intimidatòries i mafioses del propietari legal de l'espai okupat es van iniciar la tarda de dissabte dia 24. Entre insults i patades a la porta i finestra de l'immoble, ens va amenaçar, literalment, de cremar la casa amb nosaltres a dins. Després d'haver trencat i arrancat part de la persiana de la finestra, després d'haver agredit amb aquesta a un dels nostres militants i després de que un dels seus acompanyants trenqués un mirall amb una pedra, va decidir marxar. Poques hores després, va tornar armat amb un martell de grans dimensions, una ampolla de benzina i diferent material incendiari que va intentar llençar, sense èxit, contra la casa. A més, les nits de dissabte i diumenge, varis sicaris a sou -que ens van afirmar que venien de part del propietari- van venir a l'espai per a explicar-nos que, sinó marxàvem per les bones, el propietari tenia suficients diners com per a contractar deu caps rapats nazis que vinguessin a fer-nos fora per les males. Evidentment, des de l'AOS i la AJS hem interposat una denúncia contra aquesta persona pels múltiples danys que va ocasionar a l’espai, per l’agressió a un dels nostres militants, per les amenaces de mort proferides envers nostre i per la contractació de sicaris a sou. D'altra banda, hem informat a tots els veïns i veïnes de les accions d'aquest mafiós, per tal que coneguin quin tipus de persona és la que ha tingut abandonada la casa durant tots aquests anys.
També volem deixar clar que, tot i la pressió mafiosa que s'està exercint contra nosaltres, la nostra voluntat continua sent la de intentar convertir aquest espai abandonat en un Ateneu actiu i constructiu en la vida social del barri i de la ciutat; tot servint al nostre primer i últim objectiu: la transformació cap a millor de la nostra ciutat i el conjunt del nostre entorn.

Assemblea d'Okupes de Sabadell
Assemblea de Joves de Sabadell,
membres del Moviment Popular de Sabadell