dilluns, de novembre 19, 2007

MILITANTS DEL MSR SERAN JUTJATS DIMARTS 20-N PER AGRESSIÓ I INTIMIDACIÓ AMB PISTOLA

El proper Dimarts 20 -N a les 12 es celebrarà un judici contra quatre dels sis neonazis que van apallissar i robar una parella i van atacar i amenaçar de mort membres de l’Ateneu Popular Insurrecte la mateixa nit. El fiscal els demana 4 anys de presó per delicte de robatori amb violència i 18 mesos per amenaces i intimidació.

Els fets van tenir lloc l’octubre del 1999, en una època de gran intensitat d’agressions feixistes tant en quantitat com en qualitat. Feia pocs mesos de l’atac incendiari al Centre Social Okupat la Fileria, de l’intent de fer explotar unes bombones de butà ―al mateix CSO― on es trobaven vuit persones dormint, de l’agressió racista a un menor, de diversos atacs a l’Ateneu Popular Insurrecte. La nit del 3 d’octubre una parella va ser robada i apallissada amb cadenes mentre caminava pel carrer Indústria en mans d’un grup de sis neonazis. Aquests els van insultar dient que eren uns “guarros” i per l’estètica que portaven els van relacionar amb el CSO la Fileria, de manera que els van amenaçar de tornar-los a cremar el local. Poca estona més tard els sis neonazis es van dirigir a l’Ateneu Popular Insurrecte on van trencar els vidres i la porta per amenaçar amb una pistola les persones que estaven allà. Una estona més tard la policia va detenir sis persones que coincidien amb la descripció feta pels dos denunciants i els van trobar un mòbil sostret a les primeres víctimes, unes cadenes i roba per cobrir-se el rostre. Un dels detinguts tenia, a més, un tall provocat pel trencament de vidres.

Dos dels agressors eren menors d’edat en aquell moment, els altres quatre són Tomás Ángel T.C., Manuel F.M., Jonathan A.A. i Esteban R.L.. Almenys tres dels acusats són membres actius del Movimiento Social Republicano, ja que han aparegut en diverses llistes electorals del partit, també de les darreres autonòmiques.

L’ MSR estava en procés de legalització com a partit polític en el moment de l’agressió, els seus membres provenien d’Alternativa Europea, alhora hereva de Fuerza Nueva. L’MSR(Movimiento Social Republicano) s’encasella dins de la tendència feixista nacional-revolucionària i té com a referència altres grups europeus com el Front Nacional francès o el Nouvelle Résistance de Christian Bouchet. Diversos militants del partit han estat implicats en agressions feixistes i racistes, la darrera va ser a Terrassa, a mitjans de febrer d’aquest any, quan van apallissar quatre persones d’ideologia contrària. Tot i pertànyer a l’extrema dreta, aquest partit es presenta a les eleccions sense problema.Des de la PAS exigim a les institucions la seva il.legalització com a partit,ja que considerem que promou el racisme i la xenofobia.

Des de la Plataforma Antifeixista de Sabadell, també volem remarcar la nostra més ferma solidaritat amb els militants independentistes que el proper Dimarts 20-N seran jutjats a Madrid per l’AN,hereva del Tribunal de Orden Público franquista, com a conseqüència de la crema de fotos del rei.Nosaltres també som antimonàrquiques!!!També ens solidaritzem amb tot el moviment Antifeixista Madrileny i donem tot el nostre suport a les properes mobilitzacions!CARLOS ,GERMÀ NOS@LTRES NO OBLIDEM!

Solidaritat Antifeixista
donem el nostre suport a les víctimes!

DIMARTS 20 novembre
12h. Judici
13
h. Concentració als Jutjats de l'Eix Macià

  • Prou impunitat feixista !
  • Exigim un compromís clar de les administracions envers el racisme i el feixisme!
  • No podem permetre la presència de grups nazis com MSR a les nostres viles!