dissabte, de novembre 17, 2007

La Plataforma Antifeixista fa una crida a la mobilització si no es desautoritza la concentració neonazi convocada per a aquesta tarda

Els amics i amigues d'un conegut neonazi, agredit a principis de novembre, han convocat una concentració en suport a l’hospitalitzat

Després de l’agressió al membre del MSR Ivan Chicano el passat cap de setmana, demà a la tarda hi ha convocada una concentració en suport a aquest. Davant d'això la Plataforma Antifeixista i el Moviment Popular de Sabadell exigeixen la il·legalització d’aquesta i anuncien una concentració de caràcter antifeixista per demà mateix en cas que la desautorització no sigui tramitada. Les entitats exigeixen un posicionament clar de les institucions.

El passat 4 de novembre un conegut neonazi de Sabadell va ser agredit a l’Avinguda de Matadepera i actualment encara està hospitalitzat. Els Mossos d’Esquadra ja tenen identificats a alguns dels pressumptes autors de l’agressió.
En resposta a tot això, els amics i familiars del neonazi agredit han convocat per a aquest dissabte una concentració a les 6 de la tarda davant de la plaça de l’Ajuntament per demanar justícia per l’agredit.
La Plataforma Antifeixista de Sabadell (PAS) juntament amb el Moviment Popular de Sabadell (MPS) han denunciat que aquesta concentració és una “convocatòria trampa”. En un comunicat aquestes entitats han demanat la il·legalització d’aquesta concentració de caràcter feixista argumentant que “sota falses demandes de justícia, aquesta concentració només serà una mostra més d’enaltiment racista i feixista a la ciutat”. El conjunt d'entitats socials es remeten a l’alarmant situació que viu Sabadell sota la presència de “grups d’ultradreta que amenacen, intimiden, pinten i atemoritzen la ciutat”. Així doncs, demanen a les institucions que es posicionin contundentment i immediatament contra qualsevol mostra d’aquests grups racistes. I alhora han exigit la il·legalització de l'acte i el seu impediment.
En cas que aquesta concentració no sigui desautoritzada, els grups antifeixistes ja esmentats han anunciat la convocatòria d’una altra concentració a favor d’una ciutat solidària, acollidora i antifeixista avui a les 5 de la tarda a la plaça del Gas.

-------------------------------------------------------------------
Comunicat:

COMUNICAT DE REBUIG A QUALSEVOL MOSTRA D’ENALTIMENT DEL RACISME I DEL FEIXISME


Sembla que per a aquells que creuen que hi ha persones superiors i persones inferiors, persones que mereixen viure i persones que mereixen morir, simplement pel color de pell o per l’orientació sexual, qualsevol excusa els val per a fer-ne enaltiment. Així doncs, ara, després que en els últims 8 anys s’hagin compatibilitzat només a Sabadell més de 200 agressions denunciades de caire racista i feixista (més les que mai es sabran), aquells que les han efectuat i dirigit, aquells que les han promogut i defensat, aquells que les han executat, tenen la barra d’exigir justícia, una justícia, que si existís, faria que tots ells estiguessin entre reixes, lluny dels carrers on dia a dia amencen i agredeixen a tort i a dret. Sobre els motius de la seva concentració demà a Sabadell, ni els volem saber, ni els volem sentir, perquè ells mai ens han escoltat, i sempre s’han dirigit a nosaltres de la mateixa manera: amb la violència, amb l’amenaça, amb la intimidació. I nosaltres sempre els hem respost també de la mateixa manera: amb la mobilització social i amb la denúncia i això és el que seguirem fent passi el que passi.


Per tot això, constatem:

  • Que la societat sabadellenca en cap cas pot permetre manifestacions racistes i feixistes sota falses demandes de justícia, que l’únic que pretenen és enaltir i propagar una ideologia que es basa en esborra qualsevol pretenció de justícia o igualtat.
  • Que és alarmant de nou, la situació a la nostra ciutat a nivell de presència de grups d’ultradreta que amenacen, intimiden, pintent i atemoritzen als sabadellencs i sabadellenques.

I per això anunciem el següent:

  • Des dels moviments socials i civils de Sabadell no tolerarem aquestes mobilitzacions i demanem a totes les institucions que es posicionin contundentment i inmediatament contra qualsevol mostra d’aquests grups racistes .Per tant ,si la concentració feixista convocada per demà a les 18h davant l’ajuntament no és desautoritzada ,les entitats aquí signants, convoquem una concentració de rebuig al racisme i al feixisme a les 17h puntuals a la Pça del Gas de Sabadell.
  • Que les entitats aquí signants ens comprometem de nou i com hem fet des de sempre, contra qualsevol mostra de racisme i de feixisme i en favor d’una Sabadell solidària, acollidora i antifeixista.


(Assemblea d’Okupes de Sabadell,Assemblea de Joves del Sud,Assemblea de Joves del Centre,Assemblea de Joves de Creu Alta, Casal Independentista i Popular Can Capablanca, Endavant – Osan Sabadell, Justa Revolta, Radio Trama, Plataforma Antifeixista de Sabadell,CUP Sabadell)