dimecres, de desembre 05, 2007

COMUNICAT DELS REDACTORS DELS DIARIS MÉS

Els components de la redacció dels diaris Més Terrassa i Més Sabadell hem denunciat, avui dimecres 5 de desembre en roda de premsa celebrada a Terrassa, les irregularitats que s’han portat a terme en l’acomiadament dels treballadors dels diaris Més. Concretament, els acomiadaments s’han produït en diferents onades durant el mes de novembre i ha afectat a més d’una trentena de treballadors. El motiu oficial, segons la direcció, són els problemes econòmics de l’empresa deguts a una mala gestió i a un suposat desfalc per part d’un directiu.


Aquest fet contrasta amb la política d’expansió de l’empresa, que al mes de setembre va obrir noves capceleres, com el Més Hospitalet, Més Cornellà, va adquirir el Més Sabadell i va ampliar notablement la plantilla de treballadors.

A més, el 7 de novembre es va organitzar una festa molt ostentosa en motiu del segon aniversari del Més Terrassa, on es van pronunciar discursos esperançadors i de futur respecte els diaris, per part del director general, Andreu Castelló.


El dia 15 de novembre, però, unes quinze persones van ser acomiadades sense previ avís, es van tancar les capceleres del Més Sant Cugat, Hospitalet i Cornellà i el Més Sabadell va passar a publicar-se només en format digital.

Els acomiadaments es van repetir la setmana següent i, entre el passat dijous 29 de novembre i dilluns 3 de desembre, es va liquidar la resta de plantilla dels diaris Més Terrassa i Més Sabadell, és a dir, una desena de treballadors.

El resultat de tot aquest procés, en aquests moments, és el tancament de tots aquests diaris Més, excepte el Més Manresa, i l’acomiadament total de més d’una trentena de treballadors, tot i que no descartem que aquest número hagi estat superior (degut a la manca d’informació rebuda per part de la direcció) i que continuï la reducció de plantilla entre la resta de mitjans del grup empresarial.

Acomiadament irregular

Els acomiadaments han estat en tots els casos improcedents i sense previ avís. Però el cas més flagrant és el de set treballadors als quals l’empresa es va negar a pagar el finiment i la indemnització corresponent “per manca de diners”, segons la nova gerent de l’empresa.

Davant aquesta situació, els treballadors emprendrem, de forma conjunta, mesures legals contra l’empresa.

D’altra banda, considerem que el tancament dels diaris d’un dia per l’altre és una falta de respecte cap als lectors, anunciants, institucions i entitats de les diferents ciutats, que han demostrat la seva confiança i suport a aquest mitjà. Creiem que la ciutadania es mereix una explicació de la desaparició dels diaris, que s’han convertit en un punt de referència en el periodisme local.


Informació addicional

Els diaris Més formen part del grup empresarial TLB Grup, presidit per Lluís Basiana i que està format per diferents mitjans, com ara els diaris Més Manresa, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat, Hospitalet, Cornellà, a més de la ràdio Styl FM i la Televisió de Manresa-Bages-Berguedà (TLB).