dimarts, de desembre 04, 2007

L’exposició “Parlem-nos” ja és a Castellar

L’exposició fotogràfica “Parlem-nos” va arribar aquest dissabte, dia 1 de desembre, a Castellar del Vallès, on s’estarà fins al 7 de gener.

L'alcalde, Ignasi Giménez, va obrir l'acte, que va tenir lloc a la Biblioteca Antoni Tort i que va reunir una seixantenta d’assistents. Tot seguit va donar pas a l’actuació de l’Esbart Teatral de Castellar, que va dur a escena un fragment de l’obra de teatre Maria i Elisabet, una adaptació d’Elisabet i Maria, del dramaturg Josep Maria Benet i Jornet.

L’obra en qüestió va servir per donar el tret de sortida al “Parlem-nos”, que és una exposició fotogràfica que té per objectiu aconseguir que les persones nouvingudes se sentin plenament acollides al nostre país, que esdevinguin veïnes en lloc de forasteres, i que la llengua catalana no els sigui cap barrera, sinó tot el contrari: que es converteixi en un vehicle per afavorir la convivència i la cohesió social. I això depèn, a parts iguals, de l’esforç dels que arriben i de la col·laboració dels que ja hi som.

L’exposició, organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, s’ha fet amb la col·laboració d’alumnes i voluntaris lingüístics dels diferents municipis adscrits al Centre de Normalització Lingüística de Sabadell.

Els alumnes del Servei de Català de Castellar i els d’algunes escoles del municipi realitzaran visites guiades a l’exposició per tal d’aprofundir en els valors que s’hi mostren (desmuntar els tòpics sobre la immigració, fomentar el coneixement d’altres cultures i realitats...), i el públic en general podrà visitar-la els dies feiners de 10 a 13.30 h i de 16 a 20.30 h i els dissabtes de 10 a 13 h.

Per a més informació:

http://www.cpnl.cat/sabadell/parlemnos