divendres, de novembre 30, 2007

Assemblea per un Habitatge Digne

Demà a la Centre Cívic de la Creu de Barberà de 16 a 20h hi haurà el debat a propòsit del document definitiu sobre l'informe de l'habitatge que hem redactat des de l'Assemblea per un Habitatge Digne. Ha costat molt esforç escriure'l i esperem que al menys feu un esforç per llegir-lo, ni que sigui per sobre. Esperem comptar amb vosaltres per demà.

La guerra no només es guanya fent cafès ni despotricant! (que també). Es prega difusió.

Fins demà!

dijous, de novembre 29, 2007

Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí

INAUGURACIÓ DE LA CASA PALESTINA,
la seu social de la Comunitat Palestina de Catalunya.

Dijous 29 de novembre
a les 20:00 al Carrer Leopoldo Alas 12 (al costat de la Pl. del Sol del barri de Gràcia)

Presideix l'acte: Jamal Lababidi, president de la Comunitat Palestina de Catalunya

Modera: Salah Jamal, metge i escriptor d'origen palestí
Presentació del llibre de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina,
Palestina als

nostres ulls, a càrrec de l'autora.
Presentació del llibre de la Taula per Palestina de Mallorca,
Homes i dones
per la pau, a càrrec de l'autor.

*Cloenda amb tast de manjars palestins i amb la projecció del videomuntatge La
Casa Palestina, un somni fet realitat.
*Organitza: Comunitat Palestina de Catalunya, Taula per Palestina de

Mallorca i Xarxa d'Enllaç amb Palestina*

CONCENTRACIÓ DE TORXES PER PALESTINA:
Trenquem el bloqueig de Gaza!

Divendres 30 de novembre
a les 19:30 a Plaça St. Jaume
Parlament de Jamal Lababidi, President de la Comunitat Palestina de Catalunya
Connexió telefònica en directe amb Gaza, parlarem amb Mahmud Bisha de la

Unió Independent de Comitès Obrers Palestins.
Encesa de torxes i recital de llaüd amb el músic palestí Habib El Dik

Organitza: Plataforma Aturem la Guerra, Comunitat Palestina de Catalunya i
Xarxa d'Enllaç amb Palestina

dimecres, de novembre 28, 2007

Periodistes de Terrassa contra les cessions d’imatges i a favor la llibertat d’informació

Les dues televisions de Terrassa s'han negat a cedir imatges als Mossos d'Esquadra sobre la manifestació en contra del desallotjament del CSO "Les oblidades" i per aquest fet la policia autonòmica ha iniciat els tràmits legals pertinents per obtenir les imatges via ordre judicial. Davant d'aquesta situació els treballadors dels dos canals han signat el manifest "Un idea errònia dels Mossos d’Esquadra". El Sindicat de Periodistes també ha fet un altre.

Un idea errònia dels Mossos d’Esquadra.

Els mitjans de comunicació i els seus treballadors, sovint se’ns critica pel nostre suposat partidisme, o pel nostre rigor. Molts cops se’ns acusa de ser instruments que els poders econòmics o els govern de torn manipulen al seu propi interès. La majoria dels treballadors de Canal Terrassa TV, els delegats sindicals de Canal Terrassa i els responsables i treballadors de Locàlia Vallès volem trencar una llança a favor de la llibertat que molts mitjans i periodistes volen defensar, i que molts cops no tenim o no se’ns deixa exercir. Llibertats que quedarien clarament acotades per un seguit de punts com podria ser l’Estatut del Periodista Professional (EPP), una sèrie de pautes elaborades per professionals, amb el propòsit de regular el sector.

L’exemple més clar del que suposa una retallada en els nostres drets i de retruc, en el dret a la informació, s’ha donat aquestes darreres setmanes a Terrassa, quan els Mossos d’Esquadra han fet tots els possibles per obtenir les imatges enregistrades pels mitjans locals que vam cobrir la manifestació dels col·lectius i entitats que “gestionaven” el Centre Social Okupat “Les Oblidades”.

Anem a pams. Explicarem primer els fets i després exposarem quin és l’error que cometen els Mossos d’Esquadra i com ens afecta als periodistes i a la societat en general.

El passat dimecres 14 de novembre, a les 6 del matí, el Centre Social Okupat “Les Oblidades” va ser desallotjada pels Mossos d’Esquadra. Amb cinc furgonetes d’antiavalots aparcades a l’entrada de l’edifici, i diverses dotacions pels voltants, es va procedir a un desallotjament del qual l’Assemblea del Centre Social no tenia cap constància del procediment legal. Uns minuts després arribarien uns quants joves que participaven de l’espai, per recollir material que encara restava dins l’edifici. La policia autonòmica els va permetre l’entrada després d’identificar-los un per un.

A les poques hores del desallotjament es va realitzar una manifestació de protesta, a la que es va convocar a alguns mitjans i d’altres es van assabentar dels fets mitjançant diverses fonts. Els joves que protestaven quedaven concentrats al vespre a la Plaça Vella, per continuar després les seves reivindicacions en forma de manifestació pel centre de Terrassa. Van mostrar el seu rebuig al desallotjament amb pintades a entitats bancàries i immobiliàries, i amb un seguit de consignes vàries. Mentre la premsa gràfica, gravava o fotografiava els manifestants tot intentant no enregistrar cap policia per qüestions de seguretat, la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra van deixar avançar la protesta pels carrers del centre, regulant així la circulació, i evitant la confrontació directa amb els manifestants. Un cop acabada la marxa sense incidents, la policia de paisà va identificar alguns dels participants.

El dia següent, els Mossos d’Esquadra van trucar a les dues televisions d’àmbit local (no tenim constància que ho hagin fet a la resta de mitjans) per demanar les imatges de la manifestació, segons diuen “per avaluar la seva actuació” davant de la protesta. Els treballadors que van participar en el seguiment de la marxa, no entenem aquesta petició. Donat que els mateixos cossos de seguretat podien veure que en cap moment no es va enregistrar cap policia i per tant no es pot comprovar la manera de procedir dels Mossos durant la protesta.

Després de la negativa de les dues televisions a cedir les imatges, els Mossos van tornar a trucar a les dues cadenes per tal d’informar que s’estaven engegant els tràmits legals pertinents per obtenir les imatges via ordre judicial. I és just aquí o­n rau l’error de la policia autonòmica.

Podem estar a favor o en contra de l’Okupació, així com també podem està més o menys d’acord amb la manera de protestar dels col·lectius implicats, de la mateixa manera que també podem discrepar o estar conformes amb la manera d’actuar de la policia en el desallotjament i la posterior protesta. Aquestes opinions personals que un pot tenir, sorgeixen al valorar allò que cadascú ha vist o ha escoltat al viure els fets, o en cas de no trobar-se “in situ” la valoració emergeix després de veure els esdeveniments, sentir-los, o llegir-los a través dels mitjans de comunicació. Aquest dret, el dret de poder rebre informació, es coneix amb el nom de “dret a la informació”, i està contemplat com a dret indiscutible tan per la Unesco, com pel Consell europeu, i per la Constitució espanyola. Per desgracia, però, aquest dret se’ns nega de manera indirecta, en el moment que els Mossos o altres cossos de seguretat exigeixen les imatges via ordre judicial. Sobretot perquè no és tasca dels periodistes fer la feina que correspon als cossos de seguretat de l’Estat. Els cossos policials tenen mitjans més que suficients per a realitzar la seva tasca. I el que és més greu, aquest requeriment suposa un greu atemptat a la condició dels periodistes ja que en propers actes similars, els periodistes podrien ser vistos més com informadors de la policia que no pas com a informadors de la ciutadania, amb el risc que podria suposar per a la seva integritat física i moral. No cal dir també que aquest fet podria influir negativament en la realització del treball del periodista i per tant, fer-ne disminuir la qualitat de la informació.

És per això, perquè creiem en la defensa d’aquests drets fonamentals i per la llibertat que se suposa que hauríem de tenir els mitjans de comunicació i la ciutadania, que la majoria dels treballadors de Canal Terrassa TV, els delegats sindicals de Canal Terrassa i el col·lectiu de treballadors i responsables de Localia Vallès condemnem aquesta decisió, així com les successives pressions policials dels Mossos d’Esquadra per obtenir aquestes imatges.

Treballadors de Canal Terrassa TV, delegats sindicals de Canal Terrassa i el col·lectiu de treballadors i responsables de Localia Vallès.

Manifest contra les cessions d’imatges i a favor la llibertat d’informació.

Davant els reiterats rumors existents que els Mossos d’Esquadra sol·liciten una còpia de les imatges gravades del desallotjament d’ahir i de la posterior manifestació de protesta; així com les còpies ja cedides en etapes anteriors, la delegació del Sindicat de Periodistes de Catalunya a Canal Terrassa manifestem:

- Que no s’han de cedir mai, sota cap circumstància, cap imatge enregistrada als cossos de seguretat de l’estat, doncs atempta a la llibertat de premsa i d’informació.

- Que considerem que aquesta és una petició inadmissible en una societat democràtica, perquè la tasca dels periodistes és treballar per al dret a la informació de la ciutadania i mai, en cap cas, ens correspon a nosaltres fer la feina dels cossos de seguretat de l’Estat.

- Que aquest requeriment suposa un greu atemptat a la condició del periodisme i dels periodistes, ja que en les vinents situacions similars, els participants poden veure els periodistes més com a policies que com a informadors de la ciutadania, patint així un doble risc; el risc físic i personal del periodista que va a cobrir l’acte, com ja ha passat més d’un cop amb treballadors d’aquesta empresa en ocasions anteriors; i el risc que implica per a la qualitat de la informació que ha de rebre la ciutadania, objectiu principal de qualsevol periodista i empresa d’informació.

- Que l’empresa no pot cedir a aquests tipus de peticions, emparant-se sota cap mena d’intercanvi entre estaments públics, per tal de seguir mantenint una bona relació entre les dues institucions, o per obtenir possibles tractes de favor, ja que l’únic que s’assoleix amb aquestes cessions és desprestigiar l’empresa, al mateix temps puguin menystenir als nostres treballadors.

Delegació Sindical del Sindicat de Periodistes de Catalunya a la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa.

Per saber-ne més:
El Grup Barnils dóna suport als fotògrafs que decideixin no lliurar material delator als Mossos. Llibertat.cat

La Plataforma pel Dret a Decidir, convoca una gran manifestació unitària a Barcelona aquest dissabte

I a Sabadell, aquest divendres a les 19.30 al casal Pere Quart una xerrada sobre les infraestructures

dimarts, de novembre 27, 2007

Nova convocatòria de solicaritat pel Judici als feixistes el dijous 29 N

Després de 3 intents, el passat 20-N va començar el judici contra 4 neonazis de Sabadell per una greu agressió i amenaces. La vista es va posposar pel proper dijous 29 de novembre a les 10h. Des del grup d'agredits i testimonis us volem agrair la vostra presència i suport en totes les convocatòries. També us volem demanar un últim esforç per concentrar-nos aquest dijous a partir de les 9:30 als jutjats, sobretot tenint en compte que l'última vegada els neonazis també es van convocar.

Solidaritat Antifeixista
Judici als feixistes
L'octubre de 1999, sis feixistes van apallissar amb cadenes un jove a Sabadell i posteriorment van entrar a l'Ateneu trencant vidres i la porta per amenaçar de mort amb una pistola els joves que hi eren. Alguns d'ells són membres del grup neonazi MSR i el dia 29 de novembre seran jutjats a Sabadell.


donem el nostre suport a les víctimes!


DIJOUS 29 novembre
9:30h. Judici i Concentració als Jutjats de l'Eix Macià


  • Prou impunitat feixista !
  • Exigim un compromís clar de les administracions envers el racisme i el feixisme!
  • No podem permetre la presència de grups nazis com MSR a les nostres viles!

Plataforma Antifeixista de Sabadell

Un informe internacional titlla d'inconstitucionals els tancaments dels diaris Egin i Egunkaria

Un informe elaborat per quatre juristes internacionals ha arribat a la conclusió que el tancament dels mitjans de comunicació Egin, Egin Irratia i Euskaldunon Egunkaria és inconstitucional, segons una informació publicada pel diari digital Eldebat.cat. L'informe, elaborat pels professors de dret Juan Luis Gómez Colomer (Universitat de Castelló); Kai Ambos (Universitat de Göttingen); Luis P. Salas Calero (Universitat Internacional de Florida); i John Vervaele (Universitat d'Utrecht), exposa que el tancament d'aquests mitjans vulnera l'article 20 de la Constitució espanyola i els articles 10 i 15 del Conveni Europeu de Drets Humans (CEDH).

El treball, elaborat a instàncies de la Direcció de Drets Humans de la Conselleria de Justícia del Govern basc, especifica que la llibertat d'expressió és un dret fonamental que està emparat tant per la Constitució espanyola (en el seu article 20) com pel CEDH. El tancament, a banda de ser una mesura «desproporcionada i innecessària», es considera un atac intolerable perquè sacrifica el dret a la llibertat d'expressió tant en l'àmbit individual com en el col·lectiu i vulnera el dret a rebre informació i a conèixer l'expressió del pensament aliè.

La mesura adoptada per la Justícia espanyola, segons els quatre juristes que signen l'estudi, està fora de la legalitat, perquè la Constitució només preveu la suspensió del dret a la llibertat d'expressió en casos d'estat d'excepció, però no pas en els de terrorisme. El diari Egin, i la seva emissora Egin Irratia, van ser clausurats pel magistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón l'any 1998. Poc després, va aparèixer Gara, per omplir el buit informatiu dins l'esquerra abertzale. Egunkaria va ser tancat pel jutge Juan del Olmo l'any 2003 i va ser substituït per Berria.

Font: Sindicat.org

dilluns, de novembre 26, 2007

Agressions, insults, amenaces de mort i sicaris a sou contra el nou espai okupat a Sabadell

Des de l'Assemblea d'Okupes de Sabadell (AOS) i l'Assemblea de Joves de Sabadell (AJS) volem denunciar públicament l'actitud mafiosa que està mantenint contra nosaltres el propietari legal de l'immoble okupat a l'Avinguda Barberà nº69. Aquest espai, que portava abandonat més de 15 anys, va ser alliberat per l'AOS i per l'AJS en una acció conjunta, emmarcada dins la campanya “Ha vessat el got”. Aquesta campanya pretén, com vam anunciar a la seva presentació, denunciar l’especulació que pateix la ciutat de Sabadell de forma clara i directa, exposant sense intermediaris les seves causes i conseqüències. També pretén, alhora, dur a terme accions i iniciatives que serveixin per combatre aquesta lacra social que ens nega el dret a la vivenda, que ens deixa sense espais socials i que destrueix sistemàticament el nostre territori.
Les accions intimidatòries i mafioses del propietari legal de l'espai okupat es van iniciar la tarda de dissabte dia 24. Entre insults i patades a la porta i finestra de l'immoble, ens va amenaçar, literalment, de cremar la casa amb nosaltres a dins. Després d'haver trencat i arrancat part de la persiana de la finestra, després d'haver agredit amb aquesta a un dels nostres militants i després de que un dels seus acompanyants trenqués un mirall amb una pedra, va decidir marxar. Poques hores després, va tornar armat amb un martell de grans dimensions, una ampolla de benzina i diferent material incendiari que va intentar llençar, sense èxit, contra la casa. A més, les nits de dissabte i diumenge, varis sicaris a sou -que ens van afirmar que venien de part del propietari- van venir a l'espai per a explicar-nos que, sinó marxàvem per les bones, el propietari tenia suficients diners com per a contractar deu caps rapats nazis que vinguessin a fer-nos fora per les males. Evidentment, des de l'AOS i la AJS hem interposat una denúncia contra aquesta persona pels múltiples danys que va ocasionar a l’espai, per l’agressió a un dels nostres militants, per les amenaces de mort proferides envers nostre i per la contractació de sicaris a sou. D'altra banda, hem informat a tots els veïns i veïnes de les accions d'aquest mafiós, per tal que coneguin quin tipus de persona és la que ha tingut abandonada la casa durant tots aquests anys.
També volem deixar clar que, tot i la pressió mafiosa que s'està exercint contra nosaltres, la nostra voluntat continua sent la de intentar convertir aquest espai abandonat en un Ateneu actiu i constructiu en la vida social del barri i de la ciutat; tot servint al nostre primer i últim objectiu: la transformació cap a millor de la nostra ciutat i el conjunt del nostre entorn.

Assemblea d'Okupes de Sabadell
Assemblea de Joves de Sabadell,
membres del Moviment Popular de Sabadell

dissabte, de novembre 24, 2007

Nova okupació aquesta nit a Sabadell. Dins la campanya "Ha vessat el got!"


Els i les joves en llancem, de nou, i una altra vegada per assalt, a

la conquesta dels nostres drets.

HA VESSAT EL GOT!


L'Assemblea d'okupes de Sabadell i l'Assemblea de Joves del Sud donem el tret de sortida a la campanya Ha Vessat el Got amb l'alliberament d'un espai.

Tornem al carrer. Tornem als carrers després d'un petit parèntesi que hem dedicat al debat i al treball intern. Temps que hem dedicat també a construir i potenciar altres projectes i lluites dels i les sabadellenques. Tornem al carrer i ho fem, aquest cop, dirigint-nos de en primer terme, als nostres companys i companyes de lluita, al conjunt del Moviment Popular de Sabadell i, en definitiva, a totes aquelles persones que creuen en l'okupació com a eina de lluita, com a eina de transformació social, com a praxis en l'elaboració de projectes revolucionaris, sòlids i autogestionats. Als enemics, als nostres adversaris i als escèptics els hi hem dedicat masses hores – i les que ens queden!- en aquesta ocasió si se'ns permet, els omitirem.

Companys, amics, ja sabeu com està el pati. No us explicarem res de nou, res que no sapigueu. No sobre la injusta situació que patim els i les treballadores del nostre país; ni sobre la manca de capacitat, voluntat i valor dels polítics per afrontar d'arrel els problemes de la ciutadania; ni sobre els problemes als que ens enfrontem totes aquelles persones que hem decidit dedicar la major part del nostre temps a transformar el nostre voltant.

Algunes, ja sabíeu de la nova iniciativa i del nou projecte engegat des de l'Assemblea d'Okupes de Sabadell i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista de Sabadell. Altres – per motius obvis de seguretat- no sabíeu res. A totes, us saludem fraternalment des d'aquesta nova escletxa de llibertat que hem aconseguit arrebatar a l'especulació – o el què en termes antics anomenaríem capital -.

De nou, un grup de joves de la ciutat ens llancem, una altra vegada per assalt, a la conquesta dels nostres drets. Perquè si, companys i companyes, els i les joves tenim dret a disposar i gestionar espais socials propis; tenim dret a recuperar-los de les mans – o les urpes! - d'aquells que només els volen per especular i enriquir-se a costa dels demés i tenim dret a fer d'aquesta acció una eina política. Les actuals lleis, evidentment, no ens donen la raó. Però qui ens podrà titllar de delinqüents si el que fem és intentar acabar amb una situació profundament injusta? Si el nostre objectiu no és altre que retornar als espais urbans la funció per a la qual van se construïts, és a dir, satisfer necessitats socials i no romandre abandonats per enriquir a uns pocs, qui podrà anomenar-nos lladres?

Aquesta nova campanya l'engeguem des de la convicció que no som quatre gats els que preferim la utilització racional del territori a l'abandonament i a la destrucció; l'activitat conscient a la inèrcia i la passivitat; la construcció de projectes col·lectius a l'individualisme i la marginació; la desobediència constructiva a la submissió en la injustícia; l'autoorganització de la cultura a la seva burocratització i mercantilització; la política de carrer, de base, assembleària i verdaderament democràtica i participativa a la professionalització i a la inutilitat d'aquesta.

Per a començar, i només per a començar, hem decidit alliberar aquest espai abandonat i elaborar un petit diari on exposem els nostres punts de vista sobre determinats temes que es relacionen amb l'okupació. Pretenem, com diem al mateix al diari, dirigir-nos directament a la gent que viu a la ciutat, a la gent que hi treballa, a la gent que hi dorm, a la gent que hi passeja. El diari pretén mostrar-nos tal com som, mostrar la nostra visió de Sabadell i mostrar les nostres propostes. Apostem perquè els i les ciutadanes de Sabadell ens coneguin millor, sense censures, sense intermediaris, sense presses.

Però com dèiem, això només és el principi. Des de l'AOS i les Assemblees de Joves de la ciutat, ens comprometem a continuar treballant per a transformar el nostre voltant amb campanyes com aquesta; tot participant i impulsant aquells projectes que esdevinguin eines vàlides per aconseguir aquest objectiu – com el Moviment Popular de Sabadell - .

Assemblea d'okupes de Sabadell

Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista de Sabadell

(membres del Moviment Popular de Sabadell)

Novembre de 2007, Sabadell


Per més informació: havessatelgot.wordpress.com

divendres, de novembre 23, 2007

Presentació de la campanya "Està vessant el got"

Avui al migdia l’Assemblea d’Okupes de Sabadell i la CAJEI han fet la roda de premsa de presentació de la campanya “Està vessant el got”.
Segons Albert, un dels portaveus, “la campanya pretén denunciar l’especulació que pateix la ciutat de sabadell de forama clara i directa a la població, sense intermediaris” en aquest sentit, s’han editat 5000 diaris gratuïts amb elements com la postura de la campanya respecte l’especulació, un mapa de les okupacions que hi ha hagut a Sabadell en els últims anys, articles sobre repressió, sobre el cicle de la construcció, etcètera. Poteriorment, ha explicat que la CAJEI està treballant a nivell nacional en la campanya en defensa del territori, i que aquí a Sabadell aquesta campanya es treballarà conjuntament amb l’assemblea d’okupes.
Posteriorment, Maria, l’altra portaveu, ha explicat el treball realitzat per l’assemblea d’okupes en els últims anys, i el perquè d’aquesta nova campanya “ara més que mai, cal denunciar la situació en la que es troba la població de la nostra ciutat, mentre una petita part s’està enriquint, la gran majoria cada cop ho té més difícil per arribar a final de mes”
Pel què fa a la campanya, no han volgut anunciar-ne res més que aquesta nit es farà al Casal Can Capablanca (Comte Jofre, 30) el sopar de presentació. Tot hi així han assegurat que ven aviat “actuaran en conseqüència amb la situació actual i amb la denúncia d’aquesta” alhora que advertien que “cap persona que s’estigui enriquint a costa de la misèria de tota la resta, estigui tranquil·la, ja que està vessant el got”

Més informació a : havessatelgot.wordpress.com/

dijous, de novembre 22, 2007

HA VESSAT EL GOT!! sopar de presentació de campanya

Aquest divendres 23 de novembre, es realitzarà al sopar de presentació de la campanya HA VESSAT EL GOT. Aquesta campanya, organitzada conjuntament per l'Assemblea d'Okupes de Sabadell i les assemblees de joves de la CAJEI, pretén denunciar l'especulació que pateix la nostra ciutat i els efectes que té sobre la població i sobre el territori així com lluitar per canviar la situació actual tot assenyalant els culpables i actuant en conseqüència.
Com a tret de sortida d'aquesta campanya es farà aquest divendres un sopar de presentació, en el que s'exposarà les línies principals d'aquesta, es podran entrar a debatre els diferents elements i es podrà col·laborar també amb l'autogestió d'aquesta a través d'un magnífic sopar.

Si l'especulació us afecta, no hi falteu;
i sinó... amagueu-vos, perquè...
HA VESSAT EL GOT!

dimecres, de novembre 21, 2007

S’atura deu dies el judici per les agressions feixistes del 1999

Tres dels advocats es mostren disposats a pactar un any i nou mesos de presó amb el fiscal

A la tercera va la vençuda. El judici per les agressions feixistes de 1999 va començar ahir, després d’haver estat suspès dues vegades al llarg d’aquest any. Aquesta vegada es van presentar tots els acusats i tots els testimonis. Els dos Policies Nacionals que es troben de servei fora del Principat havien de declarar per videoconferència. Ara bé, la tempesta de Còrdova va impedir, segons la jutgessa, establir connexió amb un d’aquests testimonis i es va aturar el judici fins el proper dijous dia 29.

Encara que no va declarar ningú, es van tractar totes les qüestions prèvies. La defensa va demanar, de manera insistent, la nul·litat del judici en considerar que la fase d’instrucció no havia estat regular. La jutgessa ho va revocar i la setmana vinent es celebrarà la resta del judici amb normalitat, a no ser que la defensa pacti amb el fiscal.

Tres dels quatre advocats defensors es van mostrar favorables a acceptar els fets i assumir un any i nou mesos de presó per cada un dels acusats. El quart advocat va dubtar. El seu client, Tomàs Àngel T.C., té una sentència d’un any de presó per un delicte d’agressió i un altre judici pendent de sentència; si acceptés les acusacions entraria directament a presó. Aquest darrer lletrat va anar acompanyat d’un assessor del despatx GLGR S.CV.P., de l’ex-regidor d’Unió Democràtica de Catalunya a Sabadell Francesc Xavier González, segons va informar Joan Saumoy.

El secretari del Pacte per la Convivència, Joan Saumoy, va afirmar que les investigacions dutes a terme des del Pacte i els Mossos d’Esquadra indiquen que dos dels acusats (Tomàs Àngel T.C. i Manuel R.M., ambdós amb antecedents) segueixen involucrats políticament amb la militància feixista, mentre els altres (Esteban R.L. i Jonathan A.A.) sembla que ja no estan actius.

Un dels testimonis que havien de declarar va declarar que durant la llarga estona d’espera abans que comencés el judici l’ambient de fora la sala era molt hostil. Segons el testimoni “un dels acusats no parava de mirar-nos de manera desafiadora, no hem estat massa tranquils” va lamentar.

Els fets que es van començar a jutjar ahir es remunten a l’octubre del 1999, quan una parella va ser robada i apallissada amb cadenes per sis neonazis mentre caminava pel carrer Indústria. Poca estona més tard els agressors es van dirigir a l’Ateneu Popular Insurrecte on van trencar els vidres i la porta i van amenaçar amb una pistola les persones que estaven allà. La mateixa nit la Policia Nacional va detenir sis persones que coincidien amb la descripció feta pels dos denunciants i els van trobar un mòbil sostret a les primeres víctimes, unes cadenes i roba per cobrir-se el rostre. Un dels detinguts tenia una ferida que semblava provocada pel trencament de vidres.

Concentracions
Mentre es celebrava el judici una vintena de persones convocades per la Plataforma Antifeixista de Sabadell (PAS) va concentrar-se davant dels jutjats. Alhora un petit grup d’ amics dels acusats, identificats per membres de la PAS com “coneguts feixistes de Sabadell”, es van quedar a la porta dels jutjats una llarga estona. Aquests van intentar entrar a l’edifici, però el fort desplegament de Mossos d’Esquadra només va deixar entrar els testimonis i acusats.

Vilaweb Sabadell tampoc va poder accedir a la Sala. Segons el cos policial la jutgessa havia donat ordres que no entrés ningú, ni tan sols la premsa, per motius de seguretat. En aturar-se el judici Vilaweb Sabadell va poder constatar que la premsa sí que hi podia accedir, ja que almenys dos mitjans ho havien fet sense problema.

Font: Vilaweb Sabadell

dimarts, de novembre 20, 2007

MANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA EL 24 DE NOVEMBRE A SABADELL

Ens diuen que fa trenta anys es va deixar enrere una fosca etapa de la nostra història i que es va obrir el gloriós camí cap a la pau, cap a la democràcia. Calia oblidar el mal patit durant tant de temps, enterrant rencors i sobretot, calia que tothom es posicionés al costat del que Ells anomenaven i anomenen cínicament llibertat. Nosaltres no ens creiem cap d'aquestes mentides i menys quan dia a dia seguim patint agressions feixistes en tants àmbits.

Només cal recordar que el passat 11 de novembre un jove de 16 anys va morir assassinat a mans d'un neonazi membre de l'exèrcit espanyol a Madrid, incrementant així la xifra de víctimes que malauradament augmenta any rere any. Aquest dimarts 20 de novembre han estat condemnats dos joves de Girona a pagar una multa de 2700 euros cadascú per cremar una foto del monarca.
I Sabadell no queda pas al marge de tot això, el mateix dia va començar el judici contra quatre neonazis per agressions, intimidació, robatori i amenaça a punta de pistola. Fa 9 anys de tot plegat i encara no s'ha decretat cap sentència que els condemni d'una vegada. Mentrestant alguns d'ells es presenten a les llistes del Moviment Social Republicà, partit feixista que es presenta a la nostra ciutat amb tota impunitat. A més, dissabte passat es va realitzar una concentració neonazi a l'Ajuntament, davant la passivitat de la Conselleria d'interior i de retruc, dels mossos d'esquadra, que van permetre que es manifestessin tranquil·lament, contràriament a l'actuació que van tenir a la manifestació antifeixista de Barcelona en record a Carlos, on van carregar i detenir gent indiscriminadament.

Estem cansats de mentides, de silencis i de copets a l'esquena, mentre als nostres carrers segueix havent-hi simbologia franquista i els partits polítics segueixen rentant-se les mans.

Per totes les persones que han mort a les seves mans defensant l’autèntic significat de justícia i llibertat, NO CALLAREM! Guillem, Roger, Carlos... nosaltres no oblidem!

El proper dissabte us esperem a totes a la manifestació a les 20:00 a la Plaça Creu Alta.

Xerrada contra la violència de gènere

Justa Revolta, col·lectiu antisexista de la ciutat ha organitzat juntament amb el Moviment Popular de Sabadell una xerrada sobre la violència de gènere, aquesta es titula "AGRESSIONS EN EL LLENGUATGE, el piropo de carrer i les seves conseqüències" i la durà a terme la psicòloga social Nasnia Oceransky. Aquesta xerrada pretén tractar les discriminacions en el llenguatge com una mostra més d'agressió sexista. La conferència tindrà lloc el dimecres 21 a les 19:30 al Casal Pere Quart (Rambla, 69).

Alhora també aprofitem per convidar a totes les persones a la concentració del proper diumenge 25 de novembre a les 18:30 a Passeig sota el lema "Pensa en el que dius, pensa com ho dius" en motiu del dia internacional contra la violència de gènere.

Comunicat de l'MPS arran de la concentració de caràcter neonazi del passat dissabte

Aquest passat dissabte vem poder tornar a veure a Sabadell una demostració més del feixisme que encara perdura a la ciutat. Els amics i familiars d'Ivan Chicano, un conegut neonazi de la ciutat van fer una concentració que, sota falses demandes de justícia, només va ser una mostra mes d'enaltiment del feixisme i el racisme. I és que, qui es sorprèn que un dels nazis amb un historial dels més sanguinaris de la ciutat s'hagi trobat amb els desitjos de venjança d'alguna de les seves víctimes? Les úniques persones que es poden mostrar indignades davant d'aquest fet són aquells que simpatitzen i justifiquen les pràctiques feixistes.

Altra vegada hem tornat a ser ingènues i hem confiat amb les institucions, unes institucions que han tornat a ser còmplices del feixisme. Així doncs la concentració la van poder dur a terme amb total impunitat. La situació és indignant es van poder manifestar aquells que fa poc més d'una setmana assassinaven al Carlos, un jove antifeixista a Madrid.

Tot i això, sabem que per eliminar el feixisme cal destruir les causes que el provoquen i es indispensable dur-ho a terme des de la unitat antifeixista. També cal deixar clar que, a partir d'ara, ens comprometem a no permetre cap mostra pública de feixisme a la ciutat, i ho haurem de fer nosaltres mateixes perquè les institucions: Ajunament, Mossos d'Esquadra i Generalitat entre d'altres, han tornat a ser permissives amb el racisme.

Ja per últim, creiem que ara és més important que mai fer una crida a la manifestació antifeixista que ha organitzat la Plataforma Antifeixista de Sabadell pel proper dissabte dia 24.

Moviment Popular de Sabadell, 20 de novembre de 2007

dilluns, de novembre 19, 2007

MILITANTS DEL MSR SERAN JUTJATS DIMARTS 20-N PER AGRESSIÓ I INTIMIDACIÓ AMB PISTOLA

El proper Dimarts 20 -N a les 12 es celebrarà un judici contra quatre dels sis neonazis que van apallissar i robar una parella i van atacar i amenaçar de mort membres de l’Ateneu Popular Insurrecte la mateixa nit. El fiscal els demana 4 anys de presó per delicte de robatori amb violència i 18 mesos per amenaces i intimidació.

Els fets van tenir lloc l’octubre del 1999, en una època de gran intensitat d’agressions feixistes tant en quantitat com en qualitat. Feia pocs mesos de l’atac incendiari al Centre Social Okupat la Fileria, de l’intent de fer explotar unes bombones de butà ―al mateix CSO― on es trobaven vuit persones dormint, de l’agressió racista a un menor, de diversos atacs a l’Ateneu Popular Insurrecte. La nit del 3 d’octubre una parella va ser robada i apallissada amb cadenes mentre caminava pel carrer Indústria en mans d’un grup de sis neonazis. Aquests els van insultar dient que eren uns “guarros” i per l’estètica que portaven els van relacionar amb el CSO la Fileria, de manera que els van amenaçar de tornar-los a cremar el local. Poca estona més tard els sis neonazis es van dirigir a l’Ateneu Popular Insurrecte on van trencar els vidres i la porta per amenaçar amb una pistola les persones que estaven allà. Una estona més tard la policia va detenir sis persones que coincidien amb la descripció feta pels dos denunciants i els van trobar un mòbil sostret a les primeres víctimes, unes cadenes i roba per cobrir-se el rostre. Un dels detinguts tenia, a més, un tall provocat pel trencament de vidres.

Dos dels agressors eren menors d’edat en aquell moment, els altres quatre són Tomás Ángel T.C., Manuel F.M., Jonathan A.A. i Esteban R.L.. Almenys tres dels acusats són membres actius del Movimiento Social Republicano, ja que han aparegut en diverses llistes electorals del partit, també de les darreres autonòmiques.

L’ MSR estava en procés de legalització com a partit polític en el moment de l’agressió, els seus membres provenien d’Alternativa Europea, alhora hereva de Fuerza Nueva. L’MSR(Movimiento Social Republicano) s’encasella dins de la tendència feixista nacional-revolucionària i té com a referència altres grups europeus com el Front Nacional francès o el Nouvelle Résistance de Christian Bouchet. Diversos militants del partit han estat implicats en agressions feixistes i racistes, la darrera va ser a Terrassa, a mitjans de febrer d’aquest any, quan van apallissar quatre persones d’ideologia contrària. Tot i pertànyer a l’extrema dreta, aquest partit es presenta a les eleccions sense problema.Des de la PAS exigim a les institucions la seva il.legalització com a partit,ja que considerem que promou el racisme i la xenofobia.

Des de la Plataforma Antifeixista de Sabadell, també volem remarcar la nostra més ferma solidaritat amb els militants independentistes que el proper Dimarts 20-N seran jutjats a Madrid per l’AN,hereva del Tribunal de Orden Público franquista, com a conseqüència de la crema de fotos del rei.Nosaltres també som antimonàrquiques!!!També ens solidaritzem amb tot el moviment Antifeixista Madrileny i donem tot el nostre suport a les properes mobilitzacions!CARLOS ,GERMÀ NOS@LTRES NO OBLIDEM!

Solidaritat Antifeixista
donem el nostre suport a les víctimes!

DIMARTS 20 novembre
12h. Judici
13
h. Concentració als Jutjats de l'Eix Macià

  • Prou impunitat feixista !
  • Exigim un compromís clar de les administracions envers el racisme i el feixisme!
  • No podem permetre la presència de grups nazis com MSR a les nostres viles!

diumenge, de novembre 18, 2007

PROP DE 5.OOO PERSONES RECLAMEN SENTIT COMÚ I “EL VALLÈS SENSE EL QUART

Granollers. Prop de 5.000 persones, precedides de 55 tractors, demanen un nou model territorial i un nou model de mobilitat que responguin als objectius generals de preservació dels espais naturals i agraris, d'articulació de sistemes urbans complexos, i una xarxa de mobilitat que afronti amb racionalitat i coherència el canvi de model energètic i la crisi climàtica.

L'artista Perejaume ha llegit avui un manifest que exigeix sentit comú en les inversions públiques.

Avui, a Granollers i les Franqueses del Vallès, unes 5.000 persones, entre les quals un bon nombre de càrrecs electes de diverses formacions polítiques, han reclamat un nou model de mobilitat integrat en una ordenació del territori que garanteixi la persistència del patrimoni natural, cultural i identitari de les nostres comarques. La crida a la responsabilitat dels nostres
representants polítics davant les amenaces de crisi climàtica i crisi energètica que exigeixen sentit comú i racionalitat en les previsions d'inversió en infraestructures ha compartit protagonisme amb la crida per un Vallès sense Quart Cinturó i tot allò que representa aquesta via.

Una vegada més constatem el rebuig que genera l'obstinació de determinats sectors en promoure una via, el Quart Cinturó, que representa ja un model caduc de desenvolupament econòmic i territorial. El llarg reguitzell de noms amb els quals s'ha batejat aquesta via (Quart Cinturó, B-40, Autovia Orbital, millora de la connectivitat Baix Llobregat-Vallès, C-35, A-7) i el nou nom que apareix a la darrera resolució del Parlament de Catalunya sobre la nova
concepció d'aquesta infraestructura i la seva integració en la xarxa de mobilitat poden semblar exercicis de pluja d'idees o combats lèxics. No obstant, allò realment significatiu és si el Govern de la Generalitat està disposat a canviar el model de mobilitat de la Regió metropolitana de
Barcelona d'acord amb els objectius d'estalvi energètic, compromís amb el canvi climàtic i respecte pels espais naturals i agraris de les nostres comarques. Aquest és el concepte que defensa la Campana Contra el Quart Cinturó, i el marc on convida a totes les formacions polítiques a trobar estratègies de competitivitat i eficiència en la planificació i gestió del
territori i dels recursos energètics.

Parlar d’un nou projecte de via no implica canviar de model. Per aconseguir un nou model de mobilitat cal estudiar el conjunt d’infraestructures viàries i ferroviàries i la gestió que se’n fa. Cal clarificar quines són les necessitats del territori i definir de manera integral com es pot donar
resposta a partir d’una xarxa de mobilitat que prioritzi el transport públic.

El que hi ha subjacent encara és el qüestionament del model de mobilitat i de desenvolupament econòmic i territorial que representa el Quart Cinturó: la cultura del cotxe, l'organització del territori en base a les carreteres, un model energètic amb una crisi anunciada, la dependència externa de l'economia, el manteniment dels problemes i de l'exclusió social en la
mobilitat a la regió metropolitana, la transformació sense aturador del territori, la pèrdua de part del nostre patrimoni històric i cultural i dels nostres espais agraris i naturals, l'empitjorament de la qualitat atmosfèrica i ambiental, el canvi climàtic...

Ens els darrers dies la Campanya ha donat a conèixer un nou document de proposta, “El Vallès sense el Quart Cinturó”. Aquest document expressa el clar convenciment que és possible millorar la mobilitat i la qualitat territorial a la segona corona metropolitana sense el Quart Cinturó. El document proposa com fer possible la conservació del nostre patrimoni
històric i natural, la millora de la cohesió de les nostres ciutat i municipis, la potenciació del dinamisme econòmic, i l'optimització i universalització del dret a la mobilitat sobre unes altres bases: el més alt respecte per la identitat del territori (espais agraris i naturals, sistemes
urbans), i una xarxa de mobilitat moderna que sàpiga respondre amb eficiència als reptes d'un entorn metropolità i del compromís amb el medi ambient: la potenciació del transport públic i la millora de la xarxa secundària de carreteres.
Així es proposa implementar instruments de protecció i gestió dels espais agronaturals, i d'inserir amb coherència la xarxa de mobilitat en aquest marc. Per ordre de prelació, proposem la creació d'una autoritat regional que gestioni conjuntament tota la xarxa de mobilitat per millorar-ne l'eficiènciai l'assoliment d'objectius més ambiciosos en la mobilitat amb transport
col·lectiu, la creació d'una veritable xarxa de transport col·lectiu a la segona corona metropolitana i la millora de la xarxa secundària de carreteres, tot avaluat amb anàlisis de corredors i de modalitat de mobilitat. Consulteu la proposta “El Vallès sense el Quart Cinturó” a
Tríptic http://ccqc.pangea.org/cat/moviopo/tripticCCQC.pdf
Document http://www.adenc.cat/actualitat_ambiental/ccqc/0711El%20VallesSenseQCdoc.pdf

Denunciem també avui la manca de concreció del compromís del Govern de la Generalitat per negociar un nou Pacte Nacional per les Infraestructures i la revisió del Pla d'Infraestructures de Transport de Catalunya durant el 2007 (Pacte de l'Entesa Nacional de Progrés, 2006) amb la participació dels agents econòmics, socials, territorials i ambientals, i el retard en l'aparició dels
instruments de planificació territorial que donin coherència a la complexitat de la Regió Metropolitana.

La Campanya Contra el Quart Cinturó fa una valoració molt positiva de la manifestació d’avui, tant pel seu caràcter festiu, com per la diversitat dels seus assistents, amb representants del món associatiu, sindical i polític del Vallès, el Maresme i el Baix Llobregat. La participació d’una vuitantena llarga de càrrecs electes de diferents partits i organitzacions polítiques fa
palès que és necessari replantejar el projecte del Quart cinturó des del rigor i tenint en compte la nova realitat de la mobilitat i de les polítiques ambientals en ple segle XXI.

La implicació incondicional del sector agrari i ramader mostra també la voluntat d’aquest sector de lluitar per un Vallès sense el Quart Cinturó, que permeti tirar endavant la seva activitat econòmica, la qual alhora és una garantia de continuïtat per a la diversitat del territori i del paisatge.

La manifestació ha acabat a la plaça de la Corona amb la intervenció de l’artista de renom internacional Perejaume que ha donat lectura a un manifest que reivindicava el paper propositiu del moviment opositor al Quart Cinturó, tot un exemple de 15 anys de cultura del sí, i exigia sentit comú en la gestió de la inversió pública. En un moment en què és tan evident la manca
d’inversió en el servei ferroviari de rodalies és prioritari aplicar el sentit comú i canalitzar aquesta inversió cap al transport més sostenible: el tren de rodalies.

La Campanya Contra el Quart Cinturó vol agrair a totes les persones i col·lectius que han fet possible l’éxit d’aquesta manifestació el seu suport i la seva implicació en l’organització i desenvolupament de l’acte.

Convoca:
CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ

El Baix Llobregat, el Penedès i el Vallès, 18 de novembre de 2007

Totes les fotografies publicades són d'en David Datzira i estan sota Llicència de Creative Commons.

dissabte, de novembre 17, 2007

La Plataforma Antifeixista fa una crida a la mobilització si no es desautoritza la concentració neonazi convocada per a aquesta tarda

Els amics i amigues d'un conegut neonazi, agredit a principis de novembre, han convocat una concentració en suport a l’hospitalitzat

Després de l’agressió al membre del MSR Ivan Chicano el passat cap de setmana, demà a la tarda hi ha convocada una concentració en suport a aquest. Davant d'això la Plataforma Antifeixista i el Moviment Popular de Sabadell exigeixen la il·legalització d’aquesta i anuncien una concentració de caràcter antifeixista per demà mateix en cas que la desautorització no sigui tramitada. Les entitats exigeixen un posicionament clar de les institucions.

El passat 4 de novembre un conegut neonazi de Sabadell va ser agredit a l’Avinguda de Matadepera i actualment encara està hospitalitzat. Els Mossos d’Esquadra ja tenen identificats a alguns dels pressumptes autors de l’agressió.
En resposta a tot això, els amics i familiars del neonazi agredit han convocat per a aquest dissabte una concentració a les 6 de la tarda davant de la plaça de l’Ajuntament per demanar justícia per l’agredit.
La Plataforma Antifeixista de Sabadell (PAS) juntament amb el Moviment Popular de Sabadell (MPS) han denunciat que aquesta concentració és una “convocatòria trampa”. En un comunicat aquestes entitats han demanat la il·legalització d’aquesta concentració de caràcter feixista argumentant que “sota falses demandes de justícia, aquesta concentració només serà una mostra més d’enaltiment racista i feixista a la ciutat”. El conjunt d'entitats socials es remeten a l’alarmant situació que viu Sabadell sota la presència de “grups d’ultradreta que amenacen, intimiden, pinten i atemoritzen la ciutat”. Així doncs, demanen a les institucions que es posicionin contundentment i immediatament contra qualsevol mostra d’aquests grups racistes. I alhora han exigit la il·legalització de l'acte i el seu impediment.
En cas que aquesta concentració no sigui desautoritzada, els grups antifeixistes ja esmentats han anunciat la convocatòria d’una altra concentració a favor d’una ciutat solidària, acollidora i antifeixista avui a les 5 de la tarda a la plaça del Gas.

-------------------------------------------------------------------
Comunicat:

COMUNICAT DE REBUIG A QUALSEVOL MOSTRA D’ENALTIMENT DEL RACISME I DEL FEIXISME


Sembla que per a aquells que creuen que hi ha persones superiors i persones inferiors, persones que mereixen viure i persones que mereixen morir, simplement pel color de pell o per l’orientació sexual, qualsevol excusa els val per a fer-ne enaltiment. Així doncs, ara, després que en els últims 8 anys s’hagin compatibilitzat només a Sabadell més de 200 agressions denunciades de caire racista i feixista (més les que mai es sabran), aquells que les han efectuat i dirigit, aquells que les han promogut i defensat, aquells que les han executat, tenen la barra d’exigir justícia, una justícia, que si existís, faria que tots ells estiguessin entre reixes, lluny dels carrers on dia a dia amencen i agredeixen a tort i a dret. Sobre els motius de la seva concentració demà a Sabadell, ni els volem saber, ni els volem sentir, perquè ells mai ens han escoltat, i sempre s’han dirigit a nosaltres de la mateixa manera: amb la violència, amb l’amenaça, amb la intimidació. I nosaltres sempre els hem respost també de la mateixa manera: amb la mobilització social i amb la denúncia i això és el que seguirem fent passi el que passi.


Per tot això, constatem:

  • Que la societat sabadellenca en cap cas pot permetre manifestacions racistes i feixistes sota falses demandes de justícia, que l’únic que pretenen és enaltir i propagar una ideologia que es basa en esborra qualsevol pretenció de justícia o igualtat.
  • Que és alarmant de nou, la situació a la nostra ciutat a nivell de presència de grups d’ultradreta que amenacen, intimiden, pintent i atemoritzen als sabadellencs i sabadellenques.

I per això anunciem el següent:

  • Des dels moviments socials i civils de Sabadell no tolerarem aquestes mobilitzacions i demanem a totes les institucions que es posicionin contundentment i inmediatament contra qualsevol mostra d’aquests grups racistes .Per tant ,si la concentració feixista convocada per demà a les 18h davant l’ajuntament no és desautoritzada ,les entitats aquí signants, convoquem una concentració de rebuig al racisme i al feixisme a les 17h puntuals a la Pça del Gas de Sabadell.
  • Que les entitats aquí signants ens comprometem de nou i com hem fet des de sempre, contra qualsevol mostra de racisme i de feixisme i en favor d’una Sabadell solidària, acollidora i antifeixista.


(Assemblea d’Okupes de Sabadell,Assemblea de Joves del Sud,Assemblea de Joves del Centre,Assemblea de Joves de Creu Alta, Casal Independentista i Popular Can Capablanca, Endavant – Osan Sabadell, Justa Revolta, Radio Trama, Plataforma Antifeixista de Sabadell,CUP Sabadell)


divendres, de novembre 16, 2007

Nova Assemblea per un habitatge digne a Sabadell


L'Assemblea per un Habitatge Digne és farà demà, dissabte 17, al Centre Cívic Ca n'Oriach a partir de les 16h

Ferran Torrent omple l’Imperial

“El més important a l’hora de fer una adaptació cinematogràfica d’una obra literària és captar-ne l’essència. S’hi poden afegir trames o eliminar personatges, l’important és no trair l’esperit de l’obra”. Ferran Torrent va fer ahir, en el marc del Cicle de Cinema Català de Sabadell, aquesta i altres reflexions després de la projecció del film L’illa de l’holandès.

Amb la mordacitat que el caracteritza, l’escriptor valencià va repassar davant d’una sala plena a vessar la seva implicació en el film, que el va dur a assistir al rodatge i a suggerir el nom d’algun dels actors que creia que podien donar més credibilitat als personatges literaris.

Torrent va comentar que un dels aspectes més aplaudits de la pel·lícula, la varietat de registres dialectals que s’hi mostren, no existia en la novel·la i que tampoc havia estat premeditat en l’adaptació, simplement cada actor va utilitzar la seva varietat i al director ja li va semblar bé.

Les vides de Cèlia, d’Antonio Chavarrías, tancarà el proper dimecres les projeccions d’aquesta edició del Cicle de Cinema Català, la més seguida de totes les reallitzades fins ara.

dijous, de novembre 15, 2007

Els estudiants de secundària denuncien la privatització de l’ensenyament

Aquest matí s’han concentrat més de 250 estudiants de secundària davant l’Ajuntament en defensa de l’educació pública. En acabar han marxat a la manifestació “Per l’Ensenyament Públic i de Qualitat” convocada a Barcelona. Abans de marxar, els estudiants han aprofitat la convocatòria per fer un minut de silenci en repulsa a l’assassinat del militant antifeixista madrileny Carlos, que “com molts dels que estem aquí tenia 16 anys”.

El manifest llegit pel Moviment d’Assemblees d’Estudiants de Sabadell (MAES) en motiu de la vaga denuncia la continuació, per part del govern Zapatero, de la política liberalitzadora iniciada per Aznar. Considerant així que la Llei Orgànica d’Educació (LOE) és la segona part de la Llei Orgànica de Qualitat de l’Ensenyament (LOCE) i criticant el manteniment de la Llei Orgànica d’Universitats (LOU) iniciada pel PP.

En l’àmbit de secundària el MAES considera que no es destinen prou recursos per evitar la massificació a les aules. A nivell econòmic posa l’accent en què la LOE “avança en la privatització de l’ensenyament igualant centres públics i privats”, alhora que dota d’“importants subvencions a l’Església”.

Altres aspectes que han destacat fan referència a la selecció, tant per la dificultat a l’hora d’accedir a la universitat en permetre “a les universitats fer una segona prova, mantenint així el doble filtre del PP”. Com per l’aplicació d’itineraris que els estudiants de secundària interpreten com una selecció basada en “el comportament i l’actitud a classe, i en un suposat rendiment escolar”. El manifest del MAES considera que la LOE suposa una “clara retallada de llibertats democràtiques” perquè redueix el poder del Consell Escolar en benefici dels directors i no reconeix el dret de mobilització dels estudiants.Pel que fa a les Universitats els manifestants han mostrat el seu rebuig a la incorporació d’un nou òrgan anomenat “Consell Social, format per grans empreses i multinacionals que tenen un poder decisiu en l’aplicació de les noves lleis”. Per últim s’ha criticat el detriment en la qualitat de l’ensenyament universitari a través de la instauració dels cicles de Grau “destinat a mà d’obra qualificada” i Postgrau que “incorpora proves d’accés molt dures i selectives, i preus prohibitius”.

Fotografies:
(1) Manifestació d'estudiants a Barcelona
(2) Lectura del Manifest per part del MAES a la plaça de l'ajuntament
(3) Estudiants de Sabadell a Barcelona

Text i fotografies de Vilaweb Sabadell

PRESENTACIÓ DE LA MANIFESTACIÓ DEL 18 DE NOVEMBRE “EL VALLÈS SENSE EL QUART CINTURÓ”

CRIDA A LA RESPONSABILITAT DE LA CIUTADANIA I DE LA CLASSE POLÍTICA.

DIUMENGE TOTS A LA MANIFESTACIÓ A GRANOLLERS. UN ALTRE MODEL ÉS POSSIBLE: CONSTRUÏM-LO.

La Campanya Contra el Quart Cinturó, amb el suport de diverses persones reconegudes dels àmbits de l’associacionisme, l’educació, la cultura, els mitjans de comunicació, la pagesia... del Vallès Occidental i del Vallès Oriental, presenta avui la manifestació “El Vallès sense el Quart Cinturó” del proper diumenge 18 de novembre entre les Franqueses i Granollers.

La manifestació s'iniciarà a la plaça de l'Ajuntament de les Franqueses a les 11 del matí amb una marxa amb bicicleta i una caravana de tractors que s'afegiran al gruix de manifestants convocats a les 12 del migdia a la plaça de Jaume I (o del Lledoner) de Granollers, per seguir tots plegats en manifestació fins a la plaça de la Corona, on aproximadament a les 13.45 és llegirà el manifest i es clourà la manifestació.

Avui, una vegada més, com mostra clarament la diversitat
de persones que donen suport a la convocatòria, constatem el rebuig que genera l'obstinació de determinats sectors en promoure una via, el Quart Cinturó, que representa ja un model caduc de desenvolupament econòmic i territorial. Un model que pren diferents noms, ara Quart Cinturó, ara B-40, ara Autovia Orbital, ara millora de la connectivitat Baix Llobregat-Vallès, ara C-35, i aquests dies, en la discussió i esmenes dels pressupostos generals de l'Estat, A-7 Vilafranca-Abrera i A-7 Terrassa-Granollers (dotacions per a la redacció dels estudis informatius). Aquesta darrera tramitació amb aquest nom evidencia que el nom no fa la cosa. I això malgrat l'aparent consens a Catalunya i la darrera resolució del Parlament de Catalunya sobre la nova concepció d'aquesta infraestructura i la seva integració en la xarxa de mobilitat. Cal clarificar, per tant, de quin projecte en concret s'està parlant: un projecte amb disseny i concepció estatal, o una via de caràcter comarcal i integrada en una xarxa de mobilitat que prioritzi el transport públic.

El que hi ha subjacent encara és el debat sobre el manteniment o no del mateix model de mobilitat i de desenvolupament econòmic i territorial que representa el Quart Cinturó: la cultura del cotxe, l'organització del territori en base a les carreteres, un model energètic amb una crisi anunciada, la dependència externa de l'economia, el manteniment dels problemes i de l'exclusió social en la mobilitat a la regió metropolitana, la transformació sense aturador del territori, la pèrdua de part del nostre patrimoni històric i cultural i dels nostres espais agraris i naturals, l'empitjorament de la qualitat atmosfèrica i ambiental, el canvi climàtic...
La Campanya, mai cansada de repetir que hi ha altres models possibles ha decidit donar a llum un nou document de proposta, “El Vallès sense el Quart Cinturó”. Aquest document expressa el clar convenciment que és possible millorar la mobilitat i la qualitat territorial a la segona corona metropolitana sense el Quart Cinturó i tot el que aquesta via representa. El document proposa com fer possible la conservació del nostre patrimoni històric i natural, la millora de la cohesió de les nostres ciutat i municipis, la potenciació del dinamisme econòmic, i l'optimització i universalització del dret a la mobilitat sobre unes altres bases: el més alt respecte per la identitat del territori (espais agraris i naturals, sistemes urbans), i una xarxa de mobilitat moderna que sàpiga respondre amb eficiència als reptes d'un entorn metropolità i del compromís amb el medi ambient: la potenciació del transport públic i la millora de la xarxa secundària de carreteres.

Així es proposa la necessitat de definir el model territorial i d'implementar instruments de protecció i gestió dels espais agronaturals, i d'inserir amb coherència la xarxa de mobilitat en aquest marc. Per ordre de prelació, proposem la creació d'una autoritat regional que gestioni conjuntament tota la xarxa de mobilitat per millorar-ne l'eficiència i l'assoliment d'objectius més ambiciosos en la mobilitat amb transport col·lectiu, la creació d'una veritable xarxa de transport col·lectiu a la segona corona metropolitana i la millora de la xarxa secundària de carreteres, tot avaluat amb anàlisis de corredors i de modalitat de mobilitat.

Denunciem també així la manca de concreció del compromís del Govern de la Generalitat de negociar un nou Pacte Nacional per les Infraestructures i la revisió del Pla d'Infraestructures de Transport de Catalunya durant el 2007 (Pacte de l'Entesa Nacional de Progrés, 2006) amb la participació dels agents econòmics, socials, territorials i ambientals, i el retard en l'aparició dels instruments de planificació territorial que donin coherència a la complexitat de la Regió Metropolitana.

Convidem, per tant, a totes les persones i col·lectius que senten la necessitat de construir un futur molt millor a manifestar-se diumenge per “El Vallès sense el Quart Cinturó”. La manifestació és un clar NO al vell model de mobilitat, i un contundent SÍ AL VALLÈS SENSE EL QUART CINTURÓ.

Convoca:

CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ

El Baix Llobregat, el Penedès i el Vallès, 14 de novembre de 2007

http://www.adenc.cat/actualitat_ambiental/ccqc/0711ElVallesSenseQCtriptic.pdf

http://www.adenc.cat/actualitat_ambiental/ccqc/0711El VallesSenseQCdoc.pdf
--
PERSONES DEL VALLÈS QUE CONVIDEN A TOTHOM A PARTICIPAR A LA MANIFESTACIÓ DEL
18 DE NOVEMBRE DEL 2007 “EL VALLÈS SENSE QUART CINTURÓ”

Amadeu Barbany (Comerciant)
Agapit Borràs (Arquitecte i Urbanista)
Josep Cardús (Mossèn de Corró d’Amunt i Marata)
Joaquim Cassà (Coordinador Comarcal Unió de Pagesos)
Antoni Comella (Ceramista)
Agustí Corominas (Cineasta)
Toni Cuesta (Músic)
Jordi Cuixart (empresari)
Jaume Dantí (Historador)
Joan Carles Doval (Editor discogràfic)
Marc Freixa (Ambientòleg)
Joan Garriga (Historiador)
Josep Gassó (Mossèn de Corró d’Avall)
Oriol Guinart (Geòleg)
MagdalenaJimenez (Pintora)
Miquel Llach (Dissenyador)
Pep Mogas (Artista)
Santi Montagut (Periodista)
Vanda Mota (Artista)
Roser Nadal, (Ceramista)
Eduard Navarro (Historiador)
Armand Parellada (Músic)
Montserrat Ponsa (Periodista)
Oleguer Presas (Futbolista)
Rosa Pruna (Presidenta d’ASAJA)
Martí Pujadas (Politòleg)
Vicenç Relats (Periodista)
Jordi Ribó (Fotògraf)
Pep Riera (Pagès)
Vicenç Sáez (Productor cultural)
Noel Tatú (Artista)
Joan Vallicrosa (Mossèn de Llerona)
Vicenç Viaplana (Artista)