dimecres, de gener 31, 2007

At-Versaris ha tret el seu primer disc !

Avui ha sortit a la venta el primer CD d'At versaris, la banda formada per Rodrigo (Pirat´s Sound Sistema), Pau (La Pupil·la i Batzak) i Bel (als plats). Va amb nosaltres, que és el nom del disc, escenifica la vida al barri, aquell barri on és gairebé tan important preocupar-se pels teus companys, pel que passa i deixa de passar, com per arribar a final de mes. Tot acompanyat del gran ventall que avarca el Hip Hop.

Qui paga mana amb un ritme gras i la intervenció del saxo de Sisu (Cheb Balowski) posa la primera pedra, contundència sonora i lírica alhora. Drets Suspesos és una història de ficció hiperrealista carregada de ràbia i acompanyada per una base neguitosa i angoixant. El disc continua amb Dos és un, una cançó agredolça on el Pau i el Rodrigo ens parlen dels amics, els que estan i els que no estan, del curro... en definitiva, una crònica urbana a base de ritmes trencats. Amb Quan Marxis, quan tornis, At versaris s´acomoden en una de les bases més funkies, a càrrec de Miki (Atake Directo, Tu Funka Madre Producciones). La força del bombo i la melodia dels violins (a càrrec de Maria Roca) és l´excusa perfecte perquè At Versaris facin el seu propi homenatge a la cultura del Hip Hop a Rap Antidepressiu i l´autocrítica arriba amb Veniu Volant, on el trio aprofita la base més hardcore per fer crítica als vicis dels moviments socials, al radicalisme barat... sempre des de dins.

A Cançons que són tu el Rodrigo i el Pau baixen el ritme per fer un homenatge a Gerard, DJ de la banda que els va deixar en un accident de tràfic, i entrem en el tram més fosc, recuperant part de la tradició del millor rap francès quan At versaris tornen a mossegar amb duresa acompanyats per Olalla (Sister Castro) a Els Teus Ulls a l´Ombra. Pau i Xtigma (A Salto de Mata, Associació Il·licita) ataquen amb una base ben fosca i força mala llet, on exposen la seva visió sobre el desenvolupament industrial a Decadència. A Fotem el camp Sisu (Cheb Balowski) torna a alimentar la base amb el saxo, amb un punt de nostàlgia que aprofiten en Pau i en Rodigo per jugar amb les rimes, a la vegada que mostren el seu desencant amb la cultura institucionalitzada.

Amb Llums Blanques entrem en la part més intimista del disc, on els dos mc´s es mostren molts hàbils amb el mig tempo. A Hem de millorar la Sara Pi acompanya el Pau en les veus fent caminar el mig tempo pel sender del soul. A Temps, el Rodrigo ens aporta una visió molt peculiar de les diferents expressions que utilitzem sobre el temps i ens acomiaden amb Tocats però no enfonsats on en Pau acompanyat altra vegada per la Sara Pi a les veus s´atreveix a coquetejar amb el r&b.El pròxim concert de la comarca, serà el dia 24 de febrer a les 22h. Al festival Antirepressiu- Mossos Pireu-vos! A Sant Quirze del Vallès

Podeu escoltar la cançó "Qui paga mana" Aquí

Per a més informació del grup podeu anar a la seva pàgina web : http://www.myspace.com/atversaris