dimecres, de gener 17, 2007

Política Territorial nega que el govern tingui un nou traçat del Quart Cinturó

La conselleria de Política Territorial i Obres Públiques ha negat que tingui sobre la taula una nova proposta de traçat per al Quart Cinturó, tal com ha informat TV3, i ha clarificat que només s'estan estudiant algunes alternatives. Un dels informes que estudia és el que va encarregar, fa dos anys, a l'enginyer de la UPC, Manuel Herce. El document proposa fusionar en una sola via el traçat del Quart Cinturó i la carretera Interpolar Nord.

D'aquesta manera el traçat es desplaçaria uns metres cap al sud i s'allunyaria de les zones agrícoles. El govern va encarregar aquest estudi a mitjans de 2005, és a dir, l'anterior legislatura, però mai l'ha presentat oficialment, a causa en part de l'oposició d'ERC i ICV a la infrastructura viària.

Projecte criticat
L'estudi de Manuel Herce sí que havia arribat a la plataforma contrària al Quart Cinturó, que l'any passat ja el va criticar. Avui en declaracions a VilaWeb, el portaveu de la Campanya Contra el Quart Cinturó, Toni Altaió, ha subratllat que el traçat que proposa aquest estudi no redueix l'impacte ambiental contra el territori, perquè la traça suposa essencialment la mateixa fragmentació de la plana del Vallès. A més, la plataforma també critica que aquest estudi no disposa del consens necessari per a tenir-lo en consideració.

L'autovia, tal com està dissenyada, és previst que connecti els municipis del Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme.

Font: Vilaweb