dilluns, de gener 15, 2007

DENÚNCIES CONTRA ELS MOSSOS D’ESQUADRA PER AGRESSIONS I ROBATORI

Avui dilluns 15 de gener a les 9.30 del matí s'han presentat 4 denúncies per agressions contra els Mossos d'Esquadra als jutjats de Sabadell i una reclamació per robatori també contra aquest cos.
Aquestes denúncies es remonten al desembre del 2006 quan els Mossos van desallotjar el CSA CALAMARSA, situat a la pç Marcet i van carregar, contra els assistents a una concentració de rebuig al desallotjament, dues vegades amb el resultat de vàries persones ferides, 4 de les quals han decidit posar una denúncia per lesions. Dues persones van ser ferides durant la primera càrrega policial que hi va haver i les altres dues durant la segona. La resta de persones ferides, en total una desena, no han volgut posar denúncia o no han pogut per la seva condició de menors d'edat.
Per altra banda, els mossos van robar material vari del C.S.A Calamarsa, que no figura en cap acta com a requisat, com per exemple: cartells, llibres o actes d'assemblees.
Durant la roda de premsa, en la que han participat dues de les denunciants i una advocada, s’han denunciat les càrregues injustificades dels mossos d'esquadra i s’han explicat les agressions que van rebre alhora que han desmentit les falses declaracions de la portaveu de premsa dels mossos d'esquadra que afirmava que s'havien llençat objectes contra els mossos (cosa també desmentida per tots els mitjans de comunicació que van assistir al desallotjament).
Per altra banda l'advocada ha explicat la naturalesa de les denúncies i que cal esperar ara quin és el pas que donen els jutjats davant aquestes denúncies de cara a plantejar-ho com una faltat o com un delicte ja que els agents es van negar en tot moment a facilitar el número identificatiu alhora que se l’amagaven i per tant es considera que les agressions van ser comeses amb l’agreujant “d’alevosia”. En quant a la desaparició del material durant el desallotjament, l’advocada ha presentat una reclamació a jutjats per tal que s’investigui.
Davant d’aquestes noves evidències d’actuacions irregulars, d’agressions indiscriminades i de negació de l’exercici dels drets més fonamentals per part dels cossos policials i en aquest cas per part dels Mossos d’Esquadra, que en aquestes últimes setmanes han estat protagonistes d’altres incidents preocupants com:
· l’assalt al Quinto del Centre Industrial.
· o la persecució i les amenaces a vàries persones després d’una manifestació de l’Assemblea del CSA Calamarsa pel simple fet d’haver-hi participat.
Des d’Alerta Solidària creiem que l’única forma d’aturar aquests abusos de poder és a través de la denúncia, tant a nivell legal com social, de qualsevol nou fet d’aquest tipus que es produeixi. Per això, ens comprometem a assessorar, i a denunciar qualsevol cas del qual tinguem coneixença.
Alerta Solidària, 15 de gener de 2006

1 comentari:

Anònim ha dit...

Realment creus encertat afirmar que algú a robat alguna cosa sense que un jutge aixi ho digui?
Poder que ,si volem reclamar al sistema,ens ajustem al sistema i paguem , votem,respectem institucions ,persones,veins,......