dijous, de desembre 06, 2007

La campanya “Ha vessat el got” segueix endavant

Els i les joves ens llancem de nou, i una altre vegada per assalt, a la conquesta dels nostres drets. HA VESSAT EL GOT!

Avui dijous 6 de desembre a les 3 de la matinada, l’Assemblea de Joves de Sabadell (CAJEI) juntament amb l’Assemblea d’Okupes de Sabadell en una acció que forma part de la campanya “Ha vessat el got”, hem alliberat un espai al carrer Pare Sallarés numero 104.

Un cop més tornem al carrer. De nou, un grup de joves de la ciutat ens llancem, una altra vegada per assalt, a la conquesta dels nostres drets. Perquè sí , companys i companyes, els i les joves tenim dret de disposar i gestionar espais socials propis ; tenim dret a recuperar-los de les mans -o les urpes!- d’aquells que només els volen per especular i enriquir-se a costa del demés i tenim dret a fer d’aquesta acció una eina política. Les actuals lleis, evidentment, no ens donen la raó. Però qui ens podrà titllar de delinqüents si el que fem és intentar acabar amb una situació profundament injusta? Si el nostre objectiu no és altre que retornar als espais urbans la funció per la qual van ser construïts, és a dir, satisfer necessitats socials i no romandre abandonats per enriquir a uns pocs, qui podrà anomenar-nos lladres?

A tot això, cal sumar-hi les constants campanyes de manipulació mediàtica, promogudes per les institucions del govern i els mitjans de comunicació del poder contra tots aquells que ens atrevim a alçar la veu i denunciar l’existència d’aquest problema a nivell públic i real. Els mitjans d’informació han intentat crear una imatge negativa del moviment okupa, desviant així el debat que comença a sorgir a nivell públic, entorn la greu problemàtica de l’especulació. L’ocupació només s’entén com a eina de lluita contra l’especulació, a favor dels interessos de les classes socials més desfavorides, lluny dels interessos particulars.

És per això que l’assemblea de joves de Sabadell hem optat per l’ocupació com a eina de lluita contra la violència immobiliària i des d’on construir la resistència a les premisses que fixa l’ordre capitalista i les exigències del mercat. Esperem que tots els veïns i veïnes feu vostre aquest projecte amb la mateixa il·lusió que ho fem nosaltres, participant activament d’aquest centre obert el barri on totes les demandes popular hi tindran cabuda.

Aquesta ocupació, és només el principi, i la resposta que sempre tindran, al vergonyós espectacle que ens van oferir ahir els Mossos d’Esquadra i els sicaris de qui tot i tenir la casa abandonada des de feia 15 anys i ves a saber quantes més, no podia suportar que d’una d’elles, el jovent en volgués fer un Ateneu Popular. Tots dos i amb una connivència absoluta, van fer gala d’unes pràctiques mafioses que no fan més que demostrar de quin peu calcen els especuladors i què entenen els Mossos per fer complir la llei. Que sàpiguen però, que aquestes pràctiques no fan altra cosa que reafirmar-nos en la nostra lluita, ben lluny d’arraulir-nos alçarem el cap tants cops com faci falta per fer-los front. Des de l’AJS (CAJEI) i l’AOS, ens comprometem, doncs, a continuar treballant per a transformar el nostre voltant amb campanyes com aquesta; tot participant i impulsant aquells projectes que esdevinguin eines vàlides per aconseguir aquest objectiu- com el Moviment Popular de Sabadell.

Assemblea de Joves de Sabadell (CAJEI)

Assemblea d’Okupes de Sabadell

Membres del Moviment Popular de Sabadell

1 comentari:

Anònim ha dit...

Endavant !!! la majoria silenciosa esta amb vosaltres.

S.