dijous, de març 01, 2007

20a Trobada d’Entitats i Plataformes en Defensa del Territori dels Països

23, 24 i 25 de març, Patronat Flor de Maig, Cerdanyola del Vallès

La Federació d'Entitats Ecologistes de Catalunya (EdC) convoca els propers 23,24 i 25 de març la 20a Trobada d’Entitats i Plataformes en Defensa del Territori dels Països Catalans. Aquesta 20a Trobada està coordinada per Salvem el Vallès i l'ADENC.

La Federació d'Entitats Ecologistes de Catalunya (EdC) està constituïda per organitzacions i plataformes ecologistes i conservacionistes que tenen com a principals objectius la defensa del medi ambient i de la salut de les persones, i el seu estudi i difusió. EdC està formada per entitats d'arreu de les comarques de Catalunya. En són entitats membres algunes de les principals entitats ecologistes del país, entre d'altres IPCENA, CEPA, GEPEC, IAEDEN, ANG...

Aquesta serà la vintena vegada que s’organitzen les Trobades ecologistes. Caldria destacar les dues últimes, la 18a a Figueres (organitzada per Salvem l’Empordà i IAEDEN), i la 19a a Tortosa (organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre i GEPEC). Aquest any 2007 es realitzaran al Vallès, a cavall de les instal·lacions del Patronat Flor de Maig, al bell mig de Collserola, i del cas urbà de Cerdanyola. La coordinació de les Trobades és a càrrec de Salvem el Vallès i de l'ADENC, entitat que celebra 25 anys d’existència.

Les Trobades d’entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans, tenen com a objectiu ser un espai de formació i d’intercanvi d’experiències de funcionament, de problemàtiques i solucions, principalment per impulsar línies de treballs conjuntes i poder continuar encarant i resolent els conflictes ambientals del nostre territori a través del diàleg i
la no-violència. Les contínues agressions que pateix el nostre territori (especulació, manca de planificació per part de l’administració o planificació sense incorporar els vectors ambientals , permissivitat en l’incompliment de les normes ambientals...), han degenerat en una situació
ambiental i social insostenible. Una bona prova en són la creació i revifament de moltes plataformes arreu dels Països Catalans en defensa del territori, així com també la insistència en la defensa del medi ambient per part d’entitats, algunes amb més de 25 anys d’experiència.

Informació sobre la 20a Trobada d’Entitats i Plataformes en Defensa del Territori dels Països Catalans:
Les Trobades es realitzen a les instal·lacions del Patronat Flor de Maig, al terme de Cerdanyola de Vallès, i al mateix casc urbà.

Se celebren des del divendres 23 de març de 2007 a la tarda fins el diumenge 25 de març al migdia.
http://www.adenc.org/activitats/2007/23_03_07_Trobades/DipticEdC2007.pdf

El divendres al vespre i durant tot el dissabte es faran xerrades i tallers. El dissabte a la nit hi haurà un concert a Cerdanyola ciutat. El diumenge es farà l’assemblea i el comiat.

Els debats aniran a l’entorn de 6 eixos: Mobilitat: eixos viaris i ferroviaris, Planificació territorial, Espais naturals a conservar, Gestió de residus, Polítiques energètiques i Agricultura sostenible (vegeu programa adjunt).
http://www.adenc.cat/activitats/2007/23_03_07_Trobades/ponencies.htm

El dissabte per la nit la Trobada ofereix un concert amb els grups Stock de Rock, Baetúria i Pau Riba+De Mortimers.
http://www.adenc.cat/activitats/2007/23_03_07_Trobades/cartell_concert.pdf

Es realitzaran 3 tallers: Curs d’edició de material de difusió; Curs bàsic de Recursos Legals, Dret i Medi ambient; i Taller de consum responsable. Durant les Trobades es realitzarà una actualització de la Declaració de Figueres i de la de Tortosa.

Les Trobades incorporen la Mostra Jove de treballs d’estudi de ciències naturals i medi ambient, on joves de 16 a 20 anys podran exposar els seus estudis (adjuntem les bases de la mostra).
http://www.adenc.org/activitats/2007/23_03_07_Trobades/MostrajoveEdC2007.pdf

El diumenge a les 12 a la plaça Sant Ramon de Cerdanyola hi ha una Fira d'entitats i plataformes en defensa del territori i un dinar amb els assistents a les Trobades com a actes de cloenda.

Inscripcions fins al 16 de març al web
http://www.adenc.org/activitats/2007/23_03_07_Trobades/inscripcions.htm

Salvem el Vallès, ADENC i Ecologistes de Catalunya

1 comentari:

Anònim ha dit...

perdó pel spam, però com vas anunciar l'última manifestació potser t'interessi saber que el pròxim 24 de març a les 17:00 se celebra una convocatòria estatal pel dret a l'habitatge digne.
Més informació:
http://bcn.vdevivienda.net/2007/02/15/por-primavera-seguimos-en-la-calle/