dijous, de març 15, 2007

Roda de premsa del desallotjaments d'avui

Avui a les 16.30h l'Assemblea d'Okupes de Sabadell ha realitzat una roda de premsa per denunciar el desallotjament de dos espais aquest matí a la ciutat de Sabadell.

En aquesta, hi ha participat una membre de l'assemblea d'Okupes i un membre del Centre Social Malcolm X.

Tot seguit us adjuntem el comunicat resum d'aquesta:

Dos desallotjaments en un matí a Sabadell:
de nou el tripartit defensant els interessos dels poderosos.

Avui dia 15 de Març a les 7 de la matinada 4 furgones d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra han desallotjat la vivenda alliberada “El Partenó” del carrer Joan Plans, 42, que feia poc més de tres mesos que era okupada. Sense previ avís formal han rebentat la porta a patades fins que han aconseguit entrar i identificar als joves que es trobaven a dins la casa. El Jutjat d1Instrucció nº5 de Sabadell havia dictat l'ordre de desallotjament cautelar des de feia dies. Tenint en compte que es tractava d'una casa que portava més de 20 anys abandonada és lògic que el jutge hagi triat prendre una mesura cautelar, sabent el perjudici que estava causant al propietari de l'immoble.
Un cop han entrat a la casa, en un principi sense ordre judicial, ja que la secretaria judicial no ha arribat al lloc dels fets fins mitja hora més tard, seguint amb una actitud de prepotència i superioritat han deixat treure els objectes personals que hi havien a dins fins que han dit prou i no han deixat treure res més. Mentrestant una vintena de persones s'han reunit a fora de la vivenda en solidaritat amb el desallotjament i per ajudar a traslladar els objectes. Els Mossos d'Esquadra han identificat a dues d'aquestes persones tan sols pel fet de mostrar recolzament amb els habitants de la casa.
Un cop dut a terme el desallotjament de la vivenda, la brigada d'antidistubis ha ordenat a la gent de fora que es dispersessin i han marxat a desallotjar l'Ateneu Popular dels Barris del Sud Malcolm X.

Aquest matí, s´ha produït també, sense previ avís, el desallotjament de l´Ateneu Popular dels barris del Sud Malcolm X. Aquest espai alliberat que tenia prop d´un any de vida estava gestionat per l´assemblea de Joves del Sud. Durant el desallotjament han sigut identificades 3 persones, i només han deixat treure del local amb moltes dificultats una petita part de les coses que el col·lectiu hi tenia a dintre.
Quan els cossos policials han permès que els joves entressin a treure algunes de les coses, faltaven objectes com un ordinador i diners. Un dels joves ha sigut amenaçat per part dels mossos de ser acusat de desobediència. Aquest espai a part de ser el local de reunions de tres col·lectius com la ja esmentada A.J.Sud, el Sindicat d´Estudiants dels Països Catalans i la plataforma antifeixista, era l´únic espai autogestionat del jovent al barri, i un espai que acollia activitats molt vàries com xerrades, sopars populars, i altres activitats lúdiques i culturals.

En un moment en que les reivindicacions per una vivenda digne estan més actives que mai, per la seva banda, tota la classe política, així com els seus diversos i múltiples tentacles (mitjans de comunicació de masses, especuladors immobiliaris, cossos policials, institucions, etc.) s’han afanyat a silenciar, criminalitzar, banalitzar, menysprear i reprimir les nostres propostes, activitats i projectes. Tampoc ens estranya. Els nostres projectes no tan sols s’han situat al marge de les institucions i els seus interessos, a més, hem decidit enfrontar-nos de cara a cara i de tu a tu amb tot l’aparell polític - judicial que ha nascut per perpetuar la injusta societat de classes. Hem fet gala dels nostres mitjans de lluita, basats en l’autogestió, l’autonomia, l’acció directa, la cultura popular i la desobediència vers un sistema que ens ofega. Treball precari i temporal, inaccessibilitat a una vivenda digna, destrucció del territori, degradació dels serveis i les polítiques socials, militarització i control del carrer, etc. s’ha de vendre i camuflar, per tots els mitjans necessaris, com a societat del benestar i sistema democràtic, en pro d’una pau social que no beneficia a la majoria. És en aquesta conjuntura de falsa societat del benestar i falsa pau social en què es fa pal•les qui és qui trenca la convivència entre ciutadans i qui practica un incivisme sistemàtic. Ens reafirmem en la nostra convicció que, mentre hi hagi desigualtats i injustícies socials, les friccions i els enfrontaments seran inevitables.
Mentrestant el nostre Conseller d'Interior, Joan Saura, ens fa creure que està portant a terme una política d'esquerres, quan el que realment està fent és recolzar els interessos dels poderosos talment com la dreta més conservadora.

Per tot això, i perquè creiem que la mobilització i l’organització popular són els millors mitjans per fer front a les múltiples agressions que patim com a persones, us convoquem a la concentració que tindrà lloc a les 19:00h a la Plaça Mestre Plans, així com a les diferents mobilitzacions que es convoquin pròximament.

Tripartit i ICV culpables!!!!
Cap desallotjament sense resposta.
Qui sembra la misèria, recull la ràbia.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Un desallotjament, una altre okupació