dilluns, de març 19, 2007

El judici contra quatre joves acusats d'agressions feixistes i amenaces per fets de l'any 99 s'ha suspès

El judici que s'havia de celebrar avui contra quatre joves acusats d'unes agressions feixistes que es van produir l'any 1.999, s'ha hagut de suspendre fins el proper 25 de setembre. La suspensió l'ha motivat les incompareixences d'un dels inculpats i també del testimoni principal de l'acusació. Els fets que s'havien d'abordar avui es remunten a la nit del 3 d'octubre del 99 quan, segons el fiscal i l'acusació particular un grup de sis neonazis, dos dels quals eren menors d'edat, van robar i apallissar amb cadenes i mosquetons un noi que passejava amb la seva parella pel carrer Indústria.

Poca estona després els imputats s'haurien dirigit a l'Ateneu Popular Insurrecte on haurien amenaçat amb una arma els joves que hi havia a dins. Ho ha explicat, abans de saber-se la notícia de la suspensió, una de les persones que era aquest local: "Quan hi van entrar ens van començar a insultar. Llavors van treure una pistola i ens van cridar dient-nos que ens matarien. Nosaltres ens vam amagar com vam poguer i poc després vam fugir". Deu minuts més tard la Policia Nacional els va detenir a un bar proper. De fet, un dels detinguts duia a sobre el mòbil del jove que havien apallissat i l'altre tenia un tall al braç, una ferida que s'havia fet trencant els vidres de l'Ateneu.


Des de la Plataforma Antifeixista de Sabadell asseguren que com a mínim tres dels imputats són membres actius del partit Moviment Social Republicà (MSR) i han aparegut en diverses llistes electorals d'aquesta formació. Els responsables de la Plataforma recorden que alguns integrants del MSR haurien estat implicats en agressions feixistes i que el seu secretari nacional, Juan Antonio Llopart, va ser detingut fa quatre anys acusat de delictes d'apologia del genocidi i contra els drets fonamentals. Per tot plegat ahir al vespre una quarantena de persones de la Plataforma Antifeixista de Sabadell es van concentrar al Racó del Campanar sota el lema 'No oblidem'.

Suport polític
D'altra banda, tant Esquerra Republicana com l'Entesa per Sabadell han emès comunicats en els quals condemnen les agressions feixistes i mostren el seu suport a les persones que van ser víctimes de l'agressió i de les amenaces. De fet el portaveu de l'Entesa, Isidre Soler, s'ha apropat al jutjats de l'Eix Macià per fer costat als afectats.

Font: Ràdio Sabadell