dilluns, de juny 04, 2007

La Policia Municipal de Girona a judici

Acusats d’una falta de lesions imprudents en el dispositiu policial de l’estació de trens de les Fires 2005
El proper dimarts 5 de juny a les 13’00 del migdia, a la sala número 5 dels Jutjats de Sabadell (Av. Francesc Macià, 34-38), tindrà lloc el judici contra els agents de la Policia Municipal de Girona que van agredir els passatgers que arribaven amb tren a la ciutat, la nit del 28 d’octubre del 2005. El judici se celebrarà a Sabadell perquè el denunciant - un dels agredits – és veí d’aquesta ciutat vallesana.

El dispositiu policial en el qual es cometeren les agressions dels agents ja fou denunciat públicament per Alerta Solidària en el seu moment. Així mateix, fou objecte de queixa en el ple municipal del novembre del 2005. El regidor de Seguretat Ciutadana, Rafel Mas, d’ERC, va negar cap abús d’autoritat i va justificar el dispositiu com una forma de garantir unes Fires “tranquiles”. Malgrat tot, el cert és que els agents de la Policia Municipal varen agredir i vexar, en espais tancats de l’estació de la RENFE, a una vintena de joves. El dispositiu seleccionava els passatgers atenent a la indumentària, els feia esperar a la planta baixa – a la vista de tothom- i finalment els apartava en sales aïllades per interrogar-los i agredir-los. La confusió i tensió que va generar el propi dispositiu va arribar a tal punt que els responsables de l’estació van haver de tancar les portes per tal que cap de les persones congregades a l’exterior pugués entrar per recriminar els agents.

El denunciant tenia 16 anys quan van ocórrer els fet (finalment compareixerà a la vista com a testimoni). El jove va relatar haver patit agressions verbals per part dels agents de la Policia Municipal. De la mateixa manera, va denunciar que un dels agents li va clavar un cop de puny a la boca de l’estòmac que el va deixar sense respiració. A banda d’aquesta, es van fer d’altres denúncies que relataven agressions semblants.

Alerta Solidària vol tornar a expresar la máxima solidaritat amb tot el jovent que es va sentir agredit aquella nit pel cos de la Policia Municipal de Girona. Davant de la celebració del judici, l’organització antirepressiva torna a demanar responsabilitats polítiques per aquelles actuacions i un esclariment dels fets; alhora que denuncia l’abús reïterat d’autoritat d’aquest cos en identificacions, seguiments i agressions contra militants de l’esquerra independentista de la ciutat.

Girona, 4 de juny del 2007