divendres, de juny 08, 2007

POESIA ÀRAB I PERSA EN CATALÀ

El proper dimarts 12 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, la Biblioteca Vapor Badia acollirà un recital de poesia àrab i persa contemporània. Els protagonistes de l’espectacle seran Nausicaa Bonnín i Enric Rodríguez, dos joves actors que podem veure cada dia a El cor de la ciutat, i Mohamed Soulimane, un músic amb un llarg recorregut al nostre país i un dels principals impulsors de l’Orquestra Àrab de Barcelona, que els acompanyarà amb el llaüt, el kamanje i el violí.

El títol de l’acte, Poesia per parlar-nos, no és casual. Des del 2 de juny passat i fins al dia 23, al vestíbul de la Biblioteca Vapor Badia es pot visitar l’exposició fotogràfica “Parlem-nos”, organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell. Així doncs, la cita de dimarts s’engloba dins d’un conjunt d’actes paral·lels que volen reforçar els objectius de l’exposició, que, entre altres, són mostrar l’esforç que fan molts immigrants per aprendre el nostre idioma i animar els catalanoparlants a fer del català la llengua d’ús habitual, també amb els nouvinguts.


El recital d’aquest dimarts pot ser una bona oportunitat per adonar-nos que, malgrat les diferències culturals, a través dels poemes podem escurçar distàncies i compartir sensacions amb poetes que han viscut i han escrit a molts quilòmetres d’aquí.

Per a més informació sobre l’acte i els seus protagonistes:

http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlsabadell/parlemnos/recital.html