dijous, de febrer 07, 2008

Centenars de professors tallen la Gran Via per protestar a favor d'un ensenyament públic de qualitat

Més de 200 professors s'han concentrat aquest migdia davant de la delegació territorial d'Ensenyament a Sabadell, al carrer Marqués de Comillas, per demanar la retirada de les bases de la llei catalana d'ensenyament. Cinc sindicats de professors han convocat la manifestació perquè, entre d'altres coses, consideren que aquestes bases no han estat negociades amb ells i perquè, a més, creuen que no resolen els problemes de l'ensenyament públic de Catalunya. La concentració ha començat al migdia (13h) i ha aplegat centenars de professors representats per diversos sindicats. Les previsions feien pensar que s'arribaria als 600 participants perquè havien de venir professors de tota la comarca. Entre les consignes que més s'han sentit durant la manifestació hi ha "no som un McDonalds, som escoles" o "no volem educació de segona divisió". fins i tot, els manifestants han demanat la dimissió del conseller d'Ensenyament, Ernest Maragall.

La manifestació ha estat unitària ja que els cinc sindicats convocants consideren que les bases de la llei d'ensenyament no resoldran els actuals problemes de l'educació a Catalunya. El subdelegat de Comissions Obreres (CCOO), José Manuel Parra, ha explicat que les bases els semblen "innacceptables", entre d'altres coses "perquè s'han presentat a l'opinió pública i el professorat sense cap mena de consens amb els sindicats". Però a més, afegeix Parra, "no solucionen els problemes de l'ensenyament ni com superar el problema de la dualitat de la xarxa pública i concertada", un fet que pot arribar a provocar, assegura, "greus problemes per a la cohesió social de Catalunya".

La concentració d'avui ha estat la primera de tot un seguit de protestes que aniran arribant d'ara en endavant. De fet, per dijous que ve ja s'ha convocat una nova manifestació. Aquesta, però, serà a Barcelona i, a més, anirà acompanyada d'una vaga de professors. Els cinc sindicats convocants s'han compromès a continuar amb les protestes si no és que es retiren les bases d'aquesta llei i comença un període de negociació entre els sindicats i Ensenyament. A més, a alguns centres públics s'estan organitzant xerrades

Font: Ràdio Sabadell