dimecres, de febrer 20, 2008

D’especulació, d’empresaris del joc i de sicaris armats que desallotgen per la cara

Tot seguit us pengem un article que hem extret de les publicacions lliure de www.barcelona.indymedia.org , en aquest explica qui és el propietari i el sicaris que van desallotjar de la casa que es va okupar a finals d’any a l’Avinguda Barberà (Ateneu Popular insurrecte). A l’article d’indymedia hi podeu trobar fins hi tot les fotografies del propietari i d’un dels sicaris.

“El passat 5 de desembre de 2007, diversos sicaris van desallotjar “l’Ateneu Popular Insurrecte” a l’Avinguda Barberà de Sabadell. Aquest espai havia estat okupat 10 dies abans per l’Assemblea d’Okupes de Sabadell. Aquest desallotjament fou el pas definitiu del llarg llistat d’amenaces i agressions que des del dia de l’okupació, el propietari, Jaume Sanahuja i Junyent (vegeu-ne la foto) i d’altres sicaris professionals com Fernando Jorge Olivares o Albert Mayoles Figueras. Mentre els sicaris tapiaven l’espai, diversos agents antidisturbis dels mossos d’esquadra es van dedicar a protegir-los i a fer fora les persones que havien intentat recuperar l’espai. Abans de desallotjar l’espai i mentre van oferir 18.000 euros per marxar de l’espai, que van ser rebutjats, (la lluita contra l’especulació no està en venta!) van destrossar la finestra de l’espai, van llençar un drap amb gasolina, van amenaçar diverses vegades, van colpejar la porta amb un martell, etc.

Jaume Sanahuja i Junyent és un peix gros de les empreses de Jocs del principat. De fet, és president de la Assamblea Nacional de Empresarios de Salones i fou president de l’empresa MGA- New Park, una empresa dedicada a la fabricació de màquines d’oci que l’any passat va facturar quasi 100 milions d’euros. Actualment, ha cedit la presidència d’aquesta empresa al seu fill Joan Sanahuja Amat. Aquest “respectable home de negocis” és conegut entre els veïns de l’Avinguda Barberà per les diverses màfies que hi ha realitzat. Precisament al costat de l’espai que s’havia okupat hi tenien una altra casa de propietat que era una botiga, aquesta estava llogada i just després que el llogater hi fes reformes importants aquest va ser expulsat i la casa fou venuda. Ara una nova pedra s’ha ficat a la sabata d’aquest magnànim dels negocis, després d’intentar recuperar l’espai amb l’única cosa que té, els diners, i que segons sembla creu que poden comprar-ho tot, s’ha vist obligat a comparèixer diverses vegades a jutjats imputat per amenaces i coaccions en el desallotjament de l’Ateneu Popular Insurrecte; en les ambdues ocasions en les que ha estat citat a declarar, ha aconseguit suspendre la declaració de males maneres, tals que fins hi tot la jutgessa del cas ha presentat una queixa al col•legi d’advocats.

Pel què fa als sicaris que van dur a terme el desallotjament, són matons a sou, un d’ells amb permís d’armes (Fernando Olivares Anaiz, vegeu-ne la foto) i l’altre amb permís de guàrdia de seguretat (Albert Mayoles Figueras), del tercer, Francesc Más Gómez, encara no se n’ha trobat cap informació.

Així està el pati, així els pobres especuladors de la ciutat a matons a sou inclosos són protegits dels mossos d’esquadra mentre amenacen, insulten, intenten agredir i coaccionen a aquelles que en denuncien les seves màfies especuladores".

Font: Ha vessat el got

Notícia relacionada aquí