dijous, de febrer 28, 2008

L'Assemblea per un habitatge digne de Sabadell fa una acció per convocar a la manifestació unitaria de dissabte a Barcelona

Ahir , dimecres, l'Assemblea per un Habitatge Digne de Sabadell (AHDS) va fer una nova acció preparant la manifestació del dissabte, 1 de març a les 5 de la tarda, a BCN amb inici a la Plaça Catalunya. L'acció d'ahir, 27 de feberer, a Sabadell va consistit en la celebració d'una "DIADA NACIONAL CONTRA LES MALALTIES D'ORIGEN URBANÍSTIC I ESPECULATIU" volent, així, denunciar l'assetjament que pateixen els ciutadans en les agressions al territori i els negocis que generen per a unes poques butxaques. Mentre, la problemàtica de disposar d'un habitatge assequible als salaris existents continua sent una realitat molt llunyana.
En l'acte d'ahir, membres de l'Assemblea anaven amb bates blanques i portaven identificatius de metges amb els noms: DR. HIPOTECA, DRA IMMOBILIÀRIA, DR. PISOSBUITS, DR. PISOSDELLOGUER, DRA. ASSETJAMENT, DR. ESPECULACIÓ... A part de repartir convocatòries per a la manifestació del 1 de març, es donaven petits cartellets com els presents en els paquets de tabac on es podia llegir: La hipoteca escurça la vida, les polítiques d'habitatge provouen impotència, protegiu els infants de l'especulació immobiliària, els lloguers abusius deterioren la seva salut, l'urbanisme salvatge deteriora el medi ambient, especular mata... Aquesta acció ha estat realitzada aquesta setmana en diferents ciutats on hi ha assemblees per a un habitatge digne.Recordem que el diumenge al matí es va realitzar una acampada a la gespa del Parc Catalunya per significar que no volem acabar vivint en una tenda donat que no hi ha habitatges assequibles per a la gent. Va ser una acampada amb 7 tendes i es va repartir informació a la gent que per allà passejava durant el matí. La Policia Municipal va fer una denúncia a una persona de l'Assemblea perquè no teníem permís de l'Ajuntament tot demanant que desplegàrem les tendes, a la qual cosa al.legarem que estàvem en una zona que no molestava, que era un acte molt pacífic i que la Constitució ens reconeixia el dret a manifestar-nos.

NO PARAREM FINS A FER EFECTIU EL DRET A UN HABITATGE DIGNE.