dijous, de març 13, 2008

CULTURA VINGUDA D’ARREU PER UN FUTUR JUNTS

El passat dissabte 8 de març, el Centre Cívic de la Concòrdia va acollir un nou acte relacionat amb l’exposició “Parlem-nos”. En aquesta ocasió es tractava d’una volta al món a través de les músiques i les llengües que existeixen arreu del planeta i que alguns dels actuals sabadellencs tenen com a cultura pròpia.

Omar Ribes, membre de l’associació Al-Tanuir i de l’Associació de Veïns de la Concòrdia va repassar les músiques folklòriques de diversos racons del món —va passar per Amèrica, Àfrica i Àsia i va acabar a Catalunya— i ho va combinar amb explicacions sobre les llengües que es parlen a cada territori. L’Associació Cultural Can Borgunyó i el Casal de la Gent Gran van oferir un piscolabis als assistents mentre un parell de músics bolivians amenitzaven la vetllada i el públic s’interessava per l’exposició “Parlem-nos”, que era al vestíbul del Centre Cívic de la Concòrdia i que des de dilluns passat es pot visitar al Centre Cívic de Can Rull.

L’objectiu de “Parlem-nos” és aconseguir que les persones nouvingudes se sentin plenament acollides al nostre país, que esdevinguin veïnes en lloc de forasteres i que la llengua catalana no els sigui cap barrera, sinó tot el contrari: que es converteixi en un vehicle per afavorir la convivència i la cohesió social.

Aquesta exposició és un projecte del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell, que per dur a terme aquest acte de divulgació ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Cultural Can Borgunyó, l’Associació Sociocultural Al-Tanuir, l’Asociación Cultural del Oriente Boliviano, l’AV de la Concòrdia, el Casal de la Gent Gran de la Concòrdia i l’Oficina de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell.