dimecres, de març 05, 2008

La Plataforma Revolucionària 8 de Març convoca a la participació als actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Un any més la Plataforma Revolucionària 8 de març convoca diferents actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora a Sabadell el cap de setmana del 7,8 i 9 de març. Aquesta plataforma està formada per diferents col·lectius de l'àrea metropolitana de Barcelona entre els quals es troba Justa Revolta de Sabadell, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i Endavant.

Concretament, es realitzarà una xerrada sota el lema "La dona en la lluita antifranquista com a militant i com a treballadora" el dia 7 de març a les 19:30h al Casal Pere Quart (Rambla 69). Les ponents convidades són Virtuts Sambró, historiadora, i Marga Pla i Marina Penya, militants antifeixistes i preses polítiques durant el franquisme.

D'altra banda, el diumenge 9 de març tindrà lloc un col·loqui titulat "La situació de la dona i la lluita antipatriarcal al Kurdistan" a les 19h a l'Ateneu Popular l'Escletxa (c/Pare Sallarès 102) amb Zine Cicek, membre de Yekitiya Xwendekarên Kurdistan (Unió d'Estudiants del Kurdistan).

Enguany la Plataforma Revolucionària 8 de març emmarca tots els seus actes, inclosos les dues xerrades de Sabadell, en una campanya anomenada "Adona't de la precarietat laboral, dóna un cop al Capital". Aquesta campanya conclou en una diada central a Barcelona el dia 8 de març. Durant tot el dia, es realitzaran diferents actes: una xerrada a les 12h sobre la lluita de la dona a nivell internacional a l'Ateneu d'Horta Guinardó, la manifestació unitària que s'iniciarà a les 18h a Plaça Universitat i un concert a les 10h del vespre amb punxa-discs al mateix Ateneu.

Des de la Plataforma, es considera necessari continuar denunciant i treballant el dia 8 de març i durant tot l'any per millorar les condicions laborals de les dones, així com lluitar per transformar aquesta societat en una societat més justa per totes i tots. Aquest 8 de març cau en un moment en que l'extrema dreta i l'Església mostren una vegada més i de forma explícita postures conservadores i sense cap tipus de respecte vers els drets de les dones com és el dret a l'avortament i l'esquerra institucional no s'atreveix a alçar la veu i a posicionar-se pel dret a decidir. En aquests moments, també veiem com la microeconomia de la major part dels nuclis familiars està patint una regressió important. A més a més, les dones continuem tenint salaris inferiors els masculins, l'atur femení segueix sent molt superior al masculí, la feina mal anomenada reproductiva és relegada en la seva major part a les dones, la baixa de maternitat és una de les més baixes d'Europa, etc.

Per últim, volem convidar-vos a totes i tots a participar en els actes que es realitzaran a la nostra ciutat els dies 7 de març al Casal Pere Quart i 9 de març a l'Ateneu Popular l'Escletxa, així com a la diada del 8 a Barcelona.